REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.8° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
30.8° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

AUR: Modificările permanente ale legilor aduc antreprenorii în pragul falimentului

AUR: Modificările permanente ale legilor aduc antreprenorii în pragul falimentului

Victor ROTARU 13 ianuarie 2024 | 00:00 523

Preşedintele organizaţiei de seniori din cadrul AUR, colonel în rezervă Dan Cosma, a declarat într-o conferinţă de presă la Giurgiu, că modificările permanente ale legilor şi măsurile luate de Guvern aduc antreprenorii mici şi mijlocii din România în pragul falimentului, iar pentru pensii trebuie asigurată o mărire reală care să permită seniorilor un trai decent.

AUR: Modificarile permanente ale legilor aduc antreprenorii in pragul falimentuluiAUR

"Transportatorii şi fermierii s-au solidarizat pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de tăierile de subvenţii, creşterea necontrolată a tarifelor RCA, preţurile mari ale carburanţilor, creşterea taxelor şi accizelor. Modificările permanente ale legilor şi măsurile luate de Guvern aduc antreprenorii mici şi mijlocii din România în pragul falimentului. Fermierii români au fost trataţi cu indiferenţă în vreme ce guvernul PSD-PNL a încurajat importul de cereale şi produse alimentare din Ucraina. În acelaşi timp, transportatorii din România au fost umiliţi constant, începând cu noile taxe de drum şi roviniete şi ajungând până la costurile uriaşe ale carburanţilor (...) Peste două mii de firme au dispărut anul trecut numai pe acest sistem de taxe şi impozite care se măreşte de la an la an", a declarat colonel în rezervă Dan Cosma.

El a adăugat că responsabilii din Guvern trebuie să găsească prompt soluţiile ce se impun la problemele reale pe care fermierii şi transportatorii le reclamă.

"Totodată, ca pensionar provenit din sistemul naţional de apărare, dar şi cunoscător al sistemului public de pensii, am identificat o serie de disfuncţionalităţi (...) Este necesară implementarea unui sistem de pensii bazat pe un algoritm clar şi unitar de stabilire a valorii pensiilor şi stabilirea cu exactitate a resurselor financiare pentru a putea asigura o mărire a pensiilor reală, la un nivel care să permită seniorilor un trai decent, nu aşa-zise măriri doar în pragul alegerilor, fără un suport financiar real. Să nu uităm că 13,8% nu reprezintă o mărire, ci este doar rata inflaţiei (...) Avem diferenţe mari între pensii pentru pensionari cu aceeaşi vechime, dar ieşiţi în ani diferiţi la pensie (...) Pensiile militare sunt pensii de serviciu, asimilarea lor cu pensiile speciale este foarte gravă", a menţionat Dan Cosma, în conferinţa de presă susţinută la sediul AUR Giurgiu.

Şi preşedintele organizaţiei judeţene AUR Giurgiu, Iulian Naipeanu, a declarat că formaţiunea sa va continua campania începută anul trecut de a ajunge "din poartă în poartă, de la român la român", iar reprezentanţii partidului se vor întâlni cu oamenii din judeţ pentru a identifica "nevoile şi preocupările" acestora în vederea viitoarelor alegeri, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va este rușine sa veniți cu astfel de comentarii, voi care sunteți o haita flamanda ce se înscrie în acest partid, prea mult spus partid, din și pentru interese personale? Oricum, nu accept, în ruptul capului, pentru tot aurul din lume, sa renunț la demnitate, la coloana vertebrala, în cazul în care pretind ca am avut asa ceva. Banii, cei câștigați ilegal, dezumanizeaza. Poate, ipotetic vorbind, acest zis partid Aur ar fi condus de o personalitate nu de un borfaș fost lider de galerie la fotbal, ar merita încercat. Puneți va o simpla întrebare, de ce oamenii capabili, cu studiile corecte, recunoscuți la nivel național nu sunt admiși de acești analfabeti
1
1

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212