REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
27.4° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Asistența Socială din Constanța, carne de tun pentru câțiva măcelari fără scrupule

Asistența Socială din Constanța, carne de tun pentru câțiva măcelari fără scrupule

Mirela PASCAL 18 iulie 2024 | 00:00 335

Un megacontract de peste 100.000 de euro, pus la bătaie de Direcția Generală Asistență Socială Constanța, din subordinea Primăriei Constanța (n.red. a nu se confunda cu Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului) a fost împărțit „frățește” unor măcelari care supraviețuiesc din banii statului. Din Constanța sau din țară, societățile pe care le dețin și care se laudă cu vânzări de zeci de milioane de lei parcă s-au abonat la licitațiile organizate de instituțiile din România, interesate să-și facă stocul de carne. Cel mai nou… și mai gros contract l-au prins la Constanța, și are o valoare totală de peste 6 milioane de lei, echivalentul a peste 100.000 de euro. Banii se împart la băieții deștepți, cum ar fi Aurel Boroianu sau Gheorghe Muhscină, care dețin Gepeto Impex.

 Asistenta Sociala din Constanta, carne de tun pentru cativa macelari fara scrupule


Contractele cu statul sunt ca o gură de aer pentru afaceriști, reușind să-și umfle conturile și să supraviețuiască participând la licitații. Iar când vorbim despre sume exorbitante, atunci bătălia e și mai acerbă, ajungând până la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, chiar și în instanță. De exemplu, achiziția de produse alimentare de origine animală, pusă la bătaie de Direcția Generala Asistență Socială Constanța, din subordinea Primăriei Constanța, e o miză mare, l-a care s-au înscris o grămadă de firme, împărțindu-și, frățește, suma de peste 100.000 de euro.

Concret, vorbim despre un contract ce vizează achiziția de carne de porc, carne de vită, carne de pui, carne de curcan, mezeluri, conserve si carne de miel- făcută de Direcția Generală Asistență Socială Constanța, care a scos pe câmpul de luptă câteva societăți abonate la contractual cu statul. Valoarea contractului este de 6,1 milioane de lei și a fost împărțit pe mai multe loturi, după cum urmează:  Lot 1 - Carne de porc; Lot 2 - Carne de vită; Lot 3 - Carne de pui; Lot 4 - Carne de curcan; Lot 5- Mezeluri; Lot 6 - Conserve; Lot 7 - Carne de miel.

Firmele câștigătoare sunt aceleași abonate de contractele statului, fără excepții. Lotul 1 a fost câștigat de BLACK SEA EUROINVESTMENT, firmă controlată de Cantaragiu Mihai, cu vânzări, în 2023, de aproape 20 de milioane de lei și profit de 396 773 lei. Valoarea lotului 1 este de peste 1 milioane de lei.

Lotul 4 a fost „împușcat” de  Matra SRL, controlată de  Ionescu Petrache Lucian, și are sediul în localitatea  Scornicești, județul Olt. În 2023, a avut o cifră de afaceri de aproape 76 milioane de lei, profit de 3,5 milioane de lei și datorii de 7,8 milioane de lei.     

Foștii liberali Boroianu și Muhscină s-au lipit de un lot

Lotul 5 a ajuns la Gepeto Impex și are o valoare de  3,5 milioane de lei, controlată de  foștii liberali Robert Boroianu și George Muhscină, care și-au revenit miraculos după problemele financiare pe care le-au avut în trecut. Societatea a ieșit, în 2020, din insolvență, reușind să bifeze anul imediat următor un profit de aproximativ 60 de milioane de lei. Anul următor nu le-a mai adus același succes, abia reușind să bifeze un profit de 900.000 lei, rămânând și fără angajați, însă și-au revenit, miraculos, următorii ani, bifând profit de peste 3 milioane de lei și vânzări de aproape 50 de milioane.

 Asistenta Sociala din Constanta, carne de tun pentru cativa macelari fara scrupule

Celelalte loturi au ajuns la Diacarn Food, din Focșani, județul Vrancea, controlată de soții Doaga Aida Mădălina și Doaga Ionuț. Anul trecut, au avut vânzări de aproape 50 de milioane de lei, și datorii de aproape 20 de milioane.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510