REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
35.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Asfaltul proaspăt reabilitat de pe bulevardul Al. Lăpușneanu a început deja să se deformeze. Video

Asfaltul proaspăt reabilitat de pe bulevardul Al. Lăpușneanu a început deja să se deformeze. Video

Ana Maria LIPAN 18 august 2023 | 00:00 7041

Lucrările de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, din zona City Park Mall, au fost terminate, parțial, după îndelungi așteptări și nenumărate amânări. Dar, cum trăim în Constanța și totul este posibil, iată că și asfaltul proaspăt turnat a început să se deformeze. Primele două benzi, pe sensul de mers dinspre Mamaia, sunt în valuri, continuând să pună în dificultate șoferii, ai căror nervi sunt deja întinși la maximum!

Asfaltul proaspat reabilitat de pe bulevardul Al. Lapusneanu a inceput deja sa se deformeze. Video

Haosul continuă în municipiul Constanța! Dacă unii pun condițiile îngrozitoare de circulație pe baza șantierelor încă în desfășurare, crezând cu optimism că după finalizarea lor vor goni pe șosele, iată că rezultatele multor proiecte le curmă speranțele. 

Asfaltul proaspat reabilitat de pe bulevardul Al. Lapusneanu a inceput deja sa se deformeze. Video

De exemplu, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în apropierea City Park Mall, unde reabilitarea străzii a reprezentant un adevărat calvar pentru constănțenii care tranzitau zona, lucrările au fost finalizate după numeroase amânări și întârzieri. Reamintim în acest context episodul când municipalitatea a asigurat că ele vor fi gata pe 1 mai, promisiunile materializându-se târziu după acest termen. 

Asfaltul proaspat reabilitat de pe bulevardul Al. Lapusneanu a inceput deja sa se deformeze. Video

Așteptarea a luat sfârșit, iar rezultate au fost mulțumitoare... timp de câteva săptămâni. Recent asfaltul, sub influența factorilor de mediu dar și a procesului incorect de turnare, a început să se deformeze periculos. Pe primele două benzi de mers, pe sensul de mers dinspre Mamaia, carosabilul a prins forma unor valuri. Șoferii, care au lăsat deja mii de lei prin service-uri, continuă să își țină respirația când traversează zona, sperând că nu își vor avaria autoturismul. 

Asfaltul proaspat reabilitat de pe bulevardul Al. Lapusneanu a inceput deja sa se deformeze. Video

Dacă asfaltul a început, deja, să facă probleme, nu vrem să ne imaginăm cum va arăta în câteva luni!

Reamintim faptul că lucrările au fost începute încă din luna august 2021 și, după mai multe decopertări ale asfaltului, s-au încheiat de curând. Contractată pentru executarea lor a fost asocierea formată din SC Hidro Salt B 92 SRL și Trace Group Hold PLC, o firmă din Bulgaria. Acesta prevedea o perioadă de execuție de maximum 540 de zile de la data semnării, anume 17 septembrie 2022. 

Asfaltul proaspat reabilitat de pe bulevardul Al. Lapusneanu a inceput deja sa se deformeze. Video

Societatea bucureșteană Hidro Salt B92 este controlată de familia Băiculescu, o apropiată a fostului edil al Bucureștiului, Sorin Oprescu, în mandatul căruia au obținut mai multe contracte cu primăria capitalei. Compania acestora a înregistrat în anul fiscal 2021 o cifră de afaceri în valoare de 59.301.988 de lei, profit de 1.885.510 de lei și datorii ce se ridică la suma de 43.829.756 de lei.

Asfaltul proaspat reabilitat de pe bulevardul Al. Lapusneanu a inceput deja sa se deformeze. Video

Trebuie menționat și faptul că țepele date de Hidro Salt pot fi considerate un fenomen național, ajungând cunoscută pentru mai multe cazuri în care nu și-a onorat obligațiile, ce îi reveneau în urma încheierii contractelor cu diverse unități administrativ teritoriale. În 2019, firma a abandonat lucrările pentru asfaltarea a 10 km de drum din municipiul Brăila. Și la Buzău, societatea a abandonat lucrările la Blocul Operator de la Spitalul Județean.

Asfaltul proaspat reabilitat de pe bulevardul Al. Lapusneanu a inceput deja sa se deformeze. Video

În 2012, Hidro Salt B 92 a obținut contractul pentru reabilitarea Școlii „Ștefan cel Mare“ din Focșani, finanțat din fonduri europene, după ce au ofertat 4.960.039,45 lei plus TVA, un preț cu 50% mai mic decât valoarea estimată de 11.250.916 lei la care s-a adăugat TVA. Un an mai târziu, constructorul a solicitat încă 2 milioane de lei, invocând lucrări neprevăzute în documentația tehnică.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
amiral de carton - asfalt de carton ... asteptati sa vina iarna sa bubuie tevile "reabilitate"!
0
0
Nu inteleg firme pline de datorii confiscatile tot in contull datoriilor si inca o chrdtie cum castiga licitatii daca au datorii
1
0
Pe bulevardul Mamaia intre pescarie si delfinariu sunt portiuni mari valurite deja, de cand au asfaltat borfasii astia. Bataie de joc, gasca de nemernici.
3
0
Pe Stefan cel Mare s-au montat banci . Din ele rau deja trase bucati de lemn . Si erau pline de ptaf . Este un haos total. Lucrari neterminate . Ca in bancul " Chelului tichie de margaritar ii trebuia " Si la Gara in Intersectia de la 1 Mai s-a turnat pista Nefinisata pentru biciclisti , s-a adus pamant si s-au plantat pomisori ornamentali . Trotuarul poate la anul va fi gata . Doamne in ce tara traim ? Totul este facut fara cap . Domnule primar ? se aude ???
2
0
Calitate marca prmarului vc
2
0
stalpii aia de la semafor in mijlocul drumului, te imbie la accident.
2
1
Poate era asfalt de unica folosinta,nu trebuia circulat pe el! Pietroaiele alea care se monteaza pe Stefan cel Mare,din fata de la Tomis si pana la fostul cinema ,,Progresul" zici ca sunt aruncate din pod,sunt diferente de nivel intre ele,rosturile inegale,vai mama lor! Pe faleza ,cu cateva zile inainte de Ziua Marinei,se vopseau cateva balustrade,era plin de picaturi de vopsea alba pe jos,nu au protejat cu nimic pavajul!
10
1
Asa se face banul. Nu se termina niciodata asfaltarile. Constantenii suporta la nesfarsit go-laniile grupului organizat cu marioneta Chitzak ca sageata.
13
0
Ferdinand e la fel..
10
0
În 4-5 aceiași situație Bididiu sa rupt ceafa și manuța puta în valurile din asfalt. Ce draq nu razpunde nimeni de daune provokte
9
0
Si la oxford aceeasi problema. Dar pistele de biciclete reprezinta maximul de calitate a executiei si a priectarii. Cat de stupid sa fii sa largesti trotuarul ca sa pui pista de biciclete pe el, in loc sa o lasi la nivelul carosabilului. In ceea ce priveste asfaltul de pe piste probabil s a urmarit ca pista sa fie offroad! Este foarte denivelat incat iti clantane dintii in gura!!! Dle primar, puneti-i sa refaca! Abia am venit din Amsterdam si am cu ce sa compar.
13
2
E ca la loto mai dai un leu mai tragi o dată proștii plătesc Controlează Gina cwur de fier care așteaptă capul chel
6
0
E in garantie. Temperaturile ridicate, traficul intens, etc. Stati linistiti caci vine Mazare si va asfalteaza si in dormitor
7
8
Calitate de top, nu stiu ce ne faceam fara Chitac. Mare om.:))
9
4
Daca firma care a executat lucrarea nu repara asfaltul si cel care a platit lucrarea nu merge in instanta sa oblige firma sa repare ce este facut p***t asta inseamna ca proprietarul firmei a dat spaga celui care a platit,alta explicatie nu exista,ori ai gresit si repari grseala ori ai dat spaga ai facut o lucrare de mantuiala si atunci raspunde cel care a dat bani adica cel mituit.
13
1
in Coiciu pe trotuarele proaspat asfaltate a inceput sa creasca iarba prin asfalt lucru facut de mantuiala
15
2
Nu se va întâmpla NIMIC! Este vremea lor, a celor care urmează sloganul : sa fii corect, este un MARE DEFECT! Iar ei nu vor sa aibă defecte.
20
0
Rețeta de asfalt trebuie modificata, ca cea pentru Africa de nord, din cauza temperaturilor de peste 40 grade. Numai ca este mai scump si banii trebuie sifonati.
12
1
Eu cred ca ar trebui interzise masinile pe bulevard! Strica asfaltul! Ce plm...
25
2
Primar de kkt, asfalt de kkt, lucrari de kkt! La Eforie vad ca e bine turnat, f**u-l in gura sa-l f*t!
20
1
Frații Serghei care se ocupa de asfaltat....ei sa răspundă!!!! Si-au bătut joc de tot tronsonul de la Oxford!!!! Pilele lui fagadau!!! Fagadau i a băgat în joc pe frații serghei
20
2
CONSTANȚA ALTFEL....
26
0
"Constanta - orasul lucrului p***t facut!" -Made in PNL. Amiralul facut de Basescu la apelul bocancilor impreuna cu Rusu & Elsaco ( V.Iftimie sponsorul PNL Botoșani) au reușit cu succes sa termine treaba incepută de Mazăre si Constantinescu ,sa distruga orasul. Mazare a distrus spatiul verde iar Chitac infrastructura. PS.Sper sa ne ajute DNA ul sa avem alegeri locale anticipate,sa arunca la lada de gunoi a istoriei acest partid corupt si incompetent: PNL
30
3
Offf. Nasol!!!
3
1
am un pat liber ptr chit tzacpac
19
2
Nu vom sti niciodată la ce tarife au lucrat aceste firme însă fiind fonduri europene cred ca au fost uriase.Primesti un munte de bani insa lucrarile sunt de p*****a calitate. Este o situatie asemanatoare celei de la podul de peste Dunăre.Se spune ca lucrarile sunt in garantie insa reparatiile vor insemna saptamani de chin pt constanteni.In intersectiile aglomerate unde masinile stationeaza efectiv continuu trebuie folosit un astfalt de inalta calitate.Pana la gara sunt foarte multe intersectii aglomerate.Sper ca cei care efectueaza asfaltarile sa nu mai repete aceste greșeli.Suntem obligati sa acceptăm lucrarile lor de p*****a calitate,deoarece ei stiu daca nu cheltuim fondurile europene până la sfârșitul anului pierdem toți banii.Suntem la mana lor.
33
1
Lucrări făcute de mântuială pe banii cetățenilor.ar trebui ca cei care au făcut lucrarea , sa fie puși sa refacă totul pe cheltuiala lor!
34
1
La fel e si cu dalele de pe b-dul Lăpușneanu
31
0
Lucrari facute in bataie de joc la adresa cetatenilor, asa cum am vazut cu totii inca de cand au inceput cu tot acel haos, au decopertat tot si au distrus toate trotuarele de pe ambele parti al bd ! Bataie de joc cand nu au gandit si gasit solutii pentru parcarea masinilor care nu vor mai putea parca pe aceste bd ! Au ingustat trotuarele ... statiile de autobuz in mijlocul acestor trotuare, fara sa lase loc pentru pietoni, ce sa mai zicem despre acea statie scoasa in carosabil ?! N-au fost in stare sa traseze, macar provizoriu, benzile ! Si lista ar putea continua ...
37
2
Stai sa vezi,ca e de la tiruri,ba ca de la avioane,de la cauciucuri…Propun sa se mearga fara cauciucuri
24
1
Cine a intocmit contractele cu aceasta firma? Nu cumva city manageru vietii? Cine a facut receptia lucrarii? Eheee, tov primar, o sa raspunzi pentru asta si multe altele, la fel ca mazarica!
27
2
DNA să vină să vă ia ați distrus oraș CT Orașul e blocat și farămat de niște maidanezi care vor să se îmbogățească peste noapte Dacă nimeni nu controlează asta e r*mânia o țară africană in UE
32
2
Totul e normal, acesta e normalul. Anormal este sa avem străzi de o calitate superioara. Suntem o țară de lumea a treia, vom suporta hoția și prostia la infinit?
30
1
Asfalt de kkt de la primar de kkt. Pe langa bordura poti baga si degetul in asfaltul minune. E pus doar sanmai toarne iar( daca nu cumva mai baga si alte tevi)
33
1
Deformarea asfaltului era vizibila de la sfârșitul lunii iulie. Ma mir ca pana acum nimeni nu a sesizat și bălțile formate după ploile din iulie pe partea blocurilor nu pe partea parcului.
28
1
Și de la gara pina la billa,este la fel..cu valuri
24
1
Tot bulgari ca cei de la Euroins?Cand fac contractari,primaria ar trebui sa verifice si istoricul firmelor!Dau contracte celui care are ochii mai frumosi?Sant multe de comentat!
18
4
all costs
2
2
consider urself fucked up - al costs - ai interese? uita-le.
2
9

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510