REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Au apărut rezultatele finale înregistrate în a doua sesiune a examenului național de bacalaureat 2023

Au apărut rezultatele finale înregistrate în a doua sesiune a examenului național de bacalaureat 2023

Ana Maria LIPAN 29 august 2023 | 12:06 355

Rata finală de promovare (toate promoÈ›iile), înregistrată în a doua sesiune a examenului naÈ›ional de bacalaureat 2023 (după soluÈ›ionarea contestaÈ›iilor), este 32,5%. În ansamblu, se constată o majorare de 2,7% față de rezultatele iniÈ›iale (29,8%).

Au aparut rezultatele finale inregistrate in a doua sesiune a examenului national de bacalaureat 2023

Au promovat examenul 9.284 de candidaÈ›i (cu 780 mai mulÈ›i, față de prima afiÈ™are a rezultatelor). Dintre aceÈ™tia, 6.656 de candidaÈ›i (rată de reuÈ™ită: 34%, +2,8% în raport cu prima afiÈ™are) aparÈ›in promoÈ›iei curente, iar 2.628 de candidaÈ›i provin din promoÈ›iile anterioare (rată de reuÈ™ită: 29,2%, + 2,4% în raport cu prima afiÈ™are)

Au fost depuse 12.031 de contestații, defalcate astfel: proba E)a) - 4.022, proba E)b) - 88, proba E)c) - 3.575 și proba E)d) - 4.346. Pentru 3.874 de lucrări, notele au fost modificate (prin creștere/descreștere).

Rezultatele finale (după soluÈ›ionarea contestaÅ£iilor) au fost afiÈ™ate astăzi, 29 august, ora 12:00, în centrele de examen ÅŸi pe pagina web dedicată, asigurându-se anonimizarea datelor personale ale candidaÈ›ilor, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecÈ›ia datelor - GDPR).

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puÈ›in 6 (È™ase). Rata de promovare este calculată din totalul candidaÅ£ilor prezenÅ£i, incluzând în această categorie ÅŸi candidaÅ£ii eliminaÅ£i.

Precizăm că, începând cu această sesiune a examenului naÈ›ional de bacalaureat, Ministerul EducaÈ›iei a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor, proces care a oferit o serie de beneficii semnificative comparativ cu formatul clasic de evaluare: au fost eliminate costurile pentru transportul lucrărilor dintr-un judeÈ› în altul, în vederea evaluării, implicit birocraÈ›ia aferentă (borderourile individuale de notare, precum È™i cele finale au fost generate automat, odată cu finalizarea evaluării); a fost redus substanÈ›ial timpul de lucru destinat evaluării; lucrărille pentru care diferenÈ›a dintre notele acordate de cei doi evaluatori iniÈ›iali a fost mai mare de un punct au fost transmise, în mod automat È™i aleatoriu, către alÈ›i doi evaluatori; a fost diminuat riscul erorii umane în privinÈ›a calculului notei finale, a acordării altor punctaje decât cele din baremul de corectare, a introducerii notelor de pe lucrare în calculator în vederea afișării rezultatelor.

De asemenea, în contextul derulării acestui tip de evaluare, rezultatele înregistrate la examenele naÈ›ionale vor putea fi analizate în profunzime, în funcÈ›ie de itemi È™i de categorii de elevi sau È™coli cu scopul de a valorifica rezultatele evaluării în beneficiul elevilor.

Important de menÈ›ionat este È™i faptul că lucrările se scanează în sala de examen, la sfârÈ™itul probei scrise, în prezenÈ›a candidatului, fiind apoi încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenÈ›i. Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, fără implicarea candidaÈ›ilor/profesorilor asistenÈ›i. Ulterior, repartizarea lucrărilor se face automat È™i aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflaÈ›i în alt judeÈ› decât judeÈ›ul din care provin candidaÈ›ii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016