REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
31.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Au apărut primele cazuri de insolație, pe litoral!

Au apărut primele cazuri de insolație, pe litoral!

Marieta ȘTEFAN 6 iulie 2023 | 00:00 1653

În ultimul timp clima s-a schimbat. Temperaturile s-au ridicat, iar umiditatea a crescut și ea. De aceea, căldura e mai greu de suportat. În special pe plajă trebuie să avem grijă să nu ne expunem un timp îndelungat la soare, deoarece, în exces, poate fi dăunător. Specialiștii avertizează că nu este de glumă și recomandă să ne protejăm de razele puternice ale soarelui.

Au aparut primele cazuri de insolatie, pe litoral!

Cine a făcut o dată insolație, știe că nu e de glumă. Simptomele sunt greu de suportat, iar starea generală este proastă. Aceasta se manifestă prin transpirație abundentă, slăbiciune a corpului, stare de greață și amețeală, vărsături, leșin, piele rece și umedă, temperatura crescută a corpului, dar mai mică de 40.5 grade Celsius, migrenă. „De obicei, este însoțită de lipotimie, cefalee, dureri de cap, vărsături. Când echipajul de pe ambulanță este format din asistent medical și ambulanțier, nu pune diagnosticul de insolație, ci notează strict simptomele”, ne-a declarat Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt de la Serviciul Județean de Ambulanță (S.J.A.) Constanța.

Chiar în cursul zilei de marți, 4 iulie a.c., a fost solicitată o ambulanță prin serviciul de urgență 112, pe plaja din stațiunea Costinești, de către un bărbat. Acesta prezenta simptomatologia specifică insolației și i s-a acordat primul ajutor, dar a refuzat transportul la spital. Deocamdată sunt puține cazuri dar odată cu creșterea temperaturilor, se înmulțesc și numărul acestora. Atunci trebuie întocmită o statistică de către angajații de la S.J.A. Constanța, care lucrează la dispecerat. „Când temperaturile cresc la peste 35 de grade Celsius, angajații din cadrul dispeceratului trebuie să întocmească o statistică a solicitărilor unde a fost simptomatologia unei insolații. Această statistică este cerută de Direcția de Sănătate Publică Constanța”, a adăugat Claudia Tatarici.

Au aparut primele cazuri de insolatie, pe litoral!

Specialiștii ne dau câteva îndrumări și sfaturi pentru a nu ajunge în această situație. Orele de plajă ar trebui programate până în 11:00 ziua și după 18:00 seara, când soarele nu arde cu atâta putere. De asemenea, hainele pe care le purtăm trebuie să fie de culoare deschisă și confecționate din bumbac și să avem ceva capul acoperit. Totodată, hidratarea este importantă, dar nu este recomandat să fie făcută cu băuturi alcoolice sau care conțin cofeină. „Trebuie evitată plaja între orele 11:00 și 18:00. Hainele trebuie să fie din bumbac și de culoare deschisă. Recomand și evitarea băuturilor alcoolice și cu cafeină”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al S.J.A. Constanța.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ma sune si Smurdu ca le iau masinile si la aia ...sunt foame ... fac tractari pe naspa nu dau facturi ... las la pret ... am nevoie de bani dorm in masina ptr tractari
1
0
De mici invatam despre insolatia asta. Fireste,unii sunt asa de natarai ca nu pot pricepe nici la maturitate cum se poate ajunge la asa ceva. Nu este ilegal sa fii natarau,ba chiar se recomanda,pentru ca nataraii nu dau importanta la nimic in general si deci sunt mai putin stresati,adica mai sanatosi,mai putin in privinta insolatiei. Batuti in cap la propriu,inclusiv de soare.
1
0
Politistii locali constantani au fost instruiti sa acorde primul ajutor. Noi babele din Constanta vara lesinam pe strada. Vrem ca macho-man politistul local Olteanu Valeriu sa ne resusciteze si sa ne faca respiratie gura la gura ca sa nu murim. Recompensa in natura.
1
0
Ar trebui pus afiș sau prin tv să li se zică la mulți care vor sa fure soarele Program de plajă cu orele Romanul are telefon degeaba Nu se informează că pot apărea infarcturi și boli de piele din cauza soarelui puternic
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768