REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
33.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Atenție la fake-uri băgate pe gât, de sărbători!

Atenție la fake-uri băgate pe gât, de sărbători!

Victor ROTARU 24 decembrie 2022 | 00:00 1186

Mai este o singură zi până la Crăciun, traficul este încremenit, iar magazinele sunt arhipline. Lumea este în căutarea ultimelor produse necesare pentru masa de Crăciun, dar și pentru a completa cadourile pentru cei dragi. Directorul ANPC, Paul Anghel, trage un semnal de alarmă, sfătuind cumpărători să fie foarte atenți de unde achiziționează cele necesare pentru ziua de Crăciun.

Paul Anghel, director ANPC

A început numărătoarea inversă până la ziua de Crăciun, iar lumea face ultimele cumpărături pentru Crăciun. Fie că vorbim de produse alimentare sau de cadouri, trebuie să acordăm o atenție sporită în această perioadă, pericolul pândind la fiecare raft. În sprijinul cumpărătorilor, directorul ANPC trage un semnal de alarmă, mai ales în cazul ofertelor promoționale:

În primul rând, consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită la achiziția produselor alimentare, având în vedere că unii operatori economici vor “profita” de această perioadă pentru a-și vinde produsele din stoc, indiferent de calitatea acestora. De asemenea trebuie să verifice cu atenție din punct de vedere organoleptic ( aspect, miros, culoare) calitatea produselor alimentare și să le refuze pe acelea pentru care au suspiciuni privind calitatea și, mai ales, siguranța. Recomand atenție la produsele alimentare care prezintă urme de mucegai, data durabilității minimale depășită sau ambalajele deteriorate și pentru care există suspiciunea deteriorării conținutului. Recomand atenție la produsele alimentare care prezintă urme de mucegai, data durabilității minimale depășită sau ambalajele deteriorate și pentru care există suspiciunea deteriorării conținutului.

Pe lângă produsele alimentare, Paul Anghel, atrage atenția și asupra cadourilor, în special produsele textile și încălțăminte: „Consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită la achiziționarea confecțiilor textile care poartă numele unor mărci celebre, dar al căror preț este exagerat de mic în raport cu prețul real al unor astfel de produse, existând riscul ca acestea să fie contrafăcute. Produsele textile trebuie să fie etichetate și marcate cu compoziția fibroasă (denumirile fibrelor conținute, urmate de procentul în greutate al fiecărei fibre componente) și cu modul/instrucțiunile de întreținere. Să acorde o atenție deosebită la achiziționarea unor articole de încălțăminte de sport care poartă numele unor mărci consacrate (ex: “ADIDAS”, “PUMA”, “LOTTO”, “NIKE” etc) sau “asemănătoare” cu cele consacrate (“ADIBAS”, “PUNA”, “MIKE” etc) dar al căror preț este exagerat de mic în raport cu prețul real al unor astfel de produse, existând riscul ca acestea sa fie contrafăcute.”, a transmis acesta.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ANPC
0
0
Dar cum ajung în magazine? Nu exista filtre, vămi, Anca etc? De ce le dați avizul pt comercializare? Idem și pt produsele alimentare pe care le declarați neconforme după ce ajung oamenii în spital. Controlați doar firmele care nu va spaguiesc??
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436