REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Asociatul lui Serghei Mizil, Marius Carp, vinde restaurantul Cena, din Mamaia. Video

Asociatul lui Serghei Mizil, Marius Carp, vinde restaurantul Cena, din Mamaia. Video

Mirela PASCAL 15 aprilie 2023 | 00:00 13523

Serghei Mizil a făcut bani grei pe vremea comunismului. Nici n-ar fi avut cum altfel, având în vedere că era fiul liderului comunist Paul Niculescu Mizil. Aducea lucruri din străinătate, pe care românii nici nu le visau și pe care le vindea în țară, câștigând sume fabuloase din bișniță pe vremea lui Ceausescu.. Afaceristul era cunoscut și pe piața gastronomiei Bucureștene, dar și de pe litoral. A deținut restaurantul La Cena, care se baza pe bucătăria Italiană, situat în zona exclusivă din Mamaia, între hotel Rex și hotel Vega. Astăzi, localul este scos la vânzare cu aproape 600.000 de euro, sau la închiriat, cu 25.000 de euro pe an. Însă, este foarte probabil ca, în viitorul apropiat, să se transforme în hotel. De ce spunem asta? Citiți rândurile de mai jos.

Asociatul lui Serghei Mizil, Marius Carp, vinde restaurantul Cena, din Mamaia. Video

Controversatul om de afaceri Serghei Mizil a deținut, pe litoral, un restaurant pe bulevardul Tomis din Constanța ”La doi vagabonzi”, în care se reflecta umorul și neconvenționalul, care nu a funcționat însă prea mult timp. În afară de La doi Vagabonzi, mai deținea în Mamaia și restaurantul La Cena, fiind un punct de atracţie pentru turiști. Serghei Mizil era asociat în afacerea din Mamaia cu George Papari, de la Universitatea Șaguna și fost șef al ABADL, Nicola Mingu şi Marius Carp.

Asociatul lui Serghei Mizil, Marius Carp, vinde restaurantul Cena, din Mamaia. Video

Din 2014, Mizil s-a retras din firma care administra restaurantul, „La Cena Byblos“, continuând afacerea asociatul său.

Asociatul lui Serghei Mizil, Marius Carp, vinde restaurantul Cena, din Mamaia. Video

Un mai târziu, în 2015, Direcția de Urbanism a Primăriei Constanța elibera un certificat de urbanism pentru „modernizare, întreţinere şi amenajări exterioare în limita zonei de protecţie cazemată cu funcţiunea sezonieră alimentaţie publică, restaurant”, prin care investitorul era anunțat că nu poate realizat lucrările, întrucât nu se încadrează în condiţiile avizului emis de Ministerul Apărării Naţionale nr. 2588/23.05.2006, reglementări urbanistice aprobate-cazemată.

Asociatul lui Serghei Mizil, Marius Carp, vinde restaurantul Cena, din Mamaia. Video

Cine era investitorul? Vasile Marius Bărbat, la acea vreme inspector în cadrul Direcţiei Regionala 2 Constanţa Serviciul de control Antifraudă 5 superior - Garda Financiară Constanţa. Bărbat era și soţul consilierului local din Limanu, Claudia Bărbat. Mizil spunea, la acea vreme, pentru Replica, că nu-l cunoaște pe Bărbat.

Cine sunt proprietarii restaurantului?! Nume surpriză…

De atunci, până în prezent, lucrurile nu s-a schimbat foarte mult... doar clădirea, care arată tristă și abandonată. Afacerea s-a mutat pe o altă firmă, Card SRL, cu familia Bărbat acționară, însă nu mai apare la orizont Marius Bărbat, ci soția acestuia, Liliana Bărbat, și Lucia Bărbat, posibil fiica celor doi.  Marius Carp a rămas pe poziții, iar un elvețian, Florin Dima, a apărut în peisaj, cu toții formând tabloul asociaților firmei Card SRL, care sunt proprietarii restaurantului din Mamaia. Liliana Bărbat și Marius Carp sunt și administratorii firmei. În 2021, firma a avut profit de doar 900 de lei, o cifră de afaceri de 24.000 lei, și fără datorii.

Asociatul lui Serghei Mizil, Marius Carp, vinde restaurantul Cena, din Mamaia. VideoMarius Carp

Localul, scos la vânzare cu aproape 600.000 de euro

Astăzi, vestitul restaurant este scos la vânzare, cu 570.000 de euro.  Sau la închiriat, cu 25.000 de euro pe an. Restaurant este scos la vânzare cu tot cu terasa care dă direct pe plajă, cu posibilitatea amenajării unor spații de cazare. Există certificat de urbanism eliberat în 2023, pentru Card SRL, cu valabilitate 2 ani, cu următoarele menţiuni: închidere şi compartimentare parter şi etaj cu acces prin scară exterioară şi schimbare în structura primire turistică. Imobilul poate fi folosit cu funcţiuni de turism: apartamente de turism sau locuinţe permanente, alimentaţie publica, funcţiuni de comerţ, funcţiuni sportive şi de agrement, servicii, funcţiuni de sănătate. Așadar, n-ar fi exclus ca, în viitorul apropiat, localul să fie transformat în spații de cazare.

Asociatul lui Serghei Mizil, Marius Carp, vinde restaurantul Cena, din Mamaia. Video

Marius Carp, prins beat la volan

Cât despre Carp, reamintim că, în 2020, ajungea în atenția opiniei publice după ce a fost depistat conducând autovehiculul personal având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a dorit să mute autoturismul din fața restaurantului Asylum în parcarea hotelului Nyota, însă pe drum a fost oprit de un echipaj de poliție care l-a testat cu aparatul Drager rezultând o alcoolemie peste limita admisă.

Asociatul lui Serghei Mizil, Marius Carp, vinde restaurantul Cena, din Mamaia. Video

Şi-a recunoscut vina

Fiind audiat în calitate de suspect și, ulterior, în calitate de inculpat, a recunoscut și regretat comiterea faptei. Instanța a decis condamnarea inculpatului la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din cate surse ati verificat? Mizil nu mai are treaba cu Cena de multi ani. Ce treaba are familia lui Mizil cu articolul? Papari nu e acelasi de la apele romane. Asa ca, poate va treziti cu ceva plangere din partea tatuatului ca multe nu stie.
3
1
Elvetianul ala dima e un securist nenorocit de pe vremea lu impuscatu. E bagat si in falimentul lui city asigurari. E bagat in multe ca de fapt securistii conduc tara
9
0
adica in traducere replica un golan si un derbedeu, un hot ordinar. Dar asa ii mangaiati voi pe iinfractori. La fel ca pe stroe sau brailoiu. Mwie cu kkt !!!
12
0
Interesant! Acest lindic Barbat labatristă , un infect din sistemul paralel, s moștenit de la Stefan cel .are toate cazematele, mai da.l in palmamea la kkt pe putzoi, la spălat vase cu el, economistul pliurilor
10
0
ofer maxim 60-65 mii pe jegu ala. daca nu mi place ce vad inauntru mai scad 10mii. astept mesaj.
6
2
Cevtreaba are Serghei cu Cena? Va folositi de numele lui sa faceti rating? Sunteti jalnici.
5
1
Locatia este o spelunca j*****a, nu merita nici statut de plimba tava. Iar de sergheI, ce sa spui ? Un individ cu aliura de baba tatuata si maniere de puscarias. Unu care nu a facut nimic constructiv la viata lui, da se pricepe la toate
9
1
Pai cine te punea sa te duci acolo dacă mâncarea era scumpa? Săracul mai e și fudul..du-te mai băiatule la împinge tava și pune pe instragram
4
8
Terenul în concesiune
3
0
Mancarea era foarte p*****a si scumpa
10
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016