REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
11.7° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Așa ceva?! Stațiunea turistică Eforie începe să-și dea aere de Thassos. Video

Așa ceva?! Stațiunea turistică Eforie începe să-și dea aere de Thassos. Video

Deria ISLEAM 21 iunie 2024 | 00:00 12636

Prețurile într-o stațiune mică precum Eforie ar trebui să fie mult mai mici decât în Mamaia, însă, la o primă vedere pare că sunt într-o competiție strânsă. Terasele sunt aceleași de ani de zile, dar prețurile se schimbă. O porție de Adana Kebab la o șaormerie de pe stradă este nici mai mult, nici mai puțin de 50 lei, iar la terase „meniurile zilei” care ar trebui să sară în ajutorul turiștilor, sunt în jur de 30-35 lei, chiar mai scumpe decât pe plajele din Mamaia. Dacă vorbim de suveniruri, nu prea sunt diferențe față de stațiunea orașului Constanța. Mai mult, nu toate localurile țin cont de noua lege potrivit căreia comercianții sunt obligați să implementeze modalitatea de plată cu cardul.

Asa ceva?! Statiunea turistica Eforie incepe sa-si dea aere de Thassos. VideoStațiunea Eforie Nord, Constanța

Dacă stațiunea nu a evoluat, au făcut-o prețurile!

Conform informațiilor noastre, stațiunea Eforie Nord a rămas în același stadiu ca în anii trecuți, pavelele sunt într-o rână, terasele și hotelurile nu sunt cele mai luxoase, dar prețurile par să semene cu cele din Mamaia. Se încearcă fel și fel de oferte și meniuri, însă, referindu-ne la raportul preț-calitate, balanța nu este tocmai echilibrată. La un restaurant tip fast-food, prețul unei porții de Adana turcească este 50 de lei, iar kebabul și o șaorma mică de vită sunt 27 de lei. Practic, cu tot cu suc, mănânci la colț de stradă cu 40 de lei.

Etalăm sutienele ca în mahala!

Bulevardul principal, care ar trebui să fie cel mai impozant, este în continuare un bâlci ieftin cu sutiene de vânzare și suveniruri scumpe care arată ieftin.

Asa ceva?! Statiunea turistica Eforie incepe sa-si dea aere de Thassos. VideoStațiunea Eforie Nord, Constanța

Scoici la 50 lei, promovare de 2 bani!

Până și modalitățile lor de promovare a serviciilor sau a felurilor de mâncare este una de prost gust. În încercarea de a afișa prețul de 50 de lei pentru o porție de scoici, reprezentanții terasei au decis că arată foarte bine un 50 scris de mână pe o hârtie mizerabilă, de ce nu? La terasa de lângă au făcut eforturi pentru a afișa meniul frumos, elegant... la avizier! Astfel, dacă vrei să iei masa în vacanță te vei simți ca și cum ai citi datoriile la întreținere.

Asa ceva?! Statiunea turistica Eforie incepe sa-si dea aere de Thassos. VideoStațiunea Eforie Nord, Constanța

În stațiunea Eforie Nord nu se respectă legea!

Potrivit informațiilor noastre, unii comercianți nici nu se supun noilor prevederi referitoare la plata cu cardul. La o gheretă de înghețată și câteva magazine cu îmbrăcăminte și sutiene agățate, angajații au refuzat clienților plata cu cardul, pe motiv că nu aveau POS.

„Persoanele fizice sau juridice, prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 265/2022 privind registrul comerţului şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidenţă asupra înregistrării în registrul comerţului (...) au obligația de a asigura implementarea și de a accepta cel puțin un instrument de plată fără numerar, așa cum acesta este definit de Legea nr. 209/2019 privind serviciile de plată și pentru modificarea unor acte normative, la art. 5 alin. (1) pct. 31”, prevede noua lege, intrată în vigoare pe 16 iunie 2024.

Așadar, ne dăm aere de stațiune turistică respectabilă, dar sutienele nu pot fi plătite cu cardul, conform prevederilor legale, iar aleile pietonale mai au mult până să se îndure de ele autoritățile în cauză.

Video 1:

Video 2:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Altceva mai știți voi acest ziar josnic decât să aruncați cu noroi în cei care încearcă să facă ceva chiar și acel putin pe care unii dintre voi nu-l realizează într-o viață
3
2
O rusine de loc plin de oameni deosebiti.
3
1
Mai ne-a r*****a cine vă plătește pentru asemenea reclama negativă . Ca de obicei romanul sa dea în cap tot romanului , la fel face și tov Balba .
7
3
Mesajul cu cojea e scris de minee
7
0
un mare kitsch in statiunile astea unde vin doar bugetari cu bonuri de vacanta din banii nostri
15
10
Ia sa nu le de nimeni 50 de lei pe o shaorma, sa vezi cum coboara pretul !
18
1
Au mirosit mkiDoni că am migrat pinguini spre sud și au plecat după ei,, atât timp cât pinguini plătesc de ce nu ar cere cât nu face?
18
0
Asa,si?! Nu e mare scofala sa-ti iei ceva din magazine,chiar de la LIDL,la pachet. Nu cred ca-i cade cuiva rangul daca nu mananca la preturi care sa le ateste cat de fraieri sunt de fapt. Sa putrezeasca ce au comerciantii hapsani,daca asa inteleg ei sa atraga turistii. Aici chiar se poate boicota comertul parsiv.
31
0
pai cum sa fie orasul cand primarul e un drogat corupt?
35
3
Coja, faraoane, cum intri in biroul lui Serban dupa ce i-ai ars nevasta? Copii sunt ai lui sau ai tai?
28
5
O mizerie de primar, o mizerie de oras!
46
8

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515