REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.5° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
27.5° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Așa ceva... ! Cristian Radu a cheltuit banii din promovarea Mangaliei pe litigii, Zilele Pensionarului și Ziua Femeii

Așa ceva... ! Cristian Radu a cheltuit banii din promovarea Mangaliei pe litigii, Zilele Pensionarului și Ziua Femeii

Replica API 25 iulie 2022 | 21:28 5617

Începând cu 1 mai 2021, turiştii care ajung Mangalia şi în staţiunile arondate – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp – plătesc o taxă de 5 lei pe zi de persoană. Sunt şi categorii exceptate, printre care pensionarii, veteranii de război, persoanele venite cu bilete de tratament. Hotărârea a fost votată în 2020 de consilierii din Mangalia, și s-a instituit în vederea promovării turistice a municipiului Mangalia şi a staţiunilor arondate, reprezentând venit cu destinaţie specială la bugetul local. Ce sumă s-a strâns,a nul trecut și unde s-au dus banii ? Oriunde, mai puțin pe promovarea stațiunilor arondate Mangaliei.

Taxa specială a fost instituită pentru iniţierea şi realizarea programelor de dezvoltare ale destinaţiei turistice integrate Mangalia, precum şi pentru sustenabilitatea circulaţiei turistice către zona de sud a litoralului românesc (municipiul Mangalia şi staţiunile aflate în administrarea acestuia), prin creşterea competitivităţii destinaţiei turistice integrate ”Mangalia şi staţiuni“ la nivel naţional, regional şi global”, după cum se arată în hotărârea de Consiliu Local.

Taxa de 5 lei, luată fiecărui turist, a ajuns pe asistență juridică și servicii contabile

Din minunata taxă colectată de la fiecare turist care a călcat pragul stațiunilor, în 2021, s-a strâns suma de 7.717.274,68 lei. Sunteți curioși să aflați unde s-au dus banii?! Oriunde, mai puțin pe promovarea turistică. Potrivit informațiilor noastre, cheltuielile s-au realizat pentru servicii de asistență juridică și diferite servicii contabile în cadrul Primăriei Mangalia. Gradul de colectare al acestei taxe a fost de 81%, iar suma utilizată a fost de 314.277,87 lei. În 202, înainte de începerea sezonului estival, suma disponibilă rămasă era de 7,4 milioane de lei.

Dar haideți să vedem unde s-au dus banii colectați din Taxa Specială de Dezvoltare și Promovare Turistică. Suma totală colectată în anul fiscal 2021 a fost de 1.055.404, 79 lei, iar gradul de colectare a fost de 92 %. Suma utilizată pe anul 2021 a fost de 840.458,06 lei. Iar cheltuielile… s-au realizat pentru ” promovarea municipiului Mangalia”, adică câțiva bănuți pentru participarea la târgurile de turism, iar alte sume s-au dus la diferite activități, precum Zilei Pensionarului, Ziua Femeii și Ziua Tătarilor, pachete de realizare a materialelor publicitare pentru Mangalia Super Rally, servicii de asistență juridică și servicii contabile. Sumă rămasă înainte de începerea sezonului estival era de 214.946, 73 lei.

Unde s-au dus banii colectați în anul 2022, din sumele încasate din taxa de promovare turistică… nu știm! Vom reveni pe măsură ce vom afla!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Birligin baskanlari bazi picler
1
0
tot mangaliot.Deci golani romani bagati-va la primarie slash ca nu va mananca puscarie.Pularie romanie a maicii domnului gradinarie
0
0
La cum arata zona administrata de el..eu zic ca nu e "za best".
0
0
Degeaba dati in el.E 10 clase peste cam toti primariidin judet.
0
1
Hotii nu pot fi discriminati. Discriminati sunt cei ce stau in microbuzele groazei ale Metropolitan ca niste saci, discriminati sunt cetatenii orasului carora li se scurg bani in buzunarul escrocilor, discriminati sunt ceilalti transportatori se buna credinta ce nu au loc pe piata si trasee din cauza voastra. Asa ca ciocu mic, joc de glezne si cercetari amanuntite sa aveti de la organele abilitate.
1
0
Pentru acel titlu discriminatoriu o sa-mi fac timp si o sa depun o petitie la cncd. Am facut si printscreen in cazul in care v-ati gandit sa modificati titlul sau sa stergeti articolul.
0
0
Cercetare disciplinara de urgenta pentru autoarea postarii.
0
0
o deturnare de fonduri se lasa cu puscarie
0
0
Ziua pensionarului, ziua femeii,ziua seniorilor orasului si altele,care uite sunt facute cu bani publici,au tupeul sa spuna:din partea dl.primar.Ma,voua nu va e rusine sa prostiti lumea ! Cand vreodata RC si-a donat salariul pentru o cauza nobila, cand?? Prostime ,sunt banii nostri,ai cetatenilor orasului si ai turistilor care ne calca pragul! Treziti-va odata,ca dormiti din picioare!
0
0
Cel mai hotz primar
0
0
De ce a cheltuit pe t*****? Tatariii ca si turcii, primesc cate un milion de euro anual, pebtru ca sunt minoritati. Bani pe care nu trebuie sa-i justifice decat cu facturi. Facturile in majoritate, subt pentru asa zisrle plimbari, curse efectuate de metropolitan. Bani pentru masinile pe care le schimba din 2 in 2 ani, si cu care se plimba aiurea doar cei care sunt la butoane. Adica eserghep, socru lui si actualul deputat, deputat care are o situatie incerta vsv de candidatura in parlament. Dar pentru ca eserghep, sforarul din umbra, a tras sforile, a ajuns deputat, deputat care incaseaza 5000.
1
0
Astia nu sunt scursurile de la Metropolitan cu manglele cu trasee de la Consiliul Judetean? Nu ar fi rau sa vedem cine-i sponsorizeaza si cati bani ne iau din banii orasului.
1
0
A halit banii! Abuz in serviciu!
1
0
Titlu suna aiurea dar problema ridicata in articol ramane valida. Provin din familie mixta tataro-romana si tot nu inteleg ce cauta banii din taxelele tuturor pompati in ziua pensionarului femeii tatarilor, cu tot respectul pentru aceste categorii. Nu va mai bateti joc de taxele oamenilor, treceti la curatenie, spatii verzi si asfaltare daca vreti zona turistica atractiva demna de promovare. Cu respect...un nimeni.
2
0
Sa ne luati la tranta berbecul
3
1
Mireloo,ai coborat stacheta mult prea jos.dmdv acest titlu este unul de cea mai joasa speta.defapt nu ma mira.iar un articol dospit in laboratorul lui Murad de la Olimp.nimic nou sub soare.dar stai sa se trezeasca neamu lu Timur ca nici apa Iordanului nu te va mai spala.inca un articol ce denota nivelul la care esti Mirelo.DE CEA MAI JOASA SPETA!
1
0
Da, foarte ciudata cu tatarii. Si in Constanta papa bani multi, mai ales de cand conduc si CJ. Ar trebui autoritatile sa arunce un ochi mai ales de cand instanta a decis ca sunt ilegali
1
0
ba radu,incultule,nu mai taia ba pomi sa putem si noi respira.tu mergi in vila ta pe malul lacului cta si noi stam in poluare si galagie.pune tigania sa planteze pomi,toata noaptea fac galagie,ingrasati de psd si pnl!lasa defrisarile,ai distrus statiunile!
1
0
Mai duceti-va dracului cu pretentiile voastre.Fiti multumiti ca sunteti acceptati.Natie de rahat.
3
0
VA ROG SA VA CERETI SCUZE FATA DE MINOROTATEA TATATARA , AVAND IN VEDERE TITLUL CU VADITA TENTA XENOFOBA SI JIGNITOARE. REPORTERAMIRELA P****L SE VA ALEGE CU PLANGETE PENALA AVAND IN VEDERE PREVEDERILE CODULUI PENAL: CUVINTE SI EXPRESII JIGNITOARE;.POST SCRIPTUM ;SPER CA PUNE MANA PE UN DEX CA SA INTELEAGA SEMANTICA.
0
0
Titlu rasist misogin de cocalar
1
0
Nu ai vrea tu sa il pupi in c...
0
0
Voi in Constanta sunteti ultima scursura a Romaniei deci meritati ce aveti.
1
0
Mirelus nu i asa ca tu ai vrea un t***r in gurita ta? Asa belit si cu ochii mici?
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513