REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
21.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Au înnebunit primarii! Cea mai mică comună din județul Constanța, cu 400 de locuitori, își face site de 100.000 euro

Au înnebunit primarii! Cea mai mică comună din județul Constanța, cu 400 de locuitori, își face site de 100.000 euro

A.M.S., Deria ISLEAM 16 august 2024 | 00:00 569

Comuna Dumbrăveni, din Constanța, cu doar 400 de locuitori, unde traiul se câștigă greu și neajunsurile sunt multe, va avea site de 100.000 de euro. Parcă a devenit o modă printre primarii de comune să arunce cu banii pe un lucru inutil, mai ales dacă ne gândim că mare parte din populație este formată din vârstnici. Cum explică șeful urbei... care mai stă doar două luni la cârma urbei, achiziția exorbitantă? Dar ce zice primarul ales pe 9 iunie care-i va lua locul? „Mi-a spus că-mi va lăsa primăria cheală”, spune Luminița Șandru.

Au innebunit primarii! Cea mai mica comuna din judetul Constanta, cu 400 de locuitori, isi face site de 100.000 euroStelian Clinciu

Primăria din Dumbrăveni, comuna din județul Constanța cu cei mai puțini locuitori, în jur de 400, va plăti pentru achiziția unei licențe (site web)  440.800 RON (fără TVA), echivalentul a 100.000 de euro.

Obiectivul general la care contribuie prezenta achiziție este asigurarea infrastructurii TIC, respectiv creșterea calității și transparenței procesului administrativ la nivelul comunei, prin continuarea implementării de măsuri de simplificare a procedurilor administrative și reducere a birocrației pentru cetățeni, atât din perspectiva back-office (adaptarea procedurilor interne de lucru, digitalizarea arhivelor), cât și front-office pentru serviciile publice furnizate aferente competențelor partajate ale administrației publice locale.

Se dorește implementarea unor măsuri de simplificare pentru cetățeni, în corespondență cu Planul integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetățenilor din perspectiva front-office, dar și back-office prin introducerea unor soluții aplicative noi și integrarea cu cele existente, în scopul digitalizării fluxurilor de lucru, pentru reducerea timpului de procesare a cererilor cetățenilor și asigurarea accesului online la serviciile publice gestionate de comună din domeniile de interes.

Au innebunit primarii! Cea mai mica comuna din judetul Constanta, cu 400 de locuitori, isi face site de 100.000 euroPrimăria din Dumbrăveni

Se dorește achiziționarea de licențe pentru următoarele aplicații informatice, cu funcționalitățile generale descrise în Caietul de sarcini:

1. „Aplicație informatică pentru transferarea și desfășurarea procesului de audiențe în mediul on-line”
2. „Aplicație informatică pentru digitalizarea procesului de consultare publică/ referendum local, prin utilizarea votului electronic”
3. „Aplicație informatică pentru digitalizarea procesului de petiționare prin completarea, depunerea, urmărirea și înregistrarea formularelor în format electronic”
4. „Aplicație informatică pentru gestionarea digitală a Sistemului de Control Intern Managerial”
5. „Aplicație pentru digitalizarea proceselor de emitere și adoptare a actelor administrative, în speță Hotărârile Consiliului Local și Dispozițiile primarului, de la inițiativă până la publicarea în Monitorul Oficial Local, inclusiv posibilitatea efectuării direct în aplicație a controlului de legalitate exercitat de către Instituția Prefectului”
6. „Aplicație informatică pentru Registratura electronică care să conțină, integreze și gestioneze registrele de evidență prevăzute în diversele acte normative privind activitatea administrației publice locale”
7. „Aplicație informatică pentru comunicarea cu cetățenii prin intermediul SMS și E-mail”
8. „Aplicație informatică pentru gestionarea trasabilității și termenelor certificatelor informative de urbanism și al autorizației de construire”
9. Sistem de planificare online – tip site web care permite programarea on-line a cetățenilor la diverse ghișee
10. Ghișeu unic pentru mediul de afaceri
11. Site-web

Firma care a câștigat licitația, abonată la banii publici

Marele câștigător al licitației este firma Big Media Relații Publice SRL, abonată la banii publici. Societatea a mai câștigat contracte similare și la Primăria Siliștea, dar și în Tulcea, în comunele Carcaliu, Bărăganu, Stejaru, Casimcea și Topolog.

Au innebunit primarii! Cea mai mica comuna din judetul Constanta, cu 400 de locuitori, isi face site de 100.000 euro

Noul primar Luminița Șandru: Mi-a spus că-mi lasă primăria cheală

Primarul ales la alegerile din 9 iunie, nu vede cu ochi buni achiziția. Luminița Șandru în critică pe primarul în funcție, Stelian Clinciu, PSD, și spune că a fost atenționată de cel din urmă că-i va lăsa primăria cheală. „Nu știu de existența acestui proiect, dar fostul edil mi-a transmis că va lăsa primăria cheală până la venirea mea.”

Au innebunit primarii! Cea mai mica comuna din judetul Constanta, cu 400 de locuitori, isi face site de 100.000 euroLuminița Șandru

La rândul său, Stelian Clinciu ne-a precizat: „Da, este adevărat, am accesat fonduri europene de 100.000 euro pentru site, camere de luat vederi, e vorba de digitalizare, un program întreg. Iar în ceea ce privește acuzația că ar lăsa primăria cheală, răspunsul său a fost: „Am spus eu așa ceva? Doamna a susținut numai aberații și în campanie!”

Reamintim că Luminița Șandru a câștigat Primăria Dumbrăveni cu un procentaj de 62,99%, un scor aproape dublu față de Stelian Clinciu, care a obținut doar 33,33% din voturile localnicilor.

Au innebunit primarii! Cea mai mica comuna din judetul Constanta, cu 400 de locuitori, isi face site de 100.000 euro

În concluzie, alți bani, care nu sunt deloc puțini, își vor lua „zborul” și de ce ar fi fost nevoie de un site al primăriei atunci când ai 400 de locuitori într-un mediu rural. Ne putem imagina cum, imediat ce proiectul va fi finalizat, locuitorii se vor așeza în fața laptop-ului/calculatorului/tabletei sau pe telefonul mobil și vor accesa imediat toate serviciile online, iar toate problemele pe care aceștia le întâmpină în viața de zi cu zi se vor rezolva ca prin minune.

Au innebunit primarii! Cea mai mica comuna din judetul Constanta, cu 400 de locuitori, isi face site de 100.000 euro

Date despre comună

Dumbrăveni este o comună în județul Constanța, Dobrogea, România, formată din satele Dumbrăveni (reședința) și Furnica. Este comuna cu cea mai mică populație din județ. Conform recensământului efectuat în 2021, populația comunei Dumbrăveni se ridică la 453 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2011, când fuseseră înregistrați 552 de locuitori. Comuna Dumbrăveni este administrată de un primar și un consiliu local compus din 9 consilieri. Primarul, Stelian Clinciu, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2016. Îl regăsim pe site-ul primăriei ca fiind independent la partidul politic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016