REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
24.4° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Au înșelat oameni pe bani în plină stradă pentru o asociație care nu există

Au înșelat oameni pe bani în plină stradă pentru o asociație care nu există

Mariana MURAT 14 decembrie 2023 | 16:31 1383

Două tinere din Ialomița sunt cercetate de polițiști pentru că ar fi înșelat mai mulți oameni cu așa-zise donații pentru o asociație umanitară. Cele două impostoare au fost prinse în Piața Operei din Timișoara în timp ce colectau bani, pe stradă, pentru surdo-muți, persoane cu handicap și copii săraci.

Au inselat oameni pe bani in plina strada pentru o asociatie care nu exista  Au înșelat oameni pe bani în plină stradă pentru o asociație care nu există

Tinerele, de 15, respectiv 24 de ani, sunt din Bărbulești, județul Ialomița și se dădeau drept voluntare în cadrul unei asociații regionale. Ca să fie credibile, notau pe liste numele și suma de bani donată de oamenii cu inimă mare, care se opreau să le asculte, le credeau și se ofereau să întindă o mână de ajutor. "Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Intervenție Rapidă, aflați în patrulare în cursul zilei de luni, în jurul orei 15:45, în zona centrală a Timișoarei, au depistat, în fața unui magazin din Piața Victoriei, două persoane care colectau sume de bani pentru 'Asociația regională pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci', având asupra lor liste pe care notau unele date și sumele de bani strânse. Pentru că nu exista niciun fel de aviz pentru astfel de activități, polițiștii locali au trecut la legitimarea acestora, constatând că se numesc S.R., de 24 de ani, și C.M., de 15 ani, din localitatea Bărbulești, județul Ialomița", au transmis reprezentanții Poliției Locale din Timișoara.

Totodată, oamenii legii au identificat și mai mulți martori, care au declarat că au fost abordați de reprezentanți ai asociației menționate pentru a cere bani. Cele două tinere au fost predate polițiștilor de la Secția 1 Timișoara pentru continuarea cercetărilor în dosarul de înșelăciune deschis pe numele lor. Polițiștii atrag atenția oamenilor să nu se lase păcăliți de astfel de persoane, care profită de aglomerația din zona centrală a orașelor, dar și de faptul că este perioada din an în care oamenii se gândesc și la cei încercați de soartă, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă sunt din Barbulesti jud. Ialomița e clar, sunt e.t.n.i.c.i r.o.m.i.
2
0
Promovati produsele locale. Apasati butonul de cautare si veti gasi mai multe depistari,cu acesti indivizi din Barbulesti,facute de catre politistii locali din Constanta.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699