REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Asociația de Dezvoltare Brașov- București- Constanța, înființată de Firea și Făgădău, rămâne fără mai multe bunuri

Asociația de Dezvoltare Brașov- București- Constanța, înființată de Firea și Făgădău, rămâne fără mai multe bunuri

Andreea VREJOIU 15 iunie 2023 | 00:00 2306

În luna iunie a anului 2018, Primarul General al Municipiului București de la acea vreme, Gabriela Firea, alături de fostul primar Decebal Făgădău și fostul primar al Municipiului Brașov, George Scripcaru, semnau memorandumul de cooperare privind dezvoltarea integrată a Axei de Dezvoltare Brașov-București-Constanța. ONG-ul era menit să conducă la dezvoltarea celor trei orașe menționate anterior, însă acest lucru nu a funcționat, iar municipalitățile au rămas cu datorii. În prezent, ONG-ul se află în lichidare, iar un lichidator judiciar scoate la licitație mai multe bunuri mobile aflate în patrimoniul asociației.

Asociatia de Dezvoltare Brasov- Bucuresti- Constanta, infiintata de Firea si Fagadau, ramane fara mai multe bunuriDecebal Făgădău, Gabriela Firea și George Scripcaru

Înființată în luna iunie a anului 2018, Asociația de Dezvoltare Brașov - București - Constanța avea să se destrame, la jumătatea lunii iulie a anului 2021, fără să fi reușit să facă vreun proiect în beneficiul celor 3 orașe. În ședința din 30 iunie 2021, consilierii locali au votat și retragerea municipiului Constanța din asociație și anularea plății cotizației anuale în valoare de 154.000 de lei. Conform analizei efectuate, s-a descoperit că lipsesc rezultatele obținute în activitatea asociației în raport cu investițiile și cu obiectivele asumate statuar, iar proiectele avute în vedere sau în curs de derulare, nu au creat premisele viabile care să conducă la dezvoltarea UATM Constanța. De asemenea, consilierii locali brașoveni au decis retragerea municipiului din Axa BBC. „În luna iulie, Consiliul Local al Municipiului Brașov a luat decizia retragerii Municipiului din Axa de dezvoltare «Brașov-București-Constanța». Această Asociație a intrat în dizolvare.  Municipalitatea și-a plătit toate obligațiie pe care le avea față de această Asociație. În acest moment, din punctul de vedere al Brașovului, nu există nicio obligație față de această Asociație”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Asociatia de Dezvoltare Brasov- Bucuresti- Constanta, infiintata de Firea si Fagadau, ramane fara mai multe bunuriDecebal Făgădău și Gabriela Firea

În prezent, lichidatorul Asociației AXA de Dezvoltare Brașov – București – Constanța – în lichidare vinde la licitație publică organizată pe site-ul UNPIR, bunuri mobile din patrimoniul asociației, respectiv: televizor Samsung 55Q70T – 138 cm – SMART, 17 scaune HRC 509 de culoare neagră, stand TV Mobil pentru prezentare, bibliotecă Adore New York Office cu 2 uși și un birou Gentofte 60×125 – stejar.  Bunurile sunt scoase la licitație în mod separat, conform Regulamentului de vânzare.

Prima licitație va avea loc la data de 29.06.2023, ora 11.00, iar persoanele interesate sunt rugate să transmită ofertele de cumpărare pe adresa de e-mail office@bda.com.ro, cu minim 2 zile înainte de data stabilită pentru licitație.  Dacă bunurile nu vor fi valorificate în cadrul primei licitații, lichidatorul va organiza licitații săptămânal, în fiecare zi de joi, ora 14.00.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fetele coruptei
5
1
mai puneti pozele astea, intarcati copiii, avorteaza gravidele!
7
3
Mai bine il vinde pe fagabou pe o ceapa degerata.
7
3
Asociatia Orbul șchiopul și milogul
12
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166