REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.8° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.8° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Asociata unei clinici medicale din Constanța, trimisă în judecată pentru mânării cu certificate COVID!

Asociata unei clinici medicale din Constanța, trimisă în judecată pentru mânării cu certificate COVID!

Replica API 14 aprilie 2022 | 00:45 6725

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au intrat serios în cadrele medicale care emiteau certificate COVID false. Pe lângă cei doi medici din Valu lui Traian și Corbu, iată și una dintre asociatele New Life Diamond Medical Center din Constanța este anchetată, alături de alte persoane. Au fost trimise în judecată pentru luare de mită, Laura Elena Pătrășcanu aflându-se în arest la domiciliu. Însă, ea a cerut să poată… merge la serviciu, chiar în locul unde a săvârșit infracțiunile.

Prin rechizitoriul emis la data de 30.03.2022 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei Laura Elena Pătrășcanu, în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită.

În fapt, se reţine în sarcina inculpatei săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constând în aceea că, la data de 25.11.2021, în calitate de asistent medical generalist în cadrul clinicii New Life Diamond Medical Center din Constanța (al cărei asociat este), având atribuții în administrarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19, a primit de la numita mai mute sume de bani, de la mai multe persoane, pentru a simula procesul de vaccinare, astfel că funcționarul nu a administrat dozele de vaccin, însă a întreprins formalitățile necesare în vederea generării certificatului care atesta (în mod nereal) vaccinarea persoanelor respective. De asemenea, este acuzată și de fals informatic.

Alături de ea au fost trimise în judecată și alte persoane, fiind vorba de Cristian Iulian Petre, Laura Elena Pătrășcanu, Răzvan Oprea și George Tudor Naghi. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța pe 31.03.2022, în cauză urmând a se înregistra primul termen în proces.

A cerut să se poată întoarce la serviciu

Așa cum este menționat mai sus, Laura Elena Pătrășcanu se află în arest la domiciliu. Ea a cerut în instanță permisiunea de a se deplasa în zilele de luni, miercuri şi vineri între orele 08,30 – 12,30 la clinica New Life Diamond Medical Center, cu sediul în Constanţa, pentru exercitarea atribuţiilor pe care le are în exercitarea funcţiei de asistent medical generalist, dar și pentru a se ocupa de afacere, întrucât este asociat. Însă, procurorii s-au opus, în condiţiile în care inculpata este acuzată de săvârşirea unor infracţiuni grave, în legătură directă cu atribuţiile pe care solicită să le desfăşoare în continuare, respectiv de conducere a societăţii şi de asistenţă medicală.

Astfel, magistrații Tribunalului Constanța i-au respins cererea pe 12.04.2022.

Amintim că un caz similar a avut loc de dată recentă, alți doi medici din județul Constanța intrând în atenția anchetatorilor pentru fapte similare.

Citește și: Exclusiv! Percheziții în Constanța, la medici care emiteau certificate Covid false

Detalii din dosarul medicilor din Constanța, care luau șpagă pentru certificate COVID false!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e in sangele lor.... parca numai in sistemul de stat se lua spaga??...
0
0
Ce ti ajunge sifonule
0
0
binele cu deasila este neconstitutional
0
0
Si la navodari se practica
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768