REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Atenție! Au înflorit țepele cu antichități

Atenție! Au înflorit țepele cu antichități

Cristina BĂRBUCEANU 28 februarie 2023 | 00:00 1334

Mare atenție, constănțeni! De pe o zi pe alta crește numărul șarlatanilor, iar „domeniile de activitate” sunt și ele extinse. Recent, o femeie a fost păcălită pe un site care se ocupa cu vânzarea, prin licitație, a unor antichități. Femeia i-a trimis așa-zisului vânzător banii prin intermediul Revolut, însă nu a reușit, sub nicio formă, să intre în posesia obiectelor achiziționate. Mai mult decât atât, victima nici nu mai poate lua legătura cu individul.

Atentie! Au inflorit tepele cu antichitatiFemeia își explica pățania

În aceste vremuri grele, sunt foarte multe persoane care nu știu cum să mai păcălească persoanele credule. Infractorii găsesc tot felul de tertipuri pentru a-și îndeplini scopurile mârșave, ascunzându-se, cei mai mulți, în spatele unui monitor. Pentru că, în general, acești indivizi își desfășoară activitatea în mediul digital, pentru că așa pot fi cu greu găsiți de autorități, și scot la vânzare anumite obiecte. Iau legătura cu potențialii cumpărători și le cer acestora din urmă să efectueze plata doar cu cardul, cerând și date de pe cardul posesorului. Așadar, mare atenție, constănțeni! Niciodată nu oferiți nimănui datele de pe cardul personal.

Atentie! Au inflorit tepele cu antichitatiMomentul în care femeia a fost declarată câștigătoare

În acest fel a fost păcălită și G.C. care a făcut o achiziție de pe un târg online de antichități, loc în care cumpărătorii trebuie să participe la o licitație în prealabil. Clienta a dorit să cumpere două căsuțe ornamentale, confecționate din lemn, oferite spre licitație de un anume Kalin San, la prețul de pornire al licitației de doar 60 de lei. Ce-i drept, numele individului deja trezește suspiciuni. Însă femeia nu a ținut cont de acest lucru și a licitat, fiind declarată câștigătoare.

Un alt fapt care trebuie să dea tuturor de gândit este că așa-zisul vânzător i-a spus că plata se face în avans prin intermediul Revolut. Concret, țeparul i-a transmis victimei sale: „Plata, vă rog, în cont Revolut. Nr. de telefon pentru transfer Revolut este 0754.284.072. Pentru curier plătiți dumneavoastră la primire sau calculăm cât costă și trimiteți separat. Cum doriți dvs. Aștept un semn de la dvs. dacă aveți nelămuriri sau altceva!”. Ce-i drept, individul nu părea suspect în niciun fel, dat fiind faptul că scria relativ corect, însă chiar mesajul transmis era, în esență, problema.

Atentie! Au inflorit tepele cu antichitatiConversația dintre femeie și țepar

Femeia a așteptat și... cu așteptatul a rămas. Individul nu a mai dat vreun semn că ar avea măcar intenția să trimită produsul. G.C. a declarat: „În ianuarie am licitat și această persoană nu a trimis obiectele și nici nu a returnat banii. Nu mai răspunde. Am tot sperat să mi-i returneze, dar de două săptămâni nu mai răspunde. Până acum m-a dus cu vorba”. Cât despre metoda de plată în sine, victima a adăugat: „Consider că plata prin Revolut nu oferă nici o garanție despre posesor. Și este un risc pe care nu îl știam. Când plătești în cont, acea persoană este legitimată să aibă acel cont. Prin Revolut plătești către un număr de telefon. El poate să închidă cartela și la revedere”.

Am luat și noi legătura cu acest Kalin San, care a spus în mod repetitiv, simțind că e suspectat: „Nu, eu nu vând nimic, nu vând nimic!”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
KALIN SAN frasu lu RAHAN halestr numa kurkan la kuptor si cate un FRAIERYKA GEAMANTAN DASTA BUN DA JUMULYT
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016