REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
21.4° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

Așa o fi?! O mama cere bani pe internet... chipurile să nu-i moară copilul de foame!

Așa o fi?! O mama cere bani pe internet... chipurile să nu-i moară copilul de foame!

Deria ISLEAM 10 august 2024 | 00:00 375

Cerșetoria a avansat, odată cu evoluția tehnologiei. Nici măcar nu mai este nevoie să iasă din casă sau să întindă mâna. Cerșetorii moderni au nevoie doar de acces la internet și de câțiva internauți creduli care, în naivitatea lor, vor doar să facă o faptă bună. O femeie a apucat să strângă niște sume considerabile, până să fie descoperită. Mințind că are nevoie de bani pentru plata chiriei, căci altminteri ar fi dată afară și băiatul său nu va mai avea un acoperiș deasupra capului, reușește să obțină mila celor din jur.

Asa o fi?! O mama cere bani pe internet... chipurile sa nu-i moara copilul de foame!

Când s-au oferit să o viziteze, femeia nu a mai răspuns

Potrivit informațiilor noastre, o femeie a inventat o poveste de toată frumusețea, de pe urma căreia primește sume de bani de la aceia care au crezut-o. Mesajul pe care l-a formulat include o scenă lacrimogenă în care băiatul ei, pe care îl crește singură, nu va mai avea unde să locuiască. Aceștia ar locui într-o cameră de cămin, iar proprietarul a amenințat-o că o va da afară dacă nu plătește chiria pe o lună, ea fiind restantă cu suma pentru două luni. Povestea ar fi părut credibilă, dacă femeia nu s-ar fi făcut nevăzută în momentul în care oamenii s-au oferit să o viziteze și să-i aducă ajutoare celui mic. Mai mult, după ce s-au prins cei care au apucat să-i trimită bani de schema ei, femeia a șters mesajele.

Așa suna o parte din mesajul femeii: „Bună ziua, mămici, scuzați că îndrăznesc să vă deranjez... am rugămintea, dacă ne puteți ajuta și pe noi. Proprietarii „vrea” să ne „de-a” afară că nu am reușit să-i dau chiria pe 2 luni. Noi dăm 500 de lei chirie și mi-a dat termen dacă până mâine nu-i duc banii pe o lună, ne dă afară. Eu am în casă „decât” 250 de lei până mâine, vă implor, mă înclin în fața voastră dacă ne puteți ajuta...”

De bani era foarte interesată, răspundea imediat. Când oamenii se ofereau să o viziteze pentru a-i aduce băiatului câte ceva, femeia nici măcar nu mai răspundea la mesaje. Astfel, s-a prins toată lumea că nu are așa mare nevoie de ajutor.

Asa o fi?! O mama cere bani pe internet... chipurile sa nu-i moara copilul de foame!Conversație între escroacă și o persoană care dorea să o ajute

I-a mers textul, până oamenii și-au dat seama că e o mincinoasă

Câțiva dintre cetățenii cu intenții bune chiar au ajutat-o, crezându-i povestea cu chiria. Problema este că aceasta zicea, inițial, că are 250 de lei și îi mai trebuie încă pe atât. După ce a primit această sumă de la o femeie, escroaca a continuat să ceară și altora.

Asa o fi?! O mama cere bani pe internet... chipurile sa nu-i moara copilul de foame!Dovada tranzacției de 250 de lei

Altcineva s-a oferit să o ajute pe femeie. Inițial, i-a răspuns prompt la mesaje, spunând că mai are nevoie de 210 lei, în condițiile în care primise întreaga sumă de care avea nevoie de la prima persoană care i-a sărit în ajutor. După ce s-a oferit să le facă o vizită, femeia nu a mai răspuns deloc.

Asa o fi?! O mama cere bani pe internet... chipurile sa nu-i moara copilul de foame!Conversația dintre escroacă și altă persoană care i-a oferit ajutor

Astfel, este mai mult decât clar că femeia este o escroacă.

Asa o fi?! O mama cere bani pe internet... chipurile sa nu-i moara copilul de foame!Escroaca

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118