REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Atac în Brazilia: 4 copii au fost uciși cu securea, într-o creșă. Video

Atac în Brazilia: 4 copii au fost uciși cu securea, într-o creșă. Video

A.F. 7 aprilie 2023 | 00:00 776

Primăria din oraşul brazilian Blumenau a declarat 30 de zile de doliu după atacul de miercuri de la o creşă în care patru copii mici au fost ucişi cu o armă albă de un bărbat de 25 de ani care s-a predat ulterior autorităţilor, relatează AFP, conform Agerpres.

Atac in Brazilia: 4 copii au fost ucisi cu securea, intr-o cresa. Video

Drama s-a petrecut dimineaţa devreme la creşa particulară Cantinho do Bom Pastor din oraşul cu 360.000 de locuitori din statul brazilian Santa Catarina (sud).

"Am aflat cu enormă tristeţe că un asasin a pătruns în creşă şi a atacat copii şi angajaţi", a declarat la rândul său guvernatorul Jorginho Mello, citat într-un comunicat.

Potrivit mai multor media, copiii au fost omorâţi cu o secure. Victimele, trei băieţi şi o fetiţă, aveau între patru şi şapte ani, conform site-ului de ştiri G1.

Alţi patru copii au fost răniţi în atac, două fete de cinci ani şi doi băieţi de trei şi cinci ani. Toţi sunt în stare stabilă, a precizat pentru AFP spitalul local Santo Antonio, citează stiripesurse.ro.

Bebelușii, închiși cu cheia

O angajată a creşei a relatat pentru cotidianul Folha de Sao Paulo că a închis cu cheia sala unde se aflau bebeluşii pentru a-i proteja de atacator.

Noul atac survenit într-o instituţie de educaţie din Brazilia a creat o emoţie puternică în întreaga ţară. Preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor, condamnând acest gest "monstruos".

"Nu există durere mai mare pentru o familie decât să-şi piardă copiii sau nepoţii, mai ales într-un act de violenţă împotriva unor copii nevinovaţi şi fără apărare", a transmis şeful statului pe Twitter.

Atacurile în şcoli s-au înmulţit în ultimii ani în Brazilia. În noiembrie, un adolescent de 16 ani a omorât patru persoane în două şcoli din Aracruz, în statul sud-estic Espirito Santo. Săptămâna trecută, o profesoară de 71 de ani a fost ucisă cu cuţitul de un elev de 13 ani la Sao Paulo (sud-est), oraşul cel mai populat şi capitala economică a Braziliei.

În 2017 o altă tragedie s-a produs într-o grădiniţă din Minas Gerais (sud-est), unde nouă copii şi o educatoare au murit şi alte câteva zeci de copii au fost răniţi după ce un bărbat a incendiat clădirea.

Cel mai sângeros atac a fost cel din 2011, când un fost elev al unei şcoli primare a omorât 12 copii şi apoi s-a sinucis cu o armă de foc, într-un cartier popular din Rio de Janeiro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436