REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
25.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Așteptarea schimbărilor în gara din Constanța. Tinerii cer o gară ”ca afară”. Video

Așteptarea schimbărilor în gara din Constanța. Tinerii cer o gară ”ca afară”. Video

Replica API 12 iunie 2022 | 00:00 2137

Locuitorii orașului Constanța așteaptă schimbarea ”promisă” cu privire la amenajarea unei piețe urbane din zona Gării din Constanța. Aceștia se plâng necontenit de promisiunile făcute la finele anului 2021 și de stadiul în care se află gara la momentul actual. Totuși, unii se așteaptă să fie reabilitată în curând, iar alții… nici în 2023.

Amenajarea unei piețe urbane în zona Gării din Constanța pare tot mai aproape de realizare. La finele anului 2021 s-a lansat procedura de achiziție pentru elaborarea expertizei tehnice și întocmirea studiului de trafic pentru amenajarea pieței urbane.

Se dorește astfel amenajare parcare acoperită autobuze și autocare cu stații de încărcare și peron călători, amenajare parcare autoturisme, amenajare zonă acces, amenajare zone de promenadă pietonală, reamenajare zonă pasaj pietonal subteran, amenajare peisagistică parțială parc Gară, construire parcare supraetajată și construire centru comercial de tip strip mall.

Până la momentul actual însă, lucrurile au stat la fel. Schimbările nu au început, iar locuitorii orașului și nu numai, sunt reticenți cu privire la finalizarea întregului proiect, dat fiind faptul că ”sunt duși cu zăhărelul” , potrivit declarațiilor oferite pentru Replica Constanța.

Spre exemplu, un cetățean a menționat faptul că nu speră în schimbări atât de mari la nivelul orașului, dacă ne raportăm la celelalte lucrări din interiorul orașului.

Cum toate sunt începute și nimic finalizat, nu se așteaptă ca aspectul din zona Gării Constanța să fie total diferit, nici măcar în anul 2023. ”Nu cred că vor face schimbări majore prea curând… Priviți ce este în tot orașul… peste tot numai lucrări, săpături, excavatoare, în plin sezon. Dacă se mai apucă și de reabilitarea gării din Constanța, este clar că n-o să reușească prea curând să finalizeze. Cam așa stau lucrurile… te apuci de 10 lucruri, nu faci nimic. Ia-le pe rând… oricum, ne cam duc cu zăhărelul. Tot zic că o sa fie frumos, că o sa facă și nimic ”palpabil”. Nici la anul nu cred că vor termina… despre ce vorbim!” , a declarat un cetățean al orașului pentru ziarul Replica.

Lipsurile Constanței sunt văzute și de către un locuitor al orașului care consideră că sunt alte clădiri importante care necesită mai multă reparație. ”Sunt multe de făcut, nu știu dacă acesta era ultimul lucru de făcut, dar… se apucă de toate odată… sunt clădiri care necesită mai multă reparație, clădiri de patrimoniu, clădiri importante pe care le lasă să se degradeze ca să facă blocuri” , a declarat bărbatul pentru Replica.

O femeie venită din Suceava pentru a studia în orașul Constanța afirmă că este un lucru bun reabilitarea, dar își dorește totuși o schimbare majoră… chiar și o gară ca afară! ”Mi se pare că ar trebui să fie mai special având în vedere că este punct turistic. Cred că e un lucru bun că reabilitează. Față de cum sunt gările din afară… Nu am o părere nici rea, dar nici bună” , a declarat aceasta pentru ziarul Replica.

Starea în care se află gara din Constanța este una dezamăgitoare, dat fiind faptul că imaginile surprinse sunt dezolante și de neînțeles pentru mulți dintre locuitori, dar chiar și pentru turiști. Ușile legate cu sârmă, fără mânere dau un aspect total neadecvat pentru gara care, timp de cateva minute sau ore, găzduiește călătorii ce își vor urma destinațiile.

De altfel, nici turiștii care vin pentru a vizita orașul sau pentru litoral, nu sunt prea încântați de aspectul actual pe care îl are clădirea.

Video filmat cu camera ascunsă

”Venim din Sibiu pentru plajă și să ne bucurăm de vremea frumoasă de pe litoral. Adevărul este că atunci când te dai jos din tren și treci prin gară, rămâi șocat de ce vezi… nu este într-o stare prea bună, din păcate. Asta e… sperăm să fie mai bine în următorii ani” , a declarat pentru ziarul Replica, o femeie ce călătorea din Iași special pentru litoral.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt ce se intampla in incinta garii, incompetentii dar super arongati de la CFR trebuie sa fie amendati fara mila. Oricum au salarii xxxl pe care nu le merita. Cat privesc parcarile, Chitac trebuie sa le construiasca in zonele rezidentiale , nu in cele de tranzit , cum este Gara. Ghitac trebuie sa vada ca in perimetrul garii sunt f multe microbuze, autobuze , taxiuri si niste auto care tranziteaza zona. Asta pt ca Gara este zona de tranzactie , nu rezidentiala, tov Vergil si Ovanesian , Jan' Darca Ctei. Ba tovaraseilor, cheltuiti banii orasului pe parcari in zonele rezidentiale, nu aiurea !
2
0
Ce sa astepti de la chitac si feliciu ? orasul e jaf, borduriada si vopsit dungi de parcare, de acolo iese banu' !
1
0
veniti in Cernavoda sa vedeti dezastru balarii cit omul peste tot, maidanezi si rahat de ciine peste tot, gropi pe trotuare, primarii cred ca au murit asa zice lumea... rusine
0
0
Pe biserica ma-tii maradono
0
0
Au treaba sa gaureasca orasul peste tot... Mai nou darama biserici
0
0
Singurele lucruri de care este nemultumit constanteanul sunt cele legate de masina lui .Parcare ,gropi , aglomeratie pe strada si lipsa pistelor ptr bmw .
0
1
Gara este in mintea multora dar ei nu stiu ca singura gara din tara este Gara de Nord din Bucuresti, restul sunt statii CF, halte de miscare si puncte de oprire.Mizeria care troneaza in aceasta statie este din cauza CFR infrastructura, oamenilor strazii, a taximetristilor si chiar a unor calatori certati cu buna cuviinta.
0
0
incepeti cu dezafectarea p orcariei de vapor din fata garii.
0
0
Gara se scrie cu G mare in contextul vostru, prostilor. Pt dezastrul din interior vinovatii sunt cei de la CFR, dar acolo ati interzis, sclavilor. Gara este o zona de tranzit, oamenii vin si pleaca, la fel ca si zecile de autobuze, microbuze sau taxiuri. Acolo trebuie amenajate peroane pt transportul in comun, nu fututi banii in parcari cu 1000 de niveluri, doar asa, ca frustatul de Chitac sa spuna ca a mai facut o parcare. Plus ca zona nu este rezidentiala, sa necesite o asemenea investitie, doar pt ca Vergil este un apvist de tot rahatu. Iar voi, slugi idiote si inculte, dava'n plm noastra.
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513