REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.9° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Artişti din Balcani se întâlnesc cu peste 60 de personalităţi din industria muzicală la Conferinţa internaţională SoAlive

Artişti din Balcani se întâlnesc cu peste 60 de personalităţi din industria muzicală la Conferinţa internaţională SoAlive

A.F. 23 octombrie 2023 | 00:00 182

Conferinţa internaţională de muzică SoAlive s-a deschis la Sofia. Până pe 21 octombrie, evenimentul organizat de cântăreţele bulgăroaice Ruth Koleva şi Mila Georgieva au oferit artiştilor muzicali din Bulgaria şi din alte ţări balcanice oportunitatea de a face schimb de experienţă şi de informaţii cu peste 60 de figuri cheie din industrie.

 Artisti din Balcani se intalnesc cu peste 60 de personalitati din industria muzicala la Conferinta internationala SoAlivesursa foto: bta.bg

La prima ediţie a SoAlive au participat reprezentanţi ai marilor companii de muzică, precum Warner Music, Ninja Tune şi Global Records, experţi de la platformele YouTube şi Spotify, precum şi organizatori de festivaluri europene şi internaţionale populare, cum ar fi Mad Cool şi Live Nation Madrid.

Programul a fost împărţit în trei secţiuni principale: o parte de conferinţă, un program de concerte şi proiecţii de filme. În cadrul programului de concerte, circa 40 de artişti din Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, Croaţia, Slovenia, Grecia, Albania şi Turcia vor susţine concerte live. Intrarea la concerte este gratuită. Locaţiile sunt Palatul Naţional al Culturii (NDK), Sofia Live Club, Mixtape 5 şi zone în aer liber din jurul NDK.

La seara de deschidere a fost prezent Ministrul Afacerilor Externe, Mariya Gabriel, care este şi patroana conferinţei, şi Ministrul Culturii, Krastyu Krastev.

În discursul său, Gabriel a afirmat, citată de Ministerul Afacerilor Externe, că diplomaţia culturală şi artele întăresc legăturile dintre popoare şi înţelegerea reciprocă.

SoAlive este încă o oportunitate de a discuta strategii, iniţiative şi idei în domeniul diplomaţiei culturale. Conferinţa evidenţiază puterea muzicii şi a artelor şi rolul lor în crearea unei naraţiuni care arată bogăţia culturală a regiunii, a remarcat Gabriel.

Potrivit acesteia, SoAlive îşi propune nu doar să prezinte cultura şi creaţiile muzicale bulgăreşti, ci şi să poziţioneze ţara ca un centru important în industria muzicală europeană.

"Conferinţa se diferenţiază prin accentul pus pe moştenirea culturală şi istorică a Balcanilor. Scopul este de a populariza această moştenire şi, totodată, de a ajuta artiştii din Balcani şi din Europa de Sud-Est să aibă acces la piaţa muzicală europeană mai largă," a notat Ministrul Afacerilor Externe. "Cu inovaţii şi tineri, Balcanii pot deveni un centru de dezvoltare al industriei muzicale," a adăugat ea, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513