REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Asociația Elevilor din Constanța: „Pensiile speciale, restituite - banii elevilor, furați!“

Asociația Elevilor din Constanța: „Pensiile speciale, restituite - banii elevilor, furați!“

A.F. 2 noiembrie 2023 | 00:00 1281

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) critică dur decizia Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților de a da raport de respingere asupra proiectului care ar fi înapoiat banii elevilor, pierduți în urma OUG 50/2021.

Asociatia Elevilor din Constanta: „Pensiile speciale, restituite - banii elevilor, furati!“

Marţi, 31 octombrie, a avut loc ședința Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților. În cadrul acesteia a fost înaintat un proiect prin care banii cheltuiți de elevi din buzunarul propriu, în anul 2021, pentru transport, le-ar fi fost dați înapoi.

Lorena Drăgușin, președinte AEC, a luat cuvântul, explicând nevoia de a fi restituiți banii acestora, pierduți în urma ordonanței de urgență nr. 50/2021: 

„Acum 2 ani, OUG 50 bloca accesul elevilor la transportul gratuit, acestora fiindu-le decontat doar 30% din costul total al abonamentelor. În urma unei excepții de neconstituționalitate ridicate la Curtea Constituțională de Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din Vâlcea și Asociația Elevilor din București și Ilfov, aceasta a fost declarată neconstituțională. 

Elevii au trebuit să pună bani din buzunar pentru a-și plăti transportul în timpul în care această ordonanță a fost în vigoare, bani care, prin acest proiect de lege, le puteau fi restituiți. Totuși, reprezentanții Comisiei de Învățământ au ales să dea raport de respingere împotriva acestui proiect, considerând încă o dată că elevii nu merită să își primească banii înapoi. 

La polul opus, în cazul pensiilor speciale, acestea au fost restituite prin OUG 4/2023, demonstrând faptul că, dacă s-ar fi vrut, și banii elevilor ar fi putut fi restituiți. 

La ședință a fost prezent și un secretar de stat care a reprezentat Ministerul Educației. Acesta s-a poziționat împotriva proiectului, declarând că elevii au primit suficienți bani. 

Prin declarațiile acestuia, ministrul educației, Ligia Deca, nu ține cont de deciziile Curții Constituționale și demonstrează o nepăsare totală față de dificultățile pe care le-au experimentat elevii din cauza incompetenței instituției pe care o reprezintă.

Ministrul educației și Comisiile pentru Învățământ aleg să ignore nevoile elevilor și drepturile lor, în loc să ofere atenție și sprijin beneficiarilor primari ai educației!“
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
voi nu vedeti ca tineretul pleaca din tara ca aici nu au nici un viitor?dar nu va pasa.atunci noi votam aur sa va dam afara pe toti, neati mintit toti 30 ani si noi nu mai avem ce pierde, dar voi da
2
1
Dificultati experimentate, sa stea acasa si asa nu invata nimic, cheltuie statul bani de pomana cu ei.
2
3
Bune?Nu v au dat banii înapoi?N as fi crezut.Auzi tu,sa nu le dea banii pe bilete înapoi. Poate i bine într un fel,să știți și voi ca în țară foarte foarte mulți nu au primit never bani îndărăt după ce au folosit mijloace de transport. Dar puteați merge pe jos,ca sunteți tineri.Sorry,man,dar nu prea tare.
3
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166