REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
23.4° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

AUR a solicitat Primăriei Craiova să retragă proiectele care vizează desfiinţarea unor instituţii de cultură

AUR a solicitat Primăriei Craiova să retragă proiectele care vizează desfiinţarea unor instituţii de cultură

Victor ROTARU 19 decembrie 2023 | 00:00 655

Conducerea AUR Dolj a solicitat public primarului şi celor doi viceprimari ai municipiului Craiova să retragă proiectele de hotărâre înaintate Consiliului Local care vizează desfiinţarea Ansamblului Folcloric "Maria Tănase", Casei de Cultură "Traian Demetrescu" şi Coralei Academice a Filarmonicii "Oltenia".

AUR a solicitat Primariei Craiova sa retraga proiectele care vizeaza desfiintarea unor institutii de culturaFoto cu rol ilustrativ

Preşedintele AUR Dolj, deputatul Ringo Dămureanu, afirmă că aceste instituţii îndeplinesc condiţiile legale pentru a-şi continua activitatea.

"Desfiinţarea instituţiilor publice de cultură într-un oraş care reprezintă un reper cultural pentru Oltenia şi pentru întreaga Românie, menţinerea instituţiilor de cultură este vitală pentru continuitatea noastră, pentru transferarea valorilor noastre către generaţiile următoare. Că vorbim de muzica cultă, muzica academică, că vorbim de tradiţiile populare, de dansurile populare, toate acestea sunt valori autentice pe care avem datoria să le moştenim, să le gestionăm şi să le predăm ca atare generaţiilor următoare. Pur şi simplu, administraţia publică a trecut decimarea unor instituţii de interes local, judeţean şi chiar naţional prin desfiinţarea totală a Ansamblului Folcloric 'Maria Tănase', ca şi instituţie (am văzut şi cum a dat bir cu fugiţii doamna care l-a condus), transferarea acestei activităţi către Teatrul de păpuşi - actualul Teatru pentru copii şi tineret 'Colibri' şi, în acelaşi timp, desfiinţarea Coralei academice a Filarmonicii de Stat 'Oltenia', după o activitate neîntreruptă de 80 de ani în slujba culturii. Noi credem că aceste demersuri trebuie de îndată oprite, cer public doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu să intervină de urgenţă şi să oprească acest demers, pentru că nu este un semnal bun pentru municipiul nostru, pentru regiunea noastră", a spus Ringo Dămureanu.

Acesta susţine că reprezentanţii AUR au fost contactaţi de personalităţi ale culturii româneşti, inclusiv directorul Fundaţiei "George Enescu", artişti din Capitală, din alte oraşe din ţară, care şi-au arătat maxima îngrijorare faţă de situaţia instituţiilor de cultură din Craiova.

"Sigur, politic vorbind, că şi cultura este gestionată de această politică, bat-o vina, ne dăm seama că poate administraţia are nevoie să deruleze în continuare milioane de euro prim managerul de la Operă sau să-şi continue programele acelea cu păpuşi prin Teatrul 'Colibri'. Însă, trebuie spus că instituţiile acestea îndeplineau condiţiile legale să-şi continue activitatea, iar solicitarea noastră publică ca un partid conservator care are o doctrină naţională, patriotică şi conservatoare, solicităm public conducerii primăriei Craiova - primarului şi celor doi viceprimari ca, de urgenţă, să retragă acest proiect care vizează desfiinţarea instituţiilor de cultură din Craiova", a mai afirmat preşedintele AUR Dolj, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212