REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Asociația „Suflete Deschise“ a adus bucurie în secțiile de Pediatrie ale Spitalului Județean

Asociația „Suflete Deschise“ a adus bucurie în secțiile de Pediatrie ale Spitalului Județean

A.F. 2 iunie 2023 | 00:00 690

Ca în fiecare an, Asociația “Suflete Deschise” a fost prezentă în spitale aducând bucurie celor suferinzi. Din dragoste, pentru ,,aproapele” a oferit tuturor o Terapie emoțională prin zâmbete și hohote de râs.  

Asociatia „Suflete Deschise“ a adus bucurie in sectiile de Pediatrie ale Spitalului Judetean

Astfel, halatele albe au fost înlocuite de clovni și personaje îndrăgite de poveste, care prin terapia zâmbetului au adus alinare, mângâiere, bucurie, hohote de ras și bună dispoziție tuturor copiilor bolnavi.

Trei clovni au animat atmosfera în secțiile de Pediatrie ale Spitalului Județean Constanța. Astfel, cu multă iscusință, în costume hazlii și viu colorate, cu diferite giumbușlucuri printr-o ploaie de balonașe de săpun, clownii Răsucilă (Voicu Ștefania-Andreea) și Învârtilă (Berches Ștefan) i-au distrat și amuzat copios pe cei patruzeci de copii. Iar  clovnul ,,Năsucilă” (îndrăgitul actor Dan Cojocaru de la Teatrul pentru copii și tineret Constanța), i-a fermecat cu trucuri haiose și uimitoare numere de magie. Apoi, a urmat întâlnirea cu ,,Albă că zăpadă” (Preda Crina-Georgiana, studentă la Universitatea Ovidius), personajul din povestea cu pitici, care i-a fascinat pe micuți. Ea i-a îmbrățișat cu drag și le-a oferit o mulțime de cadouri: o grămadă de dulciuri și fructe dar și jucării (ambulanțe, cățeluși muzicali, sirene, puzzle, baloane cu heliu, păpuși care rostesc rugăciunea ,,Tatăl nostru” și rugăciunea ,,Înger, îngerașul meu”).

Asociatia „Suflete Deschise“ a adus bucurie in sectiile de Pediatrie ale Spitalului Judetean

Și pentru ca aceste momente de bucurie să nu fie uitate niciodată, copiii s-au pozat cu îndrăgiții vizitatori și au primit în dar fiecare o fotografie realizată pe loc.

Nici cei 22 de micuți bolnăviori internați în secțiile Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, nu au fost uitați. Ei au primit de la Alba că Zăpada, daruri cu fructe și dulciuri, dar și culori și cărți de colorat, din care vor învăța despre Iisus.

Asociatia „Suflete Deschise“ a adus bucurie in sectiile de Pediatrie ale Spitalului Judetean

De asemenea, în această dimineață, ziua copiilor a fost sărbătorită cu mare amuzament și la Pecineaga. Toți cei 20 de copii care locuiesc în grajdurile fostului I.A.S. s-au trezit într-o atmosferă de poveste, când Alba că Zăpada a poposit printre ei.

Bucuria dragostei s-a revărsat în întregul peisaj. Copii s-au amuzat, au ras, au cântat, s-au distrat și au primit o mulțime de bunătăți.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677