REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
21.5° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Atacul de cord „silențios” – un cardiolog a dezvăluit cum poate fi recunoscut

Atacul de cord „silențios” – un cardiolog a dezvăluit cum poate fi recunoscut

A.F. 15 august 2023 | 00:00 337

Atacul de cord „silențios” – un cardiolog a dezvăluit cum poate fi recunoscut. Un atac de cord, cunoscut și sub numele de infarct , este o afecțiune gravă și potențial fatală. Mulți oameni sunt conștienți de simptomele comune, inclusiv durerea toracică ce poate iradia spre brațul stâng, precum și de scurtarea respirației, de exemplu.

Atacul de cord „silentios” – un cardiolog a dezvaluit cum poate fi recunoscut

Cu toate acestea, o treime dintre persoanele care suferă de această boală pot experimenta forma sa „silențioasă” (asimptomatică). Un atac de cord asimptomatic este cel care prezintă simptome „vagi” sau nu prezintă niciun simptom, ceea ce înseamnă că pot trece neobservate pentru o perioadă lungă de timp.

Este posibil ca pacientul să nu știe că îl are până când, mai târziu, dezvoltă o altă problemă cardiacă sau face un control periodic la un specialist.

De obicei, simptomele „silențioase” includ  durere și disconfort la nivelul brațelor, spatelui, maxilarului și stomacului, tuse.

Atacul de cord „silențios”: Simptome

„Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani sunt expuse unui risc semnificativ din cauza acestor așa-numiți „ucigași silențioși”. Poate trece neobservat ani de zile. Este posibil să nu provoace dureri în piept sau dificultăți de respirație, cele mai frecvente două simptome, și poate fi confundat cu simple arsuri la stomac, gripă sau tensiune musculară în piept”, spune doctorul cardiolog Oleg Varfolomeev.

Ignorarea acestor simptome poate fi periculoasă, deoarece un atac de cord poate bloca alimentarea cu sânge a inimii, ceea ce poate deteriora mușchiul cardiac.

Aproximativ 70 la sută dintre persoanele care mor de insuficiență cardiacă subită nu au fost diagnosticate anterior cu boli de inimă.

Cardiologul Varfolomeev a împărtășit patru semne principale care indică evoluția asimptomatică a bolii:

  • Disconfort toracic – majoritatea durerilor toracice legate de atacul de cord sunt ascuțite, bruște și intense.
  • Disconfort în alte părți ale corpului – este posibil să simțiți durere sau disconfort în brațe, spate, gât, maxilar sau stomac.
  • Dificultăți de respirație și amețeală – senzația de instabilitate, amețeală sau lipsă de aer ca și cum tocmai ați făcut un antrenament intens poate însemna un atac de cord.
  • Durere în gât sau maxilar – durerea izolată în gât sau maxilar nu are probabil nicio legătură cu inima. Cu toate acestea, o durere sau o presiune în centrul pieptului care iradiază până la gât sau maxilar ar putea însemna un atac de cord.

Este important să vă amintiți că inima este motorul corpului. Ea furnizează sânge tuturor organelor vitale și asigură buna funcționare a tuturor sistemelor. Cercetătorii avertizează că, în cazul în care se descoperă atacuri de cord „silențioase”, trebuie inițiat un tratament similar cu cel al bolilor de inimă clinice, potrivit actualno.com.

Nu mai puțin importante sunt măsurile preventive: renunțarea la fumat, controlul colesterolului și al tensiunii arteriale, precum și exercițiile fizice regulate, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768