REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

ARSVOM în parteneriat cu EMSA, exercițiu în caz de poluare marină cu hibrocarburi

ARSVOM în parteneriat cu EMSA, exercițiu în caz de poluare marină cu hibrocarburi

A.F. 16 septembrie 2023 | 00:00 1020

În perioada 13-14 Septembrie 2023 a avut loc un eveniment de importanţă majoră pentru activitatea Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.), pentru răspuns şi cooperare în caz de poluare maritimă cu hibrocarburi și anume un exerciţiu pentru utilizarea echipamentelor de intervenție în caz de poluare marină cu hibrocarburi la Marea Neagră, echipamente puse la dispoziție de Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA).

ARSVOM in parteneriat cu EMSA, exercitiu in caz de poluare marina cu hibrocarburi

Evenimentul s-a desfășurat în două etape, în zilele de 13 și 14 septembrie 2023 și a implicat atât pregătire teoretică cât și instruire practică, pe mare.

Cursul s-a desfășurat sub coordonarea instructorilor desemnați din partea Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă (EMSA), a reprezentanților Autorității Navale Romane (ANR), respectiv reprezentanți ai Centrului Maritim de Coordonare (MRCC).

ARSVOM in parteneriat cu EMSA, exercitiu in caz de poluare marina cu hibrocarburi

Partea teoretică a avut loc în data de 13  septembrie 2023 și a fost sub forma unui curs de prezentare și explicarea specificațiilor tehnice a echipamentelor, necesare pentru intervenție în caz de poluare marină cu hidrocarburi.

Cei patru instructori reprezentanți ai Agenției Europene pentru Siguranța Maritimă (EMSA) – serviciul de asistență EAS din Varna (Black Sea Equipment Assistance Stockpile) au participat cu trei echipamente de intervenție la depoluarea marină și anume NOFI Current Buster 4 – un sistem combinat de recuperare hidrocarburi, LSB 100 H - o barjă de stocare gonflabilă și RO-trawl 1500 DESMI – un sistem de recuperare hidrocarburi.

ARSVOM in parteneriat cu EMSA, exercitiu in caz de poluare marina cu hibrocarburi

În data de 14 septembrie 2023, angajații Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare au participat la un stagiu de instruire practică pe mare.

Forțele implicate din partea A.R.S.V.O.M au fost navele R/M HERCULES și R/M BRIZO, nava SAR PHOENIX precum și angajați din cadrul GRUP SCAFANDRI.

ARSVOM in parteneriat cu EMSA, exercitiu in caz de poluare marina cu hibrocarburi

Activitatea s-a desfășurat sub coordonarea instructorilor desemnați din partea EMSA și reprezentanților ANR – MRCC, prezenți la bordul remorcherului Hercules pe toată durata desfășurării exercițiului practic.

Pentru eficientizarea unei intervenţii în caz de poluare cu hidrocarburi pe mare, aceste exerciţii practice au avut drept scop corelarea echipamentelor de intervenţie cu modul de aplicare a personalului navigant şi familiarizarea acestora cu procedura de intervenţie și cu modul corect de participare la operaţiuni de depoluare.

Video:

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca nu au cerut si ajutorul celor de la ACROPO, car in mod normal trebuiau sa faca parte din organizare, macar pe parte de monitorizare si evaluare... Dat fiind faptul ca sunt persoane cu functii de inspectori si dirrectori cu CV-uri si certificate false, poate ca a fost mai bine. Cine stie ce se intampla? De la exercitiu, se ajungea la situatie reala.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510