REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Așa ceva! Poți să iei credit în numele altei persoane și nu pățești nimic!

Așa ceva! Poți să iei credit în numele altei persoane și nu pățești nimic!

Victor ROTARU 15 noiembrie 2023 | 00:00 2933

Mulți români sunt foarte inventivi atunci când vine vorba de șmecherii, fiind în stare să născocească fel de fel de povești pentru a putea ieși din situațiile de criză. Astfel, Cristina R., o femeie din Tulcea, a cerut ajutorul unei prietene pentru a face un credit la Provident, folosindu-se de datele persoanele ale altei prietene, pe care a convins-o să îi trimită o copie a buletinului pentru că avea nevoie la înființarea unei fundații. 

Asa ceva! Poti sa iei credit in numele altei persoane si nu patesti nimic! Foto cu rol ilustrativ

Între societatea Provident și Camelia D. a fost încheiat un contract de agenție, prin care femeia, în calitate de agent/intermediar desfășura activitatea de acordare de credite de consum persoanelor fizice. Astfel, în data de 5 septembrie 2018, în calitate de agent, Camelia D. a indus în eroare reprezentanții Provident, făcând pe numele unei alte persoane un credit, după o înțelegere cu Cristina R. În vederea întocmirii dosarelor de creditare, Camelia D. a consemnat în cuprinsul cererii de creditare, aparent întocmită de către o altă persoană, datele acesteia de identificare, folosindu-se de o copie de pe actul de identitate prezentat de Cristina R. și obținut de aceasta de la persoana respectivă. Suma împrumutată a fost de 4.500 de lei și urmând a fi rambursată suma de 7.308,25 de lei. 

A vrut să o ajute să înființeze o fundație și s-a trezit cu un credit 

După aproape 5 luni, persoana pe numele căreia era făcut creditul a formulat o sesizare telefonică către societate, spunând că a primit la locuința sa notificări scrise de întârziere a plăţii ratelor, în condițiile în care aceasta nu a semnat niciodată un contract de credit cu societatea Provident. Persoana a mai transmis faptul că nu a semnat niciodată documente de credit cu societatea, însă, cu aproximativ 2 zile înainte de data încheierii contractului, a trimis o fotografie a cărţii sale de identitate unei cunoştinţe, ca sprijin pentru înfiinţarea unei fundaţii. 

Camelia D. a declarat că a fost angajată în funcţia de agent vânzări în cadrul Societății Provident, fără a mai ține minte exact perioada. La rugămintea Cristinei R. a încheiat un contract de finanţare. Aceasta i-a zis că acest contract va fi încheiat în numele altei persoane, deoarece încearcă să o ajute pe aceasta într-o problemă personală. Contractul a fost încheiat doar cu Cristina R. și a fost semnat de către aceasta. La momentul încheierii contractului, i-a solicitat Cristinei R. să o cunoască pe persoana care voia să facă respectivul credit, dar aceasta i-a motivat că este ocupată, că este plecată, că este bolnavă etc. Cristina R. a mai încercat să vină la ea cu alte buletine, dar nu a mai încheiat alte contracte, bănuind că acesta este un mod fraudulos al ei de a obține bani pentru sine.

Asa ceva! Poti sa iei credit in numele altei persoane si nu patesti nimic! Foto cu rol ilustrativ

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva Cristinei R., pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Magistrații au mai decis și încetarea procesului penal pornit împotriva Cameliei D., pentru complicitate la înșelăciune și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Sentința nu este definitivă. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Împrumut și investiții urgente și rapide Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera imprumuturi internationale. Având un capital care va fi folosit pentru acordarea de împrumuturi între persoane fizice pe termen scurt și lung de la 10.000 la 1.500.000 de euro tuturor persoanelor serioase care au nevoie reală, rata dobânzii este de 3%. Acord credite financiare, credite imobiliare, credite pentru investiții, credite auto, credite personale. Sunt disponibil pentru a-mi satisface clienții într-o perioadă de maximum 03 zile de la primirea formularului de solicitare. PS: Mesaje foarte serioase deci Persoana care nu este serioasă se abține E-mail: raineauolivier1@gmail.com
0
0
Solicitare rapidă de împrumut în bani în 48 de ore Bună ziua doamnelor și domnilor Oferim împrumuturi cuprinse între 2.000 € și 300.000 € și chiar mai mult. Rata dobânzii este de 3%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați pentru mai multe detalii. Durata de obținere a creditului: maxim 48 de ore E-mail: raineauolivier1@gmail.com
0
0
Împrumut și investiții urgente și rapide Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera imprumuturi internationale. Având un capital care va fi folosit pentru acordarea de împrumuturi între persoane fizice pe termen scurt și lung de la 10.000 la 1.500.000 de euro tuturor persoanelor serioase care au nevoie reală, rata dobânzii este de 3%. Acord credite financiare, credite imobiliare, credite pentru investiții, credite auto, credite personale. Sunt disponibil pentru a-mi satisface clienții pentru o perioadă de maximum 03 zile de la primirea formularului de solicitare. PS: Mesaje foarte serioase deci Persoana care nu este serioasă se abține E-mail: raineauolivier1@gmail.com
0
0
Actualul sistem financiar este fals. Orice institutie financiara este o schema Ponzi, adica pentru a exista are nevoie de multi fraieri care sa si aduca munca la ei si sa o piarda. Aveti grija!
8
0
Donchi pufleni are credite luate pe numele altor persoane , girand cu oi fictive ! Un singur exemplu este papazica nicolae , dar mai are si pe altii ! Lui papazicu belciu cumnatul lui , la usurat de un apartament ! Cand i se spune care are datorii si trebuie sa plateasca , plange si zice ca el se spanzura !
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510