REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Atac masiv al Rusiei asupra mai multor zone din Ucraina, inclusiv în Kiev

Atac masiv al Rusiei asupra mai multor zone din Ucraina, inclusiv în Kiev

Deria ISLEAM 21 iulie 2024 | 16:55 486

Rusia a lansat peste noapte atacuri masive cu drone și rachete în mai multe zone din Ucraina, inclusiv în Kiev. Apărarea aeriană ucraineană a doborât 35 dintre cele 39 de drone de atac de tip Shahed lansate de ruși în noaptea de 21 iulie, au informat Forțele Aeriene.

Atac masiv al Rusiei asupra mai multor zone din Ucraina, inclusiv in Kiev

Pe lângă drone, forțele ruse au lansat trei rachete balistice Iskander-M și două rachete de croazieră Kh-59/69. Forțele aeriene au spus că rachetele Kh-59/69 nu și-au atins ținta din cauza „contramăsurilor” Ucrainei. Armata nu a specificat unde au lovit rachetele Iskander-M și amploarea pagubelor, informează Kyiv Independent. 

Apărarea aeriană a lucrat în 10 regiuni ucrainene peste noapte. Deocamdată nu au fost raportate victime ca urmare a atacului. 

Forțele ruse atacă în mod regulat zonele civile din Ucraina folosind drone și rachete, țintind adesea clădiri rezidențiale și alte infrastructuri civile. Atacurile rusești asupra rețelei energetice a Ucrainei s-au intensificat în ultimele luni, ceea ce a dus la distrugerea sau deteriorarea gravă a mai multor instalații energetice și a forțat Ucraina să impună întreruperi de curent de lungă durată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, forțele ruse au lansat rachete și drone din trei locații: din regiunea Kursk a Rusiei, Primorsko-Akhtarsk, un oraș din Krasnodar de pe coasta Mării Azov, și Crimeea, potrivit Forțelor Aeriene.

Toate dronele care au vizat Kievul au fost distruse de apărarea antiaeriană în afara orașului, potrivit Administrației Militare a capitalei Ucrainei. 

„În ultimele două săptămâni, aceasta este cel puțin a cincea încercare a inamicului de a ataca capitala cu drone”, a scris Serhii Popko, șeful administrației militare a orașului, pe rețelele sociale.

Cel puțin o rachetă a lovit o infrastructură critică din Regiunea Sumi în această dimineață, a declarat Administrația Militară a Regiunii. Serviciile de salvare au intervenit la fața locului începând cu ora 7:30. Nu au fost raportate informații despre victime.

Două drone au fost doborâte deasupra regiunii Sumi, care se învecinează cu regiunea Kursk din Rusia.

Apărarea ucraineană a doborât drone și peste regiunile Poltava, Dnipropetrovsk și Mykolaiv, potrivit rapoartelor autorităților locale.

Zelenski cere arme cu rază lungă de acțiune 
Ucraina are nevoie de arme cu rază lungă de acţiune pentru a-şi proteja oraşele şi trupele din prima linie de bombe şi drone ruseşti, a declarat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Reuters, potrivir News.ro. 

„Numai în noaptea trecută, armata rusă a folosit aproape 40 de Shahed împotriva Ucrainei. Important este că majoritatea au fost doborâte de apărătorii noştri ai cerului”, a afirmat Zelenski pe Telegram, referindu-se la drone.

El a spus că este necesar să se distrugă bombardierele ruseşti la bazele aeriene din Rusia pentru a proteja Ucraina de raidurile aeriene.

„Capacităţile noastre suficiente la distanţă lungă ar trebui să fie un răspuns corect la teroarea rusă. Toţi cei care ne susţin în acest sens sprijină apărarea împotriva terorii", a spus Zelenski.

Preşedintele şi-a reînnoit apelul către aliaţii occidentali să permită lovituri cu rază lungă asupra Rusiei, vineri, la Londra, spunând că Marea Britanie ar trebui să încerce să-şi convingă partenerii să elimine limitele utilizării acestora, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436