REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mie., 18 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6856
23° Constanța Miercuri, 18 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6856
 

Atacatorul de la Parlament a fost reținut și riscă șapte ani de închisoare

Atacatorul de la Parlament a fost reținut și riscă șapte ani de închisoare

Deria ISLEAM 18 septembrie 2024 | 10:30 845

Autorul atacului de la Palatul Parlamentului a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins, noaptea trecută, de poliţişti. Mai bine de 10 ore l-au căutat polițiștii, atât în Capitală cât şi în alte patru judeţe, după ce acesta a incendiat un magazin de suveniruri de la intrarea în instituție. În faţa camerelor, bărbatul a declarat că gestul său reprezintă un semn de protest faţă de clasa politică. Acum, el riscă să îşi petreacă următorii şapte ani după gratii.

Atacatorul de la Parlament a fost retinut si risca sapte ani de inchisoareAutorul atacului de la Palatul Parlamentului

Avea o substanță inflamabilă ascunsă într-o cutie de lapte

Bărbatul intrase în Palatul Parlamentului în calitate de vizitator. Avea la el un rucsac, în care ținea substanța inflamabilă într-o cutie de lapte.

Momentul în care a pornit incendiul într-un magazin de suveniruri a fost surprins de camerele de supraveghere. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Au ars elemente textile şi de birotică. Bărbatul se întorsese recent în țară, după ce a petrecut trei luni în străinătate.

Atacatorul de la Parlament a fost retinut si risca sapte ani de inchisoareAutorul atacului de la Palatul Parlamentului

Are doi copii și s-a recăsătorit, în Italia

Toader Ochiană, tatăl lui Nicușor Ochiana a declarat că a vorbit cu el acum o lună: „Era normal, judeca normal. Anul trecut a venit acasă, era liniștit. Are doi copii, și-a lăsat nevasta, a plecat în Italia și s-a recăsătorit".

Reporter: „Îl credeați în stare de așa ceva?”

Bărbat: „Nu.”

Reporter: „Face parte dintr-un partid politic?”

Bărbat: „Nu, sub nicio formă. E un om simplu si bun. Nu a făcut scandal nici în sat, sub nicio formă nu aș crede că e el, cred că e o confuzie. Dar nici nu poți să știi ce e în capul omului. De trei luni de când a fost în sat s-a întâlnit cu nevasta cu care a trăit, cu care are doi copii și după, a plecat în Italia.”

Angajata magazinului de suveniruri, atac de panică

Angajata magazinului a scăpat fără arsuri, dar a ajuns la spital după ce a suferit un atac de panică. Imediat ce s-a declanșat alarma, oamenii care se aflau în zona intrării respective au fost evacuați. Turiștilor li s-a spus că pot vizita alte părți ale clădirii.

Una dintre persoanele care se aflau în hol în acel moment a reușit să îi facă o poză atacatorului, în timp ce acesta fugea de la locul faptei. Și un deputat se afla în zonă în momentul incidentului.

Filip Hăvăreanu, deputat USR. „Am văzut că iese fum... ne-am dat seama că fumul iese pe partea cealaltă, am văzut-o pe doamna, era stropita cu benzină şi se prăbușise pe jos."

În urma atacului, accesul vizitatorilor în clădire a fost suspendat, cel puţin până la finalul acestei săptămâni. De asemenea, autoritățile iau în considerare sporirea măsurilor de securitate, conform antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu o ura normala pentru hotii din parlament. Pacat ca n-a ajuns la cine trebuia.
4
1
O fi si basinosul asta tot vreun pensionar special
1
3
Hastag rezistii dadeau cu Molotoave si c***t in jandarmi,au sustinut Usereul ,iar Usereul asta e plin de apucati agresivi,azi macar verbal. Ce sa-i faci,individul asta a dat cu foc mult dupa actiunile hastagiste.
1
3

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166