REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Atenție! Loturi întregi de file de somon infestate, retrase de pe piață, în Constanța

Atenție! Loturi întregi de file de somon infestate, retrase de pe piață, în Constanța

Marieta STEFAN 14 septembrie 2023 | 00:00 4359

Carrefour a retras de pe piaţă mai multe loturi de file de somon norvegian afumat, distribuit de firma „Ocean Fish”, deoarece a fost semnalată prezența unei bacterii numită Listeria monocytogenes. Aceasta poate genera boala numită listerioză, o boală potenţial gravă care se manifestă prin febră simplă sau însoţită de dureri de cap. Celor care au produse din aceste loturi li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, iar magazinele din Constanța au început deja să le strângă în țarcuri speciale pentru a fi apoi incinerate. Inspectorii DSV au „descins” în magazin și au luat la puricat produsele.

Atentie! Loturi intregi de file de somon infestate, retrase de pe piata, in Constanta

În  ziua de azi, în special locuitorii de la orașe nu prea știu ce mănâncă. Auzim de hormoni și antibiotice băgate în carnea de pui sau pur și simplu apă în celelalte tipuri de carne, de legume crescute nenatural, care capătă forme mai mari decât în mod obișnuit și au toate același gust sau mai rău, de loturi de carne care conțin bacterii ce pot îmbolnăvi populația.

Atentie! Loturi intregi de file de somon infestate, retrase de pe piata, in Constanta

De aceea, Carrefour retrage de pe piaţă mai multe loturi de file de somon norvegian afumat, distribuit de firma „Ocean Fish”, deoarece a fost semnalată prezența unei bacterii numită Listeria monocytogenes. Aceasta poate genera boala numită listerioză, o boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni care se manifestă prin febră simplă sau însoţită de dureri de cap. Cele mai afectate persoane sunt femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă.

Atentie! Loturi intregi de file de somon infestate, retrase de pe piata, in Constanta

Cei care au consumat pește din aceste loturi, dacă prezintă această simptomatologie, sunt rugate să se prezinte la medic și să raporteze faptul că au mâncat din acest produs. Fileul de somon norvegian afumat a fost comercializat, fiind ambalat în cantitate de 100 de grame sau de 200 de grame. Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Atentie! Loturi intregi de file de somon infestate, retrase de pe piata, in ConstantaȚarcul în care se depozitează alimentele care trebuie incinerate

Au fost vândute 100 de pachete

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis Carrefour. În Constanța, în magazinele Carrefour sunt puse anunțuri pentru loturile de file de somon norvegian afumat și la recepție și la locul de comercializare în vitrine, iar tot ce a rămas nevândut a fost depozitat într-un loc special.

Atentie! Loturi intregi de file de somon infestate, retrase de pe piata, in Constanta

Nu a venit nimeni să returneze produsul

„Avem validat și la recepție și la locul de comercializare în vitrine, faptul că loturile de file de somon norvegian afumat achiziționate de la firma „Ocean Fish” au fost retrase. Când alerta are nivel de gravitate 1, așa cum a fost în cazul de față, conform procedurii, trebuie să le retragem în 90 de minute. Analizele se fac periodic și de către noi și ce nu mai este conform este retras de la comercializare. Sistemul de retragere este prin Alertnet. Au fost retrase 33 de bucăți de 100 de grame și 27 de bucăți de 200 de grame care au fost depozitate într-un țarc balizat. Deocamdată nu a venit nimeni să returneze produsul. Au fost vândute 100 de pachete. Așteptăm până pe data de 7 octombrie a.c. să fie returnate, după care toate produsele de acest fel for fi incinerate de o firmă cu care avem contract. După incinerare vom anunța autoritatea sanitar veterinară în acest sens”, a declarat pentru Replica, Luminița Clinciu, responsabil calitate magazin hipermarket Carrefour Constanța. 

Atentie! Loturi intregi de file de somon infestate, retrase de pe piata, in Constanta

DSV a „descins” la Carrefour

Conform procedurilor în vigoare, retragerea loturilor de produse neconforme este supervizată de angajații Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (D.S.V.S.A.) Constanța. În acest scop doi medici din cadrul acestei instituții s-au deplasat la fața locului. „Doi medici s-au deplasat pentru a se lua dovada că se retrag toate loturile care fac obiectul acestei alerte. Au fost retrase 33 de bucăți de 100 de grame și 27 de bucăți de 200 de grame”, ne-a declarat Gabriel Nica, directorul D.S.V.S.A. Constanța.

„Persoanele care au consumat somon din aceste loturi și care au febră simplă sau însoțită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni”, se precizează în anunțul ANSVSA. Precizăm că o problemă similară a fost semnalată şi la finalul lunii august. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem peste de 100 de ani IN FRIGIDERE de când era lupul cățel...IN ROUMANIA NU MAI EXISTA CHERHANALE...SCURT.
1
0
dupa ce s a mancat,trebue returnat, regulgitat si apoi vidat pentru mai tarziu, asa i la noi!
3
0
dsv dormi? ar fi trebuit sa faceti analizele si dupa ce aveati rezultatele sa permiteti livrarea pe piata!!!!!!!!!
3
0
la japonezi acest somon avacultura sta in magazine maxim o zi . la romani cu saptamanile . chiar daca e vidat , e proaspat maxim o zi , dupa intra in schimbare de gust si culoare . pestele vechi e pericol mare pentru sanatate
9
0
Cine naiba pune bonul fiscal la păstrat? Și încă ceva …” de acces firma Carrefour retrage “…ca și cum ne face o favoare …plm de nesimțiți
10
0
Cine mortii tai sa returneze ma, tu daca cumperi il tii 3 saptamani in frigider? De aia il cumperi?
19
0
Firma Ocean Fish are același produs in mai multe marketuri acolo e bun pentru consum
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510