REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Atac la parohul bisericii de la Boema: „ai vilă de 500.000 de euro, dintr-un salariu de 3.000 de lei“. Video

Atac la parohul bisericii de la Boema: „ai vilă de 500.000 de euro, dintr-un salariu de 3.000 de lei“. Video

Virgil STOIAN 20 iunie 2023 | 00:00 8160

Fostul preot Daniel Balaș este cunoscut la nivel local pentru dezvăluirile pe care le face de ceva timp, referitoare la perioada în care era preot în județul Constanța. După ce a dezvăluit cât l-a costat să devină preot: 70.000 de euro, bani care includ cărțile ”Sfinților Părinți” plagiate, ”Sfântul Ajutor” pentru episcop, iată că Balaș revine cu mărturisiri despre preotul Ciprian Stanca, de la Biserica Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie Constanța, lăcaș de cult cunoscut în special pentru stâlpul de electricitate care trece prin acoperiș. Daniel Balaș îl acuză pe preotul Stanca de escrocherii cu o icoană, cu care a reușit să facă 100.000 de euro în doar câteva zile.

Atac la parohul bisericii de la Boema: „ai vila de 500.000 de euro, dintr-un salariu de 3.000 de lei“. VideoBiserica Sfântul Haralambie și preotul Ciprian Stanca

Daniel Balaș își începe atacul cu câteva vorbe privind modul în care a ajuns să lucreze pentru Stanca: ”Am aterizat la parohia Sfântul Haralambie din Constanța. Mi-a oferit 2.000 de lei, în calitate de cântăreț, însă ulterior mi s-a spus că nu urma să fiu doar cântăreț, trebuia să fac și curat, să fiu și șofer pe dric, să fiu și salahor, pentru că părintele în același an își făcea și casă, eram multifuncțional.

100.000 de euro în patru zile

Balaș continuă cu enumerarea bunurilor acumulate de Ciprian Stanca, care nu ar fi putut fi dobândite doar dintr-un simplu salariu de preot: „Haide să explicăm lumii cum ai putut să îți faci atâtea domenii: ai domeniile Stanca, ai mănăstirea asta la Sfântul Ioan, pe care ți-o faci acuma, ai vila de 500.000 de euro vizavi de cartierul lui Mazăre (Cartierul Henri Coandă n.r.), toate astea dintr-un salariu de preot de 3.000 de lei? Nu cred… sau poate că v-a ajutat bunul Dumnezeu… Îți mai aduci aminte când ai adus acea icoană și în patru zile ai făcut 100.000 de euro? Și ai zis… Daniele… am dat cel mai mare buf. Mie nu mi-ai dat nici măcar ăia 2.000 de lei pe care trebuia să mi-i dai pe lună, și aveam mare nevoie de ei atunci când m-am internat la Fundeni să mă operez de rinichi.”

Ulei sfințit de la Metro

În continuare, Balaș îl acuză pe preotul Stanca că s-a folosit de decesul unui cerșetor aciuat pe lângă biserica Sfântul Haralambie, pentru a face bani: „Era un cerșetor care stătea toată ziua pe lângă biserică. Într-o bună zi și-a dat duhul. Tu l-ai luat frumos, l-ai băgat la tine în capelă, ai avut grijă de el. De fapt, ai avut grijă de tine pentru că ești cel mai bun business man. La tine în biserică când intri, zici că ai intrat în bazar la turci, în stânga vezi brățări, în dreapta ulei sfințit… de la Metro, că eu îți aduceam bidoanele alea de ulei de 5 litri și tu ziceai… hai să le punem în sticluțe mici, ca să spunem lumii că le-am adus de la nu știu ce mănăstire. Cu acel mort tu ai făcut în câteva zile, câteva sute de milioane. Că te-ai plâns că nu ai cu ce să îl îngropi.

Atac la parohul bisericii de la Boema: „ai vila de 500.000 de euro, dintr-un salariu de 3.000 de lei“. VideoDaniel Balaș

Preotul Stanca, condamnat penal

Vă reamintim că la biserica Sfântul Haralambie s-a constatat executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire încă din anul 2014, nimeni nereușind să oprească construirea acestei biserici. Ba mai mult, la doi ani după ce terenul trebuia adus la starea inițială, lângă biserică a răsărit și un altar de vară, lucru constatat de un alt control. Totul a culminat cu condamnarea preotului Ciprian Stanca, la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control. Ei bine, nici acest lucru nu a dus la un lucru concret, biserica fiind încă neatinsă.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La biserică nu se numără banii sau actele de caritate,peste tot în lume creștinii împart foarte multe oamenilor săraci:case,mașini,bani,chiar și afaceri. În r*mânia dacă jurnaliștii vad ca vreun preot a împărțit câteva Oli de mâncare la săraci, imediat sar cu gura ca de ce mănâncă, de ce este asa de "cu lovele".Nu ar trebui sa judecăm ci ar trebui sa ne bucuram.
0
0
Terminati ba baieti. Voi nu vedeti cine ne fura tara?
3
0
Toti după asemănarea șefului lor.
4
0
SO IEI PE MATA SI TOATA FAMILIA TA IN PWLA
1
0
Nu stiu daca este sau nu ceva adevarat in articol dar adevarul este ca biserica invarte sume mari de bani fara nici un control si are legaturi cu politica cu implicatii doar banuite ! dovada intre altele dosarele in care a fost implicat teodosie si a scapat in cele din urma nu se stie cum; ciolacu s-a afisat ostentativ cu patriarhul recent; de unde nu este foc nu iese fum
9
1
Asa e cu flamanzii astia care mai de care adusi în Dobrogea ....mai e unu Viorel la n***u voda....la fel asa fac pe spinarea batranilor...apartamente ,case ...și ei nu au nimic în comun cu cele sfinte....sa facut preot la 40 de ani...a avut chemare la buzunar....fost cablist la focus sat
14
0
Nu invatatura data noua de Isus este o minciuna cum spun uni ci modul in care interpreteaza popimea sfanta evanghelie,defapt preoti din trecut si mai ales cei de astazi sunt exact ca farizei din trecut despre care IISUS spunea:"of voi farizeielor care cunoastetzi invatatura lui Dumnezeu pana la virgula,dar inimile voastre sunt departe de mine,sau:"ii vedeti pe farizei aia care merg mandri prin mijlocul multimilor si le place sa li se spua lor raboni,adica invatatorule ?,la voi insa sa nu fie asha caci voi sunteti uni pentru alti frati,pe voi va trimit in lume sa slujiti nu sa fiti slujiti". Daca inlocuim cuvantul,farizeilor cu preotilor veti vedea ca nu este nici o diferenta intre uni si altzi
6
3
ca sa obtin si eu o functie in biserica am profitat de sotia DOINITA , care este angajata la primaria cernavoda ca codoasca inraita si un batal impotent , am dat-o spre bucuria ei la sex , tuturor clericilor superiori , multi din acestia fiind nemultumiti de serviciile acestei gheboase !
15
2
preotii sint si ei oameni, din acest motiv lumea se indeparteaza de bise-rica, nu de dzeu.la noi, dupa perioada comunista, oamenii au inceput sa mearga la biserica, omul fiind atras de ce este/a fost interzis. in vestul europei, religiosi sint 8-12%.calea catre filozofia lui hristos, este simpla, dar majoritatea sufera de dubla personalitate si ne rugam la dzeu ca sa ne ierte pacatele, nu sa dea putere sa facem bine.
9
2
Biserica prosteste din totdeauna oamenii innapoiati
17
8
Bisericile in pu la, toti primitivii se dau cu ulei sfintit si pupa oase, fi mi ar scarba!!! Pe popi nu i iau in puu lla ca mi e frica.
12
8
Acest raspopit arunca in tot ce inseamna Biserica si cler , cu noroiul propriei neputinte, facandu-se unealta vicleanului si incercand sa se faca portavocea unor oameni, care din convingere proprie sau doar din nestiinta (ca sa nu zic prostie), vad in Biserica doar partea materiala a ei si trec cu vederea tocmai cel mai important lucru: Biserica este poarta mantuirii noastre. Cu preotii si ierarhii ei, (asa cum sunt, mai mult sau mai putin pacatosi, pentru ca sunt oameni, ca noi toti), Biserica este singura cale spre mantuire. Prea multi sunt astazi cei care ridica piatra barfei, calomniei, acuzarii, inghitind pe nemestecate si insusindu-si, orice afirmatie care loveste in Biserica si slujitorii ei. Cat despre persoanele puse in discutie aici, cei care le cunosc stiu ca sunt numai neadevaruri, colportate de niste rauvoitori.
13
29
Nu contest ca si printre preoti sunt fel si fel de oameni ca da si ei sunt oameni dar baietasul asta de cand a fost dat afara din Episcopie, din motive clare si cunoscute posteaza tot felul de chestii pe net vorbind de rau pe unul si pe altul, inventand tot felul de povesti. Vrabia care nu ajunge la struguri...e doar multa frustrare la dansul
9
24
Vai plua noastra! Si batranii naivi inca cotizeaza la ei rupandu-si de la gura. Batranii prefera sa nu-si cumpere medicamente sau mancare pentru a dona catre ei, catre astia imbracati in fusta! Noroc cu generatiile tinere care nu mai pun botul la vrajeala lor, de aici si disperarea popilor care vor sa introduca religia ca si materie la bac. Din pacate, pe astia nu-i controleaza nimeni, stat in stat, ca imediat iese teoDositul si blesteama voalat!
22
6
ca omu este e s c r o c, este una, dar mai impresionat este numarul i d i o t i l o r ce contribuie la gainariile acestuia. nu-i usor sa aduni atatia r e t a r d a t i sa-ti cotizeze bani pentru povesti imaginare.
22
4
Corect coana preoteasa ,sunt doi nenorociți escroci ,l a supărat tare pe Teodosie, un articol comandat ,dar corect și real ,trebuiesc eliminați, curvetele de Mihaela nevasta e la PSD cotizează acolo ,pe asta cu barba îl cheamă altfel dar a lut numele lui nevast sa ,huuoooooo escrocilor ,studenți răsculati va ,pe escroci astia
15
3
Ciprian Stanca este un mare escroc , are dreptate aschimodia de Balas , are si o vila pri Km 5 spre calea ferata , p******a de nevasta sa este pe la facultatea Ovidius , o mare spagara ,o mare escroaca, , escroci din familie , astia au facut parte din clanul Mazare , imppreuna cu Teodosie .fur ,fura ca in codru , trebuiesc executati nenorocitiii, fac faradelegi in numele Domnului. Teodosie te a ajutat ,te a adus de la dracu inpraznic, din Piatra Neamt, Teodosie te doboara , te ai facut prea smecher , Puscarie scrie pe tine si pe escroaca de Mihaela de Ovidius, nevasta ta porcule cu barba !Nenorocitule , copii tai vor plati !!!!!Ai luat si nule lui nevata ta , sa nu te stie lumea , p******a cu barba ce esti !!!!
24
5
Dragule parțial ai dreptate.Partial zic, povestiuoara cu cazutul mortului pe scara ii strict pt INOCENTI.Nu e reala,posibil sa fi fost eu unul din cei menționați de tine.Deci mai usor cu mortu pe scări.Lupta ta cu cei din BOR ii una dar exagerările tale sint scabroase.
8
14
Dragule parțial ai dreptate.Partial zic povestiuoara cu vazutul mortului pe scara ii strict pt INOCENTI.Nu e reala,posibil sa fi fost eu unul din cei menționați în povestioara ta.Deci mai usor cu mortu pe scări.Lupta ta cu cei din BOR ii una dar exagerările tale sint scabroase.
5
18
Nu uitati ca acest "preot" mai face si servicii funerare fomistu asta penal
23
3
Nu cred sa aiba vreun interes sa minta, chiar si un adevar pe jumatate spus....si tot este grav , pur si simplu te crucesti de ce spune baiatul asta ! Orice ar fi , Credinta in Dumnezeu trebuie sa o avem si sa o pastram , sa mergem mai departe...Facem ce spune Popa din Carte Sfanta , nu ce face el !
31
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166