REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.3° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
29.3° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Asigurătorii au plătit anul trecut despăgubiri de aproape 5 milioane lei, în urma unei avarii la conductele de apă

Asigurătorii au plătit anul trecut despăgubiri de aproape 5 milioane lei, în urma unei avarii la conductele de apă

Ana Maria LIPAN 11 octombrie 2023 | 00:00 202

O avarie semnificativă produsă la conductele de apă a cauzat, anul trecut, pagube importante mai multor locuinţe, pentru care s-au plătit despăgubiri de aproape 5 milioane lei în baza poliţelor de asigurare facultative dedicate, arată datele UNSAR.

Asiguratorii au platit anul trecut despagubiri de aproape 5 milioane lei, in urma unei avarii la conductele de apa

În plus, avariile accidentale produse la instalaţiile de apă de conductă domină topul celor mai frecvente riscuri pentru care s-au plătit despăgubiri - peste 51% din totalul dosarelor de daună despăgubite anul trecut în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe. Clasamentul este completat de furtuni (11% din totalul dosarelor), inundaţii ca fenomen natural (9%), de prejudicii produse terţilor (5%) şi de incendii (5%).

"Studiile arată că doar 4 din 10 proprietari sau viitori proprietari de locuinţe ştiu că avariile instalaţiilor interioare ale clădirii pot fi acoperite în baza unei asigurări facultative de locuinţă. Aşadar, vom intensifica acţiunile de informare cu privire la beneficiile asigurărilor dedicate locuinţelor, pentru ca oamenii să poată lua decizii în cunoştinţă de cauză", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

La rândul său, Alina Bărbuescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR, a afirmat că o asigurare potrivită locuinţei pe care o deţinem va face diferenţa în diverse situaţii nefericite care ne pot afecta pe fiecare dintre noi.

"Asigurarea facultativă pentru locuinţă oferă un nivel suplimentar de protecţie faţă de cea obligatorie PAD, acoperind, în plus faţă de dezastrele naturale, şi alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum şi alte situaţii neprevăzute - inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice etc.", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate de agerpres.ro, aceasta oferă o protecţie extensivă, personalizată în funcţie de specificul şi necesităţile fiecărui individ, garantând astfel siguranţa deplină în faţa provocărilor şi riscurilor zilnice.

UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România - reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712