REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Atac cibernetic la Camera Deputaților. Buletinul lui Ciolacu a ajuns pe mâna hackerilor

Atac cibernetic la Camera Deputaților. Buletinul lui Ciolacu a ajuns pe mâna hackerilor

Mariana MURAT 30 ianuarie 2024 | 13:50 2296

O breşă de securitate a avut loc marţi, la Camera Deputaţilor, fiind furate o serie de date, iar Secretariatul General redactează o plângere la DIICOT.

Atac cibernetic la Camera Deputatilor. Buletinul lui Ciolacu a ajuns pe mana hackerilorHacker

Instituţia precizează că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public. „A avut loc, într-adevăr, o breşă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Ca urmare a acestei situaţii, Departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT”, anunţă Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, mai arată instituţia, conform stiripesurse.ro.

Hackerii au trimis o cerere de răscumpărare pentru datele furate de la Camera Deputaţilor

O cerere de răscumpărare a fost trimisă pe adresa oficială de e-mail a Camerei Deputaţilor, după furtul de date oficiale, printre care s-ar afla şi buletinul premierului Marcel Ciolacu.

Hackerii au trimis o cerere de răscumpărare, astăzi, după ce au reuşit să fure mai multe date personale de la Camera Deputaţilor printr-o breşă de securitate.

Potrivit unor surse guvernamentale, hackerii au cerut 0,8 bitcoin în schimbul datelor, ceea ce înseamnă aproximativ 40.000 de euro.

Printre datele furate de hackeri, şi care ar fi fost deja publicate pe DarkWeb, s-ar afla şi buletinul lui Marcel Ciolacu, dar şi date personale ale altor deputaţi.

"În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. A avut loc într-adevar o breșă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Este important de menționat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public", menționează Secretariatul General al Camerei Deputaților.

O anchetă a fost deschisă, iar reprezentanţii Camerei Deputaţilor au depus şi o plângere la DIICOT.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate reușesc ăștia să le golească conturile că justiția noastră nu reuseste
1
0
ca siteul era jalnic si o tinta usoara ptr aproape orice smecherasi cel mai probabil asta a fost motivul
1
0
Oricum datele lui sunt in mana americanilor de mult timp. Stiu aia si ce a s**t cand era mic. Au dosarele lui la sertar
0
0
si care-i problema? banii tarii au ajuns la malacul ciolaCUR , i-a furat pe toti si nimeni n-a zis nimic
1
0
Sa vina toti si extraterestrii sa ii ia numai sa scapam de de ei PSD- PNL. Sa le adune hakerii tot si ce au in conturi si acasa.
7
0
Paguba? 0
3
0
Reteta de sarmale
5
0
Faceti update la stire, ca la tv arata ca cer aia rascumparare.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510