REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

ATENȚIE, a APĂRUT o NOUĂ înșelăciune în PANDEMIE: Metoda COVID

ATENȚIE, a APĂRUT o NOUĂ înșelăciune în PANDEMIE: Metoda COVID

Replica API 23 martie 2021 | 00:25 3627

Atenție, constănțeni! Escrocii sunt încă activi și, având în vedere perioada atipică în care ne aflăm, legată de pandemia de Coronavirus, aceștia își refac strategiile, le adaptează la situațiile prezente. Prin urmare, o nouă metodă de înșelăciune a apărut, fiind, de fapt, o variantă ”îmbunătățită” a uneia care a mai fost pe ”piață”. Prin urmare, aveți mare grijă la mesajele pe care le primiți și vi se promit bani din partea unor persoane aflate pe moarte (după cum susțin ele), chiar din cauza Covid, dar care nu au cui să lase averea.

În ultima perioadă, tot mai multe persoane s-au plâns de faptul că au fost agasate cu mesaje care conțineau povestea unei anumite persoane, ba din Austria, Germania, Franța, etc, care se lega de faptul că este în spital, bolnavă (inclusiv de Covid-19), și că medicii nu-i mai dau șanse de supraviețuire, că nu mai are moștenitori (morți și ei din cauza Covid) și, cum are mulți bani, vrea să-i doneze. ”Am donat multor asociații din întreaga lume, dar nu mai vreau ca acestea să se îmbogățească pe seama oamenilor săraci. Acum e vorba de 790.000 de euro și v-am ales pe dvs pentru că sunteți oameni cinstiți și vrednici”, se arată în poveștile lacrimogene. La finele mesajului este un număr de telefon, chipurile al avocatului.

Click pe imagine

Iar unele persoane au sunat. ”Aveți grijă la acești oameni. Ea este, așa zice ea, din Franța și este bolnavă grav și vrea să donezi banii ei cuiva. I-am scris și eu să văd unde ajunge și ea crezând că sunt interesată, a picat în plasă. Domnul zice că e avocatul ei și ea mi-a zis să iau legătură cu el pentru a intra în posesia banilor. L-am contactat, totul bine până când mi-a cerut actele mele. Bineînțeles că nu le-am dat, ci le-am cerut eu pe ale lor și nu au vrut să mi le dea. Aveți mare grijă cu ei!”, a spus o persoană.

click pe imagine!

De cele mai multe ori, așa zisul avocat solicită, în avans, o anumită sumă de bani, pentru a achita niște taxe.

În aceste cazuri, oamenii legii vă sfătuiesc să nu furnizați date personale, nici cele ale cardurilor bancare, și nici să nu plătiți sume de bani în avans.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Credeam ca a aparut o alta tulpina pwlii, ca de un an doar de asta se vorbeste, sa va iau tulpinile si creierii vostri in pwla
3
0
Metoda Covid e inventata de acum fix 1 an.nu de ieri,de azi
4
0
Ptr prostii din Romania
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016