REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Atenție! Românii care și-au instalat panouri fotovoltaice riscă sancțiuni 

Atenție! Românii care și-au instalat panouri fotovoltaice riscă sancțiuni 

A.F. 29 noiembrie 2023 | 21:05 2052

Fenomenul fotovoltaicelor ia amploare și riscă să se transforme într-un colos cu picioare de lut. Sunt aproape 100 de mii de români care își produc energie cu ajutorul soarelui, numai că rețeaua de electricitate națională, veche de 60 de ani, nu-i poate susține.

Atentie! Romanii care si-au instalat panouri fotovoltaice risca sanctiuni foto cu rol ilustrativ

Pentru a gestiona situația, autoritățile vor să-i sancționeze pe românii care își instalează panouri fotovoltaice pentru profit, și nu pentru consumul propriu. Adică vând surplusul de energie în rețea, lucru pe care legea de altfel nu-l interzice.

„Acest comportament incorect ar trebui sancționat într-un fel. Nu poți avea o capacitate de zece ori, de douăzeci de ori, de treizeci de ori mai mare decât cea necesară pentru autoconsum, pentru că înseamnă că beneficiezi de anumite facilități pe care nu ar trebui să le ai”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei, la Digi24.

Și stocarea energiei ar fi o soluție pentru ca sistemul național să nu aibă probleme din cauza inflației de prosumatori. Însă bateriile de stocare costă aproape jumătate din investiția din fotovoltaice. Din acest motiv, autoritățile vor ca de la anul să ofere bani românilor și pentru baterii, prin programul Casa Verde, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
minte de securist! asa l-au descris ziarele.
1
0
sa le dati bani magarilor eu si multe milioane de romani nu am primit nici un leu moca de stat; le-ati dat lor si altora de pomana sume foarte mari ca sa salvati planeta, ptr ca nu v-au ajuns banii de risipit ati facut inflatie care ne-a nenorocit pe toti si imprumuturi astronomice pe care le vor plati si nepotii si acum ne spuneti ca e austeritate si s-a ajuns la fundul sacului bataie de joc intinsa pe 33 de ani si continua
13
0
ca burduja de mana cu toti parlamentarii hoti sa ne-o swga putin ??? Bai voi nu vedeti ca astia fac tot posibilul sa ne extermine ???
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510