REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Așa ceva! Soții Aelenei au părăsit Alternativa Dreptei și au revenit la AUR

Așa ceva! Soții Aelenei au părăsit Alternativa Dreptei și au revenit la AUR

Virgil STOIAN 19 mai 2023 | 00:00 3914

Imediat după ce a pierdut lupta pentru șefia partidului AUR, deputatul Dănuț Aelenei, din Constanța, și-a dat demisia din partid. Soția lui, senatorul Evdochia Aelenei, și-a dat de asemenea demisia din partid, ambii aderând la formațiunea politică Alternativa Dreaptă. La mai bine de 1 an de la decizie, Evdochia Aelenei s-a întors în AUR. Replica de Constanța a vorbit cu Dănuț Aelenei pentru a afla dacă și el va reveni în partid dar și despre o eventuală candidatură a acestuia la următoarele alegeri locale.

Asa ceva! Sotii Aelenei au parasit Alternativa Dreptei si au revenit la AURDănuț și Evdochia Aelenei

Dănuț Aelenei dorește să se revină în AUR, însă nu este sigur dacă va fi reprimit de conducere. În privința planurilor de la viitoarele alegeri, acesta este hotărât să nu mai candideze, însă îl va sprijini cu tot ce poate pe viitorul candidat la primăria Năvodari.

Deputatul constănțean a explicat și de ce a plecat inițial din partid: ”Este o situație așa, delicată. În sensul în care nu îmi rămâne decât treaba asta, altfel am fi considerați niște oportuniști. Eu trebuie să vorbesc cu cei de la conducerea partidului să văd dacă mai sunt primit în partid. Nu este așa cum vrei tu până la urmă. Eu aș dori să merg dar nu se știe dacă o să mă primească. A fost o neînțelegere de moment. Eu am candidat împotriva lui Simion la conducerea partidului. Atunci, un membru al echipei mele, domnul general Roman, și-a dat demisia și eu din solidaritate cu el am plecat. În general am rămas în relații bune. Ne salutăm, nu suntem dușmani. Și cu toți foștii colegi ai noștri, sunt niște oameni ok, nu ne înjurăm, suntem în relații amicale. Am fost în Alternativa Dreaptă,  într-un partid asemănător, cu aceleași principii ca la AUR, dar nu ne mai regăsim, în sensul că acel partid nu vrea să se dezvolte. Ei sunt doar un club de opinie privind conservaționismul și politicile de dreapta. Eu nu vreau să fiu într-un club din ăsta... politica nu este un hobby, este o acțiune îndreptată pentru a face ceva pentru cetățenii României. ” a declarat Aelenei.

Asa ceva! Sotii Aelenei au parasit Alternativa Dreptei si au revenit la AUREvdochia Aelenei

Nu mă gândesc la nici o candidatură

Cu toate că dorește să se întoarcă în AUR, Dănuț Aelenei spune că nu îl interesează o viitoare candidatură la următoarele alegeri locale: ”Nu este vorba despre intenția mea, ci este vorba despre intenția celor de la conducere. Ei poate consideră că le-am adus un prejudiciu și dacă nu mă vor accepta în partid, eu o să mă supun și o să rămân neafiliat. La Năvodari eram președintele de acolo. Partidul AUR este atacat de peste tot, așa am văzut și în Partidul Alternativa Dreapta. Am vrut să fac o alianță, o fuziune cu cei de la AUR, dar nu am reușit.  Cei de la Alternativa Dreptă nu au fost de acord, eu le-am respectat părerile și am plecat de acolo. Eu nu mă gândesc la nici o candidatură. Vreau să sprijin partidul ăsta și atâta tot. Nu vin din vreun interes să candidez pe undeva și așa mai departe. La locale am fost candidat. Am obținut un număr de 158 de voturi la Năvodari. Eu nu voi mai candida la Năvodari. Am candidat o dată, am văzut cum este să candidezi la primărie. Atunci partidul AUR era un partid necunoscut, acum este altfel. O să îl sprijin pe cel care va candida la primăria Năvodari. Dacă mi se va propune o să le spun că atunci când încerci de 2 ori nu este bine și îi voi refuza.

În concluzie, partidul AUR strânge rândurile și ”fiii” risipitori se întorc în sânul partidului care i-a făcut celebri și parlamentari. Strategie pentru următoarele alegeri sau dragoste nețărmurită pentru ”aurul” partidului? Vom afla probabil la următoarele alegeri.

Ce spun reprezentanții partidului Alternativa Dreaptă despre demisiile celor doi

”Partidul Alternativa Dreaptă dorește să informeze opinia publică cu privire la încetarea colaborării politice cu doamna senator Evdochia Aelenei și domnul deputat Dănuţ Aelenei. În urma deciziei de necolaborare cu partidul AUR adoptată în sedinţa Delegaţiei Permanente Naţionale a partidului şi după o evaluare riguroasă a acțiunilor și pozițiilor domnului şi doamnei Aelenei, am ajuns la concluzia că nu mai putem menține o colaborare eficientă și coerentă.

Decizia de a pune capăt colaborării a venit în mod firesc având în vedere diferenţele semnificative în ceea ce privește viziunea politică și valorile fundamentale ale partidului.Partidul Alternativa Dreaptă își reafirmă angajamentul față de promovarea unei politici bazate pe valori conservatoare, economie de piață și stat de drept. Ne dorim să fim un partid care reprezintă interesele cetățenilor și care acționează în conformitate cu aceste interese.

În acest context, Alternativa Dreaptă va continua să lucreze alături de membrii săi și alături de alți reprezentanți politici care împărtășesc valorile și obiectivele noastre. Ne concentrăm pe consolidarea partidului și pe construirea unei viziuni politice coerente și puternice pentru a oferi o alternativă curată, decentă, profesionistă şi benefică pentru poporul român.” au transmis aceștia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Auzi la mocofan. El nu vrea să candideze. Chiar deloc. Vrea doar să ofere experiența. La c****t jegosilor
6
1
Acest partid este unul credibil? Desigur nu! Conducerea este una de tip galerie! Adică am spus tot.
4
2
Doua nulitati
9
0
Un nume mai cu rezonanta slava decat al doamnei Evdochia ne da o idee despre principiile europene ale acestei familii .PUNCT
8
0
Sa se ia de mana cu Chelaru, sa-si lege cate o piatra de gat si sa se duca in ghiol !
8
0
In Mamaia Sat,unde au resedinta au facut treaba buna ,panaramelor care ii criticati.
5
11
O rusine de parlamentari
8
1
Sunt saraci cu duhul rau, astia doi, vai de capul lor!
10
0
Doi incompetenti. II cunosc ft bine.Doar relatiile, i-au adus aici. Sa obtii la o candidatura la Primarie sub 200 voturi, e jenant. Nici rudele nu au votat -o. RUSINEEEEEE
11
1
Au prins gustul acesti oportunisti.
7
0
Păi fii risipitori se întorc in haur deoarece nimeni nu i-ar fi pus pe liste parlamentare decât Haurul. E foarte delicata situația, omul mai crea un mandat de parlamentar deși înca se mira și el de faptul ca a intrat și este in parlament acum. Asta e motivul pt care avem cel mai slab pregătit parlament in istoria țării. Din cauza acestor specimene.
6
1
2 javre
17
1
publicati realizarile pentru judetul Constanta a acestor asa zisi deputati . vai de ei si vai de cei care i au pus pe liste . il injura toti pe base ca a propus 300 de parlamentari , uite ce figuranti peste cei 300 ne reprezinta .
20
0
Acești tiriplici au cântărit ciolanul cu un cântar electronic și au văzut că cel de la AUR e mai gras și ce și-au zis: -gata aici e de noi !
20
0
Asa ceva !!!!
9
1
AURolaci.....bine că măcar acum poate se trezesc unii sa vadă.
15
4
Ma mir ca nu i-ati scos m*******i si pe-astia:))))
6
0
Doamne, doamnă câtă ipocrizie. Iar ipocrizie adunată cu prostie după câte se vede dă un cuplu de muppets. Două caricaturi că oameni ăștia nu sunt. Nu vrei să candidezi hahahhahha , sunteți rupți de orice lipsă de bun simț când vă vede toată lumea cum vă prezentați pe peste tot să vă băgați în seamă. Din cauza unora ca voi pleacă r*mânul din țară nenorociților
28
1
Nu sunteti nimic altceva decat niste moldoveni oportunisti! Tu.va rasa in gat de ordinari !
26
0
Groaznici amândoi. Doua caricaturi.
28
0
Noooo, nu vii din interes. D’aia alergi numai după funcții de colo-colo. Cum sa candidezi, mah, opăritule, împotriva lui Simion. Pai Simion este AUR, mah. Și nevasta-ta… Ei, bine, nevasta-ta este groaznica. Este o versiune mai groteasca și decat a lui Dancila.
23
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677