REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
30.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Atacuri dinspre regiunea controlată de rebelii houthi din Yemen au lovit două nave americane

Atacuri dinspre regiunea controlată de rebelii houthi din Yemen au lovit două nave americane

A.F. 16 decembrie 2023 | 00:00 227

Atacuri lansate din regiunea din Yemen controlată de rebelii houthi au lovit, vineri, două nave sub pavilion liberian în strâmtoarea Bab el-Mandeb, a anunţat o oficialitate americană, care a avertizat cu privire la pericolul reprezentat de atacurile rebelilor houthi care sunt susţinuţi de Iran, relatează Reuters.

Atacuri dinspre regiunea controlata de rebelii houthi din Yemen au lovit doua nave americane

Un proiectil, despre care se crede că era o dronă, a lovit vasul Al Jasrah, cauzând un incendiu, dar fără a provoca victime. Două rachete au fost trase în al doilea atac, lovind încă o navă şi provocând un incendiu pe care echipajul încearcă să îl stingă.

Un distrugător din Forţele navale americane se îndreaptă către al doilea vas, al cărui nume nu a fost dezvăluit.

De la începerea conflictului actual între Israel şi mişcarea teroristă palestiniană Hamas, rebelii houthi lansează rachete şi drone către Israel şi atacă vase ce navighează în Marea Roşie, într-o campanie ce pare să îi susţină pe palestinieni.

Cel puţin alte două incidente navale au fost raportate în regiune în cursul zilei de vineri.

Nava MSC Alanya, sub pavilion liberian, a primit dispoziţie să-şi modifice cursul către Yemen din partea unor oameni aflaţi în ambarcaţiuni de mici dimensiuni despre care se presupune că erau rebeli houthi din Yemen.

De asemenea, vasul MSC Palatium III a fost ţinta unui atac la 23 mile sud-vest de oraşul yemenit Mokha.

Joi noaptea, rebelii houthi au anunţat că au efectuat o operaţiune militară contra unei nave a grupului Maersk ce transporta containere, lovită direct cu o dronă. Compania de shipping daneză a susţinut însă că vasul său nu a fost lovit.

Emisarul special al SUA pentru Yemen, Tim Lenderking, a declarat joi că Washingtonul doreşte ''cea mai largă posibil'' coaliţie maritimă pentru a proteja navele comerciale în Marea Roşie şi pentru a le transmite rebelilor houthi că atacurile lor nu vor fi tolerate, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712