REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Atenție, constănțeni! Termoficare a început probele la rece

Atenție, constănțeni! Termoficare a început probele la rece

Marieta STEFAN 3 octombrie 2023 | 00:00 1695

Angajații de la Termoficare Constanța au început de luni, 2 octombrie, a.c., probele la rece. Vor fi umplute instalațiile de încălzire cu apă rece pentru a stabili dacă necesită intervenții de reparații până la începerea furnizării căldurii. Probele se fac pe punctele termice. Pe timpul acestor probe, locatarii blocurilor racordate la sistemul centralizat de încălzire pot observa, de asemenea, dacă au probleme la caloriferele din casă.

Atentie, constanteni! Termoficare a inceput probele la rece

Toamna a sosit, în sfârșit , nu numai din punct de vedere calendaristic. Temperaturile au început să scadă și în curând vor scădea și mai mult. Pentru a fi pregătiți pentru sezonul rece și pentru a nu se întâmpina dificultăți în distribuirea căldurii atunci când va fi necesar, angajații de la Termoficare Constanța au început de luni, 2 octombrie, a.c., probele la rece.

„De astăzi (n.r.: 2 octombrie, a.c.), am început probele la rece, adică umplem instalațiile de încălzire, cele aferente rețelei secundare, cu apă rece pentru a stabili dacă necesită intervenții de reparații până la începerea furnizării căldurii. Probele se fac pe punctele termice. Dacă instalația încărcată rămâne în presiune, atunci va fi funcțională. Dacă nu, atunci va trebui să intervenim”, ne-a declarat Liviu Popa, director Termoficare Constanța. 

O parte dintre țevi rămân încărcate și nu sunt golite decât atunci când este o avarie sau dacă sunt necesare lucrări de reparații. 

Țevile se golesc doar pe timpul avariilor

„O parte dintre țevi nu le golim nici după sezonul de furnizare al căldurii și rămân încărcate din timpul iernii. Țevile se golesc doar pe timpul avariilor sau pentru executarea lucrărilor de reparații cuprinse în planul anual, care impun golirea unor tronsoane pentru a permite executarea lucrărilor”, a completat Liviu Popa. 

Atentie, constanteni! Termoficare a inceput probele la rece

Liviu Popa

Pe timpul acestor probe, locatarii blocurilor racordate la sistemul centralizat de încălzire pot observa, de asemenea, dacă au probleme la caloriferele din casă. Probele la rece vor dura până la începerea furnizării căldurii. 

„Locatarii pot să observe eventualele probleme apărute la calorifere cu condiția de a avea deschise robinetele de tur și retur la branșamentul fiecărei clădiri. Probele la rece vor dura până la începerea furnizării căldurii, care nu depind de calendar, ci de evoluția temperaturilor. Când temperaturile vor scădea la mai puțin de 10 grade Celsius, trei nopți consecutiv, atunci vom începe furnizarea căldurii”, a concluzionat directorul Termoficare Constanța.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
incearca sa muncesti, sclavv la patron cu salariu minim pe economie, si atunci vei intelege de ce mai sunt oameni la radet
3
1
Altfel ne-ar ingheta dintii si flo cii, daca ar fi sa stam dupa radet, care oricum nu da drumul decat dupa 1 noiembrie. Sincer nu ii inteleg pe cei ramasi la mila radetului. Debransati-va oameni buni.
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016