REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Au fost REȚINUTE 11 PERMISE de CONDUCERE după NEBUNIA de pe A2! Video

Au fost REȚINUTE 11 PERMISE de CONDUCERE după NEBUNIA de pe A2! Video

Replica API 27 iulie 2021 | 15:03 1753

Situație neobișnuită pe Autostrada A2. În spațiul public au apărut mai mult imagini în care apăreau mai multe autoturisme circulând pe contrasens. Situația s-a petrecut pe Autostrada A2 București - Constanța, polițiștii autosesizându-se și demarând verificări în vederea identificării conducătorilor auto. În acest sens, conform ministrului Lucian Bode, au fost reținut 11 permise de conducere, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru circulația pe sensul opus, de asemenea, fiind aplicate și 9 sancțiuni pentru oprirea pe banda de urgență. Prezent la Cernavodă, acolo unde s-a inaugurat noul sediu al Unității Speciale 72 de Jandarmi, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit și despre accidentele grave petrecute pe întreg teritoriul țării.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat la inaugurarea noului sediu al Unității Speciale 72 de Jandarmi de la Cernavodă, alături de Cosmin Ghiță, directorul general al Societății Naționale Nuclearelectrica S.A., secretarul de stat, chestor general de poliție Bogdan Despescu, secretarul de stat dr. Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonel Alin Ionel Mastan și de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general-maior Dan-Paul Iamandi.

Au fost reținut 11 permise de conducere

După ceremonia de inaugurare a noului sediu, ministrul Afacerilor Interne a discutat și despre evenimentele rutiere ce au avut loc în ultima perioadă atât pe litoral, respectiv Autostrada A2, cât și despre cele din restul țării.

După accidentele rutiere din ultimele zile, iată că un alt eveniment a fost înregistra luni, 19 iulie, atunci când în spațiul public au apărut mai multe imagini cu autoturisme ce circulau pe contrasens pe Autostrada A2 București - Constanța. ,,Legat de evenimentul petrecut pe 19 iulie, când constați că zeci de autoturisme aleg să circule pe contrasens, pe autostradă, te gândești doar la ceea ce a fost în capul lor. Până în acest moment, au fost reținut 11 permise de conducere, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru circulația în sens opus, de asemenea, au fost aplicate 9 sancțiuni pentru oprirea pe banda de urgență.”, a declara ministrul Lucian Bode.

Video:

Despre accidentele grave petrecute pe întregul teritoriul țării

,,În perioada 23-25 iulie a.c., Ministerul Afacerilor Interne a acționat în medie zilnică cu 24.104 efective. În acestă perioadă, s-au înregistrat, din păcate, 35 de accidente rutiere cu 24 rănite grav și 28 de persoane decedate. S-a acționat în medie zilnică cu 853 de radare fiind reținut 1973 de permise de conducere și retrase 676 certificate de înmatriculare. Am aplicat 23.534 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9,6 milioane lei.

Tot în această perioadă, frontiera de stat a fost tranzitată de 511.000 persoane și 128.000 de mijloace de transport, au fost depistați 48 de migranți. Tot în această perioadă am avut 4344 de intervenții, din care 343 au fost doar incendii.

În acest weekend, după tragedia de la Sibiu, de la Bacău, de la Bihor și acum din Olt, aș vrea să vă spun că dacă ne uităm pe statistică, din nefericire, România se află în topul clasamentului european la numărul de persoane decedate în accidente rutiere. Raportându-ne la anul 2019, pentru că anul 2020 a fost un an atipic, am avut, spre exemplu, 8.125 de răniți grav. Dacă ne raportăm la semestrul 1 din 2021, avem doar 1.667 deci pe şase luni de zile, numărul accidentelor grave și al persoanelor decedate şi răniţilor grav a scăzut în raport cu 2019, raportându-ne la cele şase luni din 2021”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Cauzele principale ale accidentelor rutiere

Lucian Bode a discutat și despre principalele cauze care duc la accidentele rutiere. ,,Am identificat 5 principale cauze ale accidentelor rutiere, evident, am identificat și soluții la eliminarea acestor cauze. Pe primul loc se află indisciplina pietonilor, viteza excesivă, indisciplina bicicliștilor, neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni și neacordarea priorității de trecere a vehiculelor.”, a concluzionat ministrul.

Mai multe declarații puteți urmări în video de mai jos:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca salariile in Ro sunt mici, amenzile ar trebui sa fie uriase numai asa cu frica si teroare ordoneze elefantii
0
0
Ba, permisul ca permisul, dar bubuiti-i si niste amenzi cocosabile. Ca asa stau pe bara si aia e, dar daca au de dat leutii e urat. Drama mare
2
1
ramas fara permis...Acesti borfasi ai soselelor nu se invata minte pana nu li se suspenda defintiv permisele
10
1
Asa idioti nu am vazut nicaeri, stai si asteapta pana se deblocheaza idiotule ca daca o iei pe contrasens sa nu te deblocheze SMURDU pe tine. E grele sa sari de la caruta la masina.
16
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436