Au apărut primele căpșuni românești din 2023
Au apărut primele căpșuni românești din 2023
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPrimăvara aduce odată cu ea și primele fructe de sezon, cum ar fi cazul căpșunelor, însă acestea nu sunt deloc accesibile pentru toată lumea. În ultimii ani, ne-am obișnuit deja ca trufandalele să fie scumpe, iar inflația din ultimele luni și-a lăsat amprenta și asupra produselor din piețe, după cum era de așteptat.
Este și cazul primelor căpșune produse în solariile din județul Satu Mare. Parfumate şi foarte gustoase, fructele se vând însă, la preț de carne de porc, notează stiridecluj.ro.
Nu doar cireșele sau roșiile se vând la prețuri mari atunci când apare pe piață prima recoltă, ci și căpșunele, coapte în sere.
Pentru că vorbim de prima recoltă românească, preţul este de 35 de lei/kg. Chiar dacă preţul este majorat cu 5 lei faţă de anul trecut, clienţii abia au aşteptat să fie coapte fructele, deoarece, spun ei, faţă de cele de import, căpşunele româneşti sunt mult mai dulci şi zemoase.
Astfel, unii clienți, deși puțini, ce-i drept, preferă să plătească mai mult, dar să se bucure de aroma căpșunelor românești, în detrimentul celor de import, conform adevarul.ro
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News