REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
21.5° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Atenţie unde parcaţi! Poliţia Locală stă la pândă într-un Logan albastru, cu numere de Argeş!

Atenţie unde parcaţi! Poliţia Locală stă la pândă într-un Logan albastru, cu numere de Argeş!

Replica API 7 iunie 2022 | 10:14 5304

Nu sunt puţine cazurile celor care îşi parchează maşinile, chiar și pentru câteva minute, pe locurile cu taxă, fără a trimite sms. Dacă cei mai mulți scapă ca prin urechile acului, deși sunt rare cazurile, alții, mai ghinioniști, se trezesc cu ”amenda” în geam. Însă, atenţie! Un șofer a parcat pe locurile cu plată, în cartierul Faleză Nord, pe strada Belvedere, preț de câteva minute. Spre ghinionul lui, la pândă, cu o maşină neinscripţionată (Dacia Logan), albastră, cu numere de Argeş, erau un el şi o ea de la Poliţia Locală, fără caschete, tocmai să nu se dea de gol, probabil. Şi, pac, amenda!

Plata parcărilor, sau neplata acestora, este un continuu subiect ce creează controverse în rândul constănțenilor, mulți dintre ei alegând să nu plătească parcarea, fiind pasibili de amendă. Plata se realizează conform HCL nr.123/2021, cu respectarea gratuității de 30 minute, pentru zonele 0, 1 și 2. Spre exemplu, o persoană care știe că nu va depăși o jumătate de oră de parcare are opțiunea de a selecta din aplicație sau prin SMS rezervarea pentru o jumătate de oră care va fi gratuită. Persoanele care nu au această certitudine pot alege varianta plății unei ore, a 2 sau 3 ore, din care prima jumătate este gratuită.

Momentul în care a fost dată amenda

Foarte mulți și-au rezervat locurile la primărie, fiind montate plăcuțele de loc rezervat inclusiv pe bordură.

Şoferii sunt vânaţi de Poliţia Locală în maşini neinscripţionate

Iar, pentru a fi siguri că se respectă legea, Poliția Locală este omniprezentă. Când te aștepți mai puțin, răsare câte un funcționar pregătit să te anunțe că ești ”câștigătorul” unei amenzi cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

Dacia Logan din care a coborât poliţistul local fără... "caşchetă"

Un el şi o ea, fără... "caşchetă"

Un șofer din Constanța a parcat pe un loc rezidențial din Zona 2, de pe strada Belvedere numărul 4, din cartierul Faleză Nord din municipiu.

Acesta era însoțit de o femeie însărcinată și au zăbovit preț de vreo câteva minute în scara blocului de pe strada mai sus menționată. În urma lor, un el şi o ea de la Poliţia Locală, care se aflau într-un Logan albastru, cu numere de Argeş, neinscripţionat, au fost pe fază şi, pac, au aplicat amenda.

"Arătau ca doi îndrăgostiţi în maşina aceea. Nu te aşteptai că-s de la Poliţia Locală. Am observat că-s poliţişti locali atunci când au coborât. Că aveau uniformă. Dar nu şi caschetă. Stăteau la pândă... Bună dehizare, ce să zic", au spus oamenii care au asistat la întreaga scenă.

Cuplul amendat

După ce au coborât, ajunși la autoturism, cuplul în cauză a dat nas în nas cu surpriza lăsată de polițistul local care a apărut, parcă, din neant, imediat după ce șoferul a parcat autoturismul.

Dacia Logan în care se aflau poliţiştii locali

Reporterii Replica au surprins momentul, la fel cum au surprins și mirarea celor doi tineri, când s-au trezit cu amenda în parbriz.

Ce spune Regulamentul parcărilor

Potrivit Regulamentului parcărilor, referitor la locurile de parcare rezidențiale plătite, acestea pot fi ocupat de oricine dorește, dar numai în intervalul 8.00 – 16.00, de luni până vineri, exceptând zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale. După acest interval, oricine parchează pe aceste locuri, este pasibil de amendă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Desfiintati locala,iau salarii mari pe stat degeaba!Noi la Cernavoda cu Dusterul de serviciu facem cumparaturi,plimbam neamurile,etc,pe motorina primariei,trai pe bani publici!
1
0
Un articol facut de M****a ce a mai p*****a fiinta de la replica mititica mananca pe protocol la cateva restaurante din constanta si mamaia dar la cat manaca ii baga pe aia in faliment ca e mare femeia
0
0
e ilegal asa ceva, sa se adreseze instantei si astia stiu ca nui mai voteaza nimeni si nui mai intereseaza
1
0
70% din cetateni nu se duc la vot
0
0
Domnii politisti mergeti mai des in astfel de parcari si verificati; Nimeni nu plateste parcare,se parcheaza pe scuar,de nu avem vizibilitate cand iesim din parcari Masinile de firma parcate si nu platesc,alti folosesc parcarile sub forma de inchiriere
0
0
Niste pandari nenorociti au amendat un cuplu de vaci!
0
0
si la cernavoda pol. locali o pandesc in corpore pe VERO sai-o traga cu repetitie .**.
2
0
te swge de tot, de bani, de vlaga, de vise, de viitor. Fugiti din rahatul asta de oras !
1
0
Cashlaparcatpr
0
0
Bun.. bun , dar unde e masina care statea la panda din partea politiei rutiere pentru sanctionarea localilor pentru mersul pe contrasens. Intrucat masina de AG e stationata pe contrasens e logic ca A MERS pe contrasens.
2
0
este interzis sa stea la panda . trebuie sa fie cu masina de la locala. Unde suntem ? In vestul salbatic ? Nici politia rutiera nu are voie sa stea la panda. Tot cu masina se politie trebuie sa fie. ABUZURI !!!! au iesit la produs amenzi, ca nu mai are primaria bani.
2
0
Loganul albastru, platise parcarea? Si vrajeala cu 30 de min gratis, e eronata. Vrei nu vrei, platesti o ora din care 30 de min e gratis. Ca la noi.
2
0
Nu i bate nimeni pe astia ?
3
0
Si in toate cartierele din oras, pe toate aleile unde zilnic parcheaza altii gratis pe locurile platite, cine ii amendeaza vreodata?
1
0
Si daca parchezi in regula fiind, tot iti rup stergatoarele fraierii. Trebuie camere peste tot! Macar la parcari!
0
0
Loganuri bleumarin cu numere de AG. Exista chiar si o Skoda Octavia gri cu nr de AG.
0
0
Asta se intampla cand nimeni nu citeste panoul de informare. Scrie clar ca locul e de resedinta, e rezervat si se poate ocupa de catre oricine doar in timpul saptamanii, de la 8-16. Si daca e de zona 2, cu plata parcarii. Foarte bine au facut politistii locali! Nu e normal ca eu sa-mi platesc pentru loc de parcare si sa-l am ocupat seara sau in weekend. Inteleg daca nu ai avut incotro, te grabeai, ai avut o urgenta sau pur si simplu ai venit la plaja. Lasa domnule un nr de telefon acolo pe bord si nu se mai ajunge la amenzi! Pana una alta, politia locala si-a facut doar treaba.
2
1
Pe panourile afisate cu tarifele de parcare, zona etc. nu este descris cum trebuie sa arate SMS-ul trimis pentru parcare de maximum 30 de minute, deci amenda e asigurata. Primarie de oameni incompetenti, alt primar, aceeasi oameni.
0
0
Primarele a instaurat haosul in oras. O sa instituie taxa si pe aerul respirat.
0
0
Daca nu sunteti in stare sa platiti 4 lei, mergeti cu autobuzul.
0
0
Replica, in masina si incaperi nu se sta cu cascheta pe cap. Dar de unde sa stiti voi!
1
0
Travestitul feliciu si chitcanul..mai votati-i !
2
0
ce primar neno rocit...ciuma galbejita e mai ciumoasa ca cea rosie, mortii mamii vostri de pnl isti ordinari... dra cu va mai voteaza
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768