REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Atenție! Un așa-zis mecanic auto dădea țepe, zicând că-i meseriaș

Atenție! Un așa-zis mecanic auto dădea țepe, zicând că-i meseriaș

Virgil STOIAN 23 septembrie 2023 | 00:00 3251

Paul Ș. a găsit o metodă inedită pentru a face bani. Acesta păcălea proprietarii de mașini că le va converti volanul pe dreapta stângă, le lua banii, făcea acte false și apoi dispărea. A reușit să păcălească 7 persoane, cu sume între 1.000 și 3.000 de euro.

Atentie! Un asa-zis mecanic auto dadea tepe, zicand ca-i meserias

Modul de operare al escrocului era unul destul de elaborat. Acesta se dădea drept administratorul unei firme, întocmea un contract fictiv de prestări servicii, încasa banii de la păgubit pentru schimbarea volanului de pe dreapta pe stânga și apoi folosea în scop propriu mașina câteva luni, fără însă a efectua mutarea pentru care fusese plătit. Ultimul dintre păgubiți nu și-a recuperat nici până acum autoturismul.

Atentie! Un asa-zis mecanic auto dadea tepe, zicand ca-i meserias

Paul Ș. avea un anunț pe OLX, privind conversia volanului de pe dreapta pe stânga. Bărbatul semna contractul, primea un avans pentru lucrare sau chiar suma întreagă, iar apoi tergiversa lucrarea câteva luni de zile, în acest timp folosind mașina în scop personal. În privința banilor, acesta nu îi restituia niciodată păgubiților, cei din urmă rămânând cu buza umflată. Din această cauză au făcut și plângere la poliție dar și la ANPC.

Atentie! Un asa-zis mecanic auto dadea tepe, zicand ca-i meserias


Individul a fost trimis în judecată, iar instanța a constatat că elementul material al infracţiunii de înşelăciune a constat în acţiuni de inducere în eroare a persoanelor vătămate, cu privire la efectuarea unor lucrări de reparaţii la autoturismele aparţinând persoanelor vătămate, obținând de la acestea în mod injust sume de bani. Urmarea imediată constă în paguba produsă în patrimoniul persoanelor vătămate, respectiv sumele de bani înmânate inculpatului, ca urmare a inducerii în eroare. În ceea ce priveşte latura subiectivă, instanţa reţine că inculpatul a acţionat cu intenţie directă, acesta realizând că desfăşoară o activitate de inducere în eroare şi că prin aceasta produce o pagubă, urmare a cărei producere a urmărit-o.

Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Paul Ș. la 3 ani de închisoare, în regim de detenție. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166