REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

AUR a contestat lista candidaților PNL pentru Consiliul Local Mihai Viteazu!

AUR a contestat lista candidaților PNL pentru Consiliul Local Mihai Viteazu!

Victor ROTARU 3 mai 2024 | 00:00 1590

Ilie Stredie, reprezentatul partidului AUR în Biroul Electoral Local, a contestat lista consilierilor locali PNL pentru comuna Mihai Viteazu, motivând că lista nu conține reprezentanți ai ambelor sexe. Contestația a fost respinsă de către Judecătoria Constanța.  

AUR a contestat lista candidatilor PNL pentru Consiliul Local Mihai Viteazu!Adrian Costache

Un reprezentant în Biroul Electoral Local, Ilie Stredie, a contestat lista de consilieri local ai PNL pentru comuna Mihai Viteazu, pe motiv că nu conține reprezentanți ai ambelor sexe. Potrivit legii: „Candidaturile pentru consiliile locale şi consiliile județene, precum și cele pentru primari și președinți ai consiliilor județene se propun de partidele politice sau alianțele politice constituite potrivit Legii partidelor politice. Se pot depune candidaturi și de către alianțele electorale constituite în condițiile prezentei legi, de către organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, precum şi candidaturi independente. Listele de candidați pentru alegerea consiliilor locale și a consiliilor județene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe, cu excepția acelora care conțin un singur candidat.”

 

AUR a contestat lista candidatilor PNL pentru Consiliul Local Mihai Viteazu!Primăria comunei Mihai Viteazu

Adrian Costache: Nici nu a citit lista de consilieri, a făcut o contestație pentru a se afla în treabă

Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, viceprimarul cu atribuții de primar din Mihai Viteazu, Adrian Costache, a transmis faptul că membrul partidului AUR nici nu a citit lista de consilieri locali ai PNL: „Ilie Stredie, reprezentantul partidului AUR, nici nu a citit lista de consilieri, a făcut o contestație pentru a se afla în treabă, s-a anulat contestația la Judecătoriei. A fost nefondată, așa, ca să se afle și ei în treabă, să aibă o activitate. El nu candidează, este reprezentantul partidului AUR în Biroul Electoral Local. Bănuiesc că a fost pus de reprezentanții de sus, nu știa el să facă o contestație de acest gen, a fost pus de partid din câte am înțeles. Nici măcar nu a verificat lista, să vadă și el dacă există persoane de sex feminin. Normal că trebuia să fie pentru că știam că aveam această obligație. Avem o singură femeie pe lista de consilieri locali. Eu candidez pentru funcția de primar al comunei Mihai Viteazu din partea Partidului Național Liberal.

Contestația, respinsă

Magistrații, analizând înscrisurile depuse la dosarul cauzei, au constatat faptul că în „Lista de candidați pentru alegerea Consiliului local al Comunei Mihai Viteazu, din partea Partidului Național Liberal, primită la Biroul Electoral, la data de 24 aprilie 2024, însoțită de documentația aferentă, se constată faptul că la poziția 15 din această listă figurează în calitate de candidat din partea Partidului Național Liberal și o femeie. Astfel, instanța reține că sunt îndeplinite condițiile pentru depunerea candidaturilor pentru alegerea Consiliului local al Comunei Mihai Viteazu din partea Partidului Național Liberal pentru alegerile din data de 9 iunie 2024, fiind respectate condițiile cu modificările și completările ulterioare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Viceprimarul jigneste pe multa lume, nu stie sa salute sau sa raspunda la salut. Acolo in primarie asa e modelul si secretara e "amabila" si la registrul agricol doamna se crede Dzeu pe pamant ...toti sunt neamuri acolo, fumnati, nasi, fini. Pe Ilie il cunosc si omul e muncitor si corect DAR penreu ca "le-a dat pesre nas" imediat viceprimarul a mai dat o declaratie sa apara si el in ziar...Trebuie sa-i schimbam, asta e clar !!! Sarbatori cu bine !
0
1
Inteligent rau acest viceprimar , pe pagina lui de FB scrie ca si-a terminat studiile la Chisinau( nicio universitate din Romania nu se ridica la nivelul pretențiilor domnului...). Sa nu uite cum a ajuns si cand a ajuns viceprimar...Nea DINA stia ce-i poate pielea domnului si in niciun mandat din cele multe nu l-a propus viceprimar, oare de ce ? Acum ca nu mai e nea Dina ( Dzeu sa-l odihneasca ) se "umfla muschii" pe dl.vice si da declaratii despre cetatenii din comuna . Dl. VICE nici nu stii cat de mic incepi sa fii !!! Iesim la VOT si surprize surprize !!! Forever fan nea Dina !!!
1
1
Dacă eu am informația corectă în comuna Mihai Viteazu sunt doar 13 consilieri locali în consiliul local , deci dacă pe listele PNL se regăsește și o doamnă la POZIȚIA 15 cum dl.Viceprimar consideră ca a respectat legea și doamna respectivă are șanse egale cu persoanele de sex masculin …??? Dacă PNL ar câștiga acolo 100% și tot nu ar fi consilier local doamna înscrisă pe liste la poziția 15. RUȘINE să vă fie ca mințiți !!! Dl.VECEPRIMAR se vede ca respectă toți cetățenii …are cuvinte apreciative despre domnul care a depus contestație ( îndrumat sau nu de partid măcar omul a avut verticalitate și si-a asumat contestația , FELICITĂRI domnule Ilie !!! ) Iar cu r*****a ne-am lămurit demult …este doar pro PNL …
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364