REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Atenție! Nu răspundeți la acest număr de telefon, dacă nu vreți să rămâneți fără bani! Video

Atenție! Nu răspundeți la acest număr de telefon, dacă nu vreți să rămâneți fără bani! Video

Victor ROTARU 18 octombrie 2023 | 00:00 6955

O nouă metodă de înșelătorie circulă în ultimele zile prin intermediul telefoanelor mobile. Tot mai mulți oameni au transmis faptul că au primit apeluri telefonice în care erau înștiințați de către o persoană, care vorbea în limba engleză, că sunt căutați de poliție. Specialiștii au tot avertizat, de-a lungul timpului, cu privire la pericolele la care ne expunem din cauza tehnologiilor din ziua de azi. Din păcate, din ce în ce mai mulți oameni se lasă păcăliți, în ciuda nenumăratelor avertismente.

Atentie! Nu raspundeti la acest numar de telefon, daca nu vreti sa ramaneti fara bani! Video

Internetul este plin în ultima perioadă de fel de fel de metode de înșelătorie în numele mai multor societăți mari, fie din țara noastră, fie din străinătate, sau chiar în numele unor instituții. În general, țeparii promit cadouri sau vouchere, iar cei care pe moment nu oferă destul de multă atenție, se pot trezi cu conturile de la rețelele de socializare sparte, sau chiar conturile bancare, virusându-și astfel și dispozitivele de pe care accesează linkurile.

În cazul de față, oamenii primesc un apel, iar în momentul în care răspund la telefon, o persoană, care vorbește în limba engleză, le transmite faptul că sunt căutați de poliție. În continuarea apelului, respectiva persoană spune că trebuie să apeși tasta 1 pentru a continua apelul și a primi mai multe detalii, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, apelul se închide brusc. Printr-o astfel de situație a trecut și reporterul Replica, iar după ce apelul s-a încheiat, acesta a încercat să reapeleze numărul respectiv de telefon, dar un robot a transmis faptul că „numărul este incorect.”

Atentie! Nu raspundeti la acest numar de telefon, daca nu vreti sa ramaneti fara bani! Video

Specialiștii în cibernetică spun că metoda de înșelătorie nu este nou apărută, iar numele oficial este „Voice Phishing/ Vishing”, iar cel mai probabil este folosită limba engleză pentru a da un pic de greutate amenințării, la fel de probabil este faptul că mesajul respectiv să fie unul înregistrat. Specialiștii mai transmit faptul că schema își are originile într-o infracțiune care se numește „Sextortion” și care avea la bază e-mailuri în care erai informat că cineva a pătruns în dispozitivul tău și că ai fost surprins în ipostaze intime, iar dacă nu dai niște bani, înregistrările vor ajunge pe internet. 

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La unul dintre numere, suna SCROFOACA-sosoaca si spune ca daca votezi sos, ti-o su.ge pan' la os ! I-am zis sa s**a un kalasnikov si la capat apas pe tragaci, insa a inchis , RETARDATA !
0
2
Aceeasi situatie si cu nr tel 0742 379 746
0
1
Si cum raman fara bani? Raspund si apas 1 si raman fara bani?...reporteri de 2 lei cu articole de kkt
6
0
STAN PATITU'....si te-ai dus?!
1
0
Mai eunul care se declara x soferul care vrea sa va vanda motorina ieftina. Dar te cheama pe la Fetesti ca nu are transport. Vedeti ca e tzeapa, va cheama undeva pe camp si va talhareste.
7
0
Ala cu 01 la sfarsit e al meu. Am sunat din greseala. Multumesc
4
2
Nu e numai numarul asta. Mai e si 0738620563 si 0799766001. Deci atentie la ce si cum raspundeti.
2
0
nu mai merge metoda accidentul, găsesc alte și alte metode
7
0
Eu am raspuns. Era angajata de la banca din Turcia. Voia sa mi transfere 2 milioane in parcare la Auchan. In cotombrie mai. Pe la pranz. Multumesc
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510