REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.8° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.8° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Au înnebunit țăranii! Un kilogram de roșii, mai scump decât carnea de miel! Video

Au înnebunit țăranii! Un kilogram de roșii, mai scump decât carnea de miel! Video

Replica API 15 aprilie 2022 | 23:13 4079

Sărbătorile pascale se apropie cu repeziciune, constănțenii pregătindu-se deja pentru cumpărăturile aferente. Prețurile au explodat în această perioadă, atât la carnea de miel cât și la legumele considerate..., iată, trufandale. Astfel, dacă anul trecut, kilogramul de carne de miel era maxim 32 de lei, anul acesta nu te poți apropia de el fără 40 sau 45 de lei. Aceiași bani îi dați și pe un banal kilogram de roșii, care costă între 40 și 50 de lei, însă... dați un ban dar mâncați... roșii românești. Au înnebunit țăranii?!

În perioada 14-23 aprilie, în piețele agroalimentare administrate de RAEDPP se va comercializa zilnic carne de miel. Carnea provine de la ferme din județele Constanța și Tulcea, de la miei sacrificați în unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar, iar prețurile sunt stabilite de către producătorii locali. În Piața Griviței, producătorii vând miei începând cu 40 de lei kilogramul, însă prețul este negociabil, și se poate achiziționa și jumătate de miel. Greutatea animalelor variază, începând de la 15 kg până peste 20.

Roșii românești la peste 40 de lei kilogramul

Pe lângă miel, orice masă tradițională conține și legume. În ultima perioadă, din cauza războiului din Rusia, cică legumele s-au scumpit. Astfel, cartofii costă între 2 lei și 4 lei, ceapă 2 sau 3 lei, ceapa verde 2 lei, verdeața 1 leu sau 2 lei, iar roșiile... 40 de lei plus Aceste roșii, cu un preț care îl concurează pe cel al mielului, au calitatea de a fi românești. Astfel, în ziua de Paște, poți purta o conversație cu roșiile pentru că, la cât costă, nu prea te înduri să faci salată din ele.

"Au înnebunit la cap?!"

Oamenii au rămas puțin șocați când au dat ochii cu prețurile, menționând că a devenit un lux să consumi roșii.

"Cumperi 2 kilograme de roșii, te duci în 100 de lei. Dar sunt românești, domnule. Apoi se plâng că nu consumăm produse românești și ducem în faliment producătorii locali, însă uitați și dvs. Păi peste 40 de lei kg de roșii? Au înnebunit la cap?", a spus un constănțean.

Însă, poate că prețurile vor mai scade până la sărbătorile pascale sau, cel puțin, așa speră clienții.

Video:

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu ei sunt nebuni noi astia care cumparam suntem ia numai cumparati sa vrdem ce o sa faca fara rosii putem sa traim
1
0
cand dai 8-9 lei pe benzina cum este?rosiile-se sapa pamantul,se sadeste rasadul,se uda constant,se leaga de tarus,se copileste ca sa nu mai zic de sera care trebuie ingrijita,se culege,se transporta si apoi se incearca vanzarea catre puturosi care nu au dat in viata lor cu sapa!
2
0
Sunt doar bisnitari care iau rosiile de la tarani cu un pret de nimic si le vand in piata cu pret astronomic
1
0
sa.i vedeti peste citeva zile cum arunca rosiile alea de juma de milion,ca si mieii.sau ii maninca producatorii melcilor!
0
0
Ce primesc pe rosiii dau pe tratament de cancer. Dumnezeu nu doarme, vegheazaa pe lacomi.
0
0
Le cumpara mutu, ca mai apoi sa le arunce cu sacii la gunoi. Dar asa e cand esti fomist.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768