REPLICA ONLINE CONSTANTA

32° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
32° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Au venit tocmai din Giurgiu pentru a vinde busuioc la biserici. Video!

Au venit tocmai din Giurgiu pentru a vinde busuioc la biserici. Video!

Valentina CAMARA 7 ianuarie 2023 | 00:00 1142

Vineri 6 ianuarie, enoriașii au sărbătorit Botezul Domnului Iisus Hristos. La Constanța, lumea a dat buluc cu rezerve de sticle pentru a lua aghiazmă dar și pentru a asculta slujba oficiată de ÎPS Teodosie. Printre credincioși am găsit și vânzători ambulanți care nu au ratat ocazia să facă un ban în plus.

În fiecare an pe data de 6 ianuarie are loc sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos sau Boboteaza. În fața Arhiepiscopiei Tomisului au fost aduse în jur de 25 de butoaie pline cu apă ce a fost apoi sfințită în cadrul slujbei și împărțită enoriașilor. De aici nu au lipsit nici vânzătorii de busuioc care aveau oferte menite să te atragă să cumperi un buchețel de busuioc.

Negocierile au început de la 5 lei buchetul ajungând la oferte de 10 lei 3 bucăți. Spre sfârșitul slujbei când buchetele s-au terminat, precupeții au schimbat oferta din 10 lei 3 bucăți, în 10 lei 2 bucăți. Unii dintre vânzători au venit la această slujbă tocmai din Giurgiu pentru a-și vinde marfa.

La intrare în curtea Arhiepiscopiei am întâlnit o vârstnică care și-a strâns busuiocul din grădina proprie, l-a uscat și îl vinde în fiecare an cu scopul de a strânge bani pentru medicamente. ”Stau aici de dimineață m-am îmbrăcat bine fac și eu un ban pentru medicamente. Am în grădină, la Lumina, busuioc l-am adunat, l-am uscat și ăsta e fac și eu un ban. Vin aproape în fiecare an.

Pentru un ban în plus un bărbat a venit din Giurgiu cu busuiocul plantat acasă cu scopul de a-l vinde enoriașilor. ”Am busuiocul de la Giurgiu, am venit și anul trecut, nu am înghețat, am și ofertă 3 la 10 lei, un buchet este 4 lei așa am dat la toată lumea, așa dau în continuare.”

Printre precupeții care vin în fiecare an să își vândă busuiocul pentru un ban în plus sunt și ”începători” care au prins gustul și au observat că este o afacere profitabilă, câștigând bănuți frumoși. ”Eu le-am cumpărat de la piața veche, nu vin în fiecare an, doar anul acesta.

Au fost nemulțumiți sau nu... de bișnița pe care au făcut-o în mijlocul credincioșilor, vânzătorii ambulanți au plecat cel puțin cu sufletul împăcat, însoțiți de binecuvântările IPS Teodosie care s-a rugat pentru bunăstarea tuturor enoriașilor.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436