REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.2° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Atenție când consumați covrigi și porumb de la ambulanții de pe plajă! Video

Atenție când consumați covrigi și porumb de la ambulanții de pe plajă! Video

Mirela PASCAL 1 iulie 2024 | 00:00 2943

Plajele sunt arhipline, nu numai de turişti, ci şi de vânzătorii ambulanţi. Agasează oamenii, în speranţa că-şi vor vinde marfa, porumb, gogoşi, covrigi şi tot felul de minunății. Potrivit legii, operatorii de plajă trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară, să permită accesul pe plajă în limitele de capacitate adoptate și să se asigure că servirea clienților se face de către personalul angajat al plajei concesionate, fără deplasarea clienților în punctele de servire. În cazul ambulanților, altfel stă situația. Igiena lipsește cu desăvârșire, așa că, oricine cumpără de la aceștia, pot avea probleme grave. O duduie care vindea, duminică, covrigi pe plaja Modern ne-a demonstrat de ce nu trebuie să-i cumpărăm marfa!

Atentie cand consumati covrigi si porumb de la ambulantii de pe plaja! Video

Litoralul românesc continuă să fie locul potrivit pentru vânzătorii ambulanți de covrigi, gogoși sau porumb fiert care urmăresc să câștige niște bani în plus pe timp de vară. Așa se face că plajele sunt luate la picior de către vânzători în speranța că îți vor vinde marfa și vor obține bani frumoși, fără să fie nevoiți să plătească vreun leu, din câștig, către stat. Cu toate că autoritățile trag semnale de alarmă asupra acestui aspect, pe ,,micii comercianți” pare să nu-i prea intereseze. Din păcate, unii oameni nu sesizează pericolul, nu se gândesc o secundă unde sau cum este preparat produsul ori dacă e transportat în condiții maxime de igienă. 

Atentie cand consumati covrigi si porumb de la ambulantii de pe plaja! Video

Priviți, însă, cât de bine respectă duduia din imagini regulile sanitare! Duminică, pe plaja Modern, s-a plimbat, ore în șir, de-a lungul și de-a latul, vociferând încontinuu tot felul de sloganuri, doar să scape de covrigii „delicioși” pe care-i ținea în mână. Nici măcar nu încearcă să mimeze siguranţa alimentară şi umblă cu covrigii agăţaţi de sfoară, la temperaturi de peste 30 de grade, asezonate cu un minunat „topping” de nisip, din cauza brizei.

De mănuși de protecție, nici nu se pune problema. La un moment dat, s-a oprit la umbra unui turn de salvamar, pentru a-și aranja marfa... din nou, fără să țină cont de regulile de igienă. Una din pungile în care erau depozitați covrigii i-a scăpat din mâini și a ținut-o cu piciorul pentru a nu fi luată de vânt. Credeați că nu o mai folosește? Ei bine, vânzătoarea s-a aplecat, a luat punga de sub picioare și a depozitat, nestingherită, covrigii în ea. 

Atentie cand consumati covrigi si porumb de la ambulantii de pe plaja! Video

În tot acest timp, niciun polițist, jandarm sau un om al statului menit să vegheze asupra sănătății consumatorului nu am văzut pe plajă. Adevărat, după câteva ore, un echipaj al Poliției Locale și-a făcut apariția în zonă, dar oare chiar credeți că i-a vizat pe acești ambulanți care au devenit parte din peisajul estival și de care nu mai scăpăm?!

Atentie cand consumati covrigi si porumb de la ambulantii de pe plaja! Video

Protecția Consumatorului avertizează!

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului trage un semnal de alarmă cu privire la calitatea produselor alimentare comercializate de vânzătorii ambulanți de plaje. „Nu cumpărați produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă poate elibera bonul cu care să justificați tranzacția comercială și, astfel, riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”, a declarat Paul Anghel, directorul ANPC.

Atentie cand consumati covrigi si porumb de la ambulantii de pe plaja! Video

În cazul în care cineva cumpără de la aceste persoane, trebuie să țină cont de anumite reguli minime. „Verificați în mod direct caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect etc.) având în vedere că temperaturile ridicate favorizează procesul de alterare a produselor alimentare și refuzați produsele care prezintă caracteristici de produs alterat”, a mai spus președintele ANPC.

Atentie cand consumati covrigi si porumb de la ambulantii de pe plaja! Video

Ceea ce cumpărăm de pe plajă, de la vânzătorii ambulanți, nu este doar o problemă de igienă alimentară, ci şi o chestiune de sănătate metabolică. Copiii, în mod special, ar trebui feriţi de astfel de produse, pentru că sunt cei mai predispuși la sindroame diareice, vărsături, febră, etc. 

Atentie cand consumati covrigi si porumb de la ambulantii de pe plaja! Video

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oale fierb țiganii porumbul ?.
3
0
Solicit o noua epurare nationala, sau relocare a suboamenilor !
3
1
Ai chinuit limba romana, ai nenorocit-o. Ce ai cu ea?
2
2
mai bine sa vanda covrigi decat sa fure de pe prosoape
6
0
Bine va fac daca trageti ca mustele la cloaca asta de litoral!
6
0
Daca ne uitam in statistici pe untimi 5 ani sa spunem vedem ca la Spital majoritatea celor care au ajuns cu toxinfectzii alimentare nu sunt oameni care au mancat porumb feiert sau gogoshi cumparate de la vanzatori ambulantzi cu toate ca se shtie in ce conditzii si de ce fel persoane sunt facute produsele astea ci cei care au mancat la restaurante unele chiar cu staif,concluzia data de statisticile din spitale nu de mine este ca ce marfa si cum se prepara in restaurante este sub tziganiile unde se prepara porumbul feiert si aici politzia daca vrea poate sa mearga pe fir sa vada de unde au aia porumb de feiert,sa le arate terenul lor cultivat cu porumb dar chiar si lucrul asta este greu de realizat de militzieni.
6
2
amvazut ce nu imi putea imaginaa in resraurante de fitze, astia cu porum sunt micii copii fara de ce vand ahaaa restaaurante
8
1
DESPRE CARE COVRIGI VORBITI??? COVRIGI, MARCA....COVRIGARUL ???
10
1
Pt asta de sub mine ,sigur esti un oier analfabet care ai o cocina de terasa si prostesti turistii le iei pret triplu pentru ca nu se duc in bulgaria sau grecia
11
0
Sigur ești din aia care mănâncă un porumb și un covrig pe plajă și merge acasă cu stomacul plin de k*t sau mănânci la vreun șopron ambulant și vb de mizerie
2
11
Oricum sunt mai curate decat multe din bucatariile teraselor de pe litoral de la care opc isi ia dreptul
19
3
Poliția locală trebuie să vină în luna septembrie încă puțin și îi prinde la toamnă
22
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515