REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

ATENȚIE! Cod GALBEN de VREME REA, la Constanța

ATENȚIE! Cod GALBEN de VREME REA, la Constanța

Replica API 15 martie 2021 | 16:31 4457

Meteorologii au emis cod galben, valabil de astăzi, de la ora 14:00, până miercuri, 17 martie 2021, ora 20:00, motiv pentru care, la Constanța, s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a fi luate toate măsurile necesare prevenirii unor situații neplăcute.

Astfel, echipe mixte ale Primăriei Municipiului Constanța, S.C. RAJA SA și ale operatorului de salubrizare verifică astăzi receptorii pluviali de pe arterele principale și din zonele de risc la inundații din oraș.

Sunt curățate și decolmatate gurile de scurgere, rigolele și căminele de vizitare pentru a asigura funcționarea sistemului de canalizare în condiții optime.

Având în vedere că vântul va sufla cu putere, o echipă de țapinari va fi pregătită să intervină dacă vor exista cazuri de copaci căzuți.

Facem apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor precum și peste gurile de scurgere, rigolele și căminele de vizitare pentru a nu îngreuna intervenția echipelor mixte, acolo unde va fi cazul.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205;

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

RAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice, emise de Administrația Națională de Meteorologie, de Cod Galben cu precipitații însemnate cantitativ, ce pot depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp., RAJA S.A. a activat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada 15 martie 2021, ora 14.00 - 18 martie 2021, ora 08.00.

Pentru a se interveni cu promptitudine în rezolvarea situațiilor specifice care pot apărea în funcționarea sistemelor operate, în cadrul Comandamentului au fost constituite zeci de echipe de intervenţie, dotate cu utilajele necesare (wome, vidanje și pompe de mare putere), care vor asigura permanenţa în toată această perioadă la nivelul localităților deservite, din întreaga arie de operare.

Angajații societății vor depune toate eforturile pentru menținerea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare la parametrii optimi. Singurele probleme care pot apărea în funcţionarea sistemelor de distribuţie apă și canalizare, care nu țin de operativitatea echipelor noastre, sunt cele legate de lipsa energiei electrice (căderi de tensiune sau cabluri şi fire de înaltă tensiune smulse de vânt). În aceste condiţii, rugăm toţi abonaţii să dea dovadă de înţelegere, pentru că RAJA S.A. va face tot ce este necesar pentru reluarea alimentării cu apă imediat ce vor fi rezolvate avariile survenite în furnizarea energiei electrice.

Totodată, facem un apel către toţi consumatorii care înregistrează deficiențe la nivelul sistemului de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.924, pentru remedierea acestora într-un timp cât mai scurt.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va faceti griji in ce priveste copacii ce ar putea sa fie doborati de vant. Nu prea mai are ce sa mai cada. In loc de copaci avem blocuri.
6
0
.... gandeste PLAVANU' !
5
5
In Tulcea va ploua la greu . Constanta si judetul Constanta va ploua dar nu mult . Vorbesc despre Dobrogea
2
0
Toate gurile de scurgere, rigole si multe canalizari au fost acoperite cu asfalt de Fagadau, deci nu mai au de curatat nimic
19
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016