REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.2° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
31.2° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Austria nu dă un centimetru înapoi în problema Schengen

Austria nu dă un centimetru înapoi în problema Schengen

Victor ROTARU 29 septembrie 2023 | 00:00 652

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a reconfirmat, astăzi, că țara sa nu are nici cea mai mică intenție să deblocheze extinderea spațiului Schengen cu România.

Austria nu da un centimetru inapoi in problema Schengen

Prezent la Consiliul JAI - Justiție și Afaceri Interne - de la Bruxelles, Karner (foto) a invocat criza migranților din insula italiană Lampedusa pentru a argumenta că problema migrației în Europa este extrem de gravă şi că trebuie luate măsuri dure pentru a combate fenomenul.

"Când vedem imaginile din Lampedusa, când vedem cât de mare este presiunea asupra Europei în ceea ce privește problema migrației ilegale, știm că trebuie să continuăm să lucrăm din greu și intens la acest pact privind azilul și migrația, pe care l-am adoptat aici la 8 iunie.

Trebuie să facem ceea ce am convenit, și anume, să securizăm mai bine frontiera externă a UE, (să implementăm) procedurile rapide la frontierele externe și cooperarea cu țările terțe sigure, deoarece acestea dau viață punctelor cheie ale acestui pact și pentru asta ne luptăm astăzi", a spus Karner.

Ce se întâmplă, de fapt, în Lampedusa

În ultimele săptămâni, mii de migranți au luat cu asalt țărmurile din Lampedusa - insulă italiană din Marea Mediterană - punând presiune maximă pe resursele și autoritățile locale.

Reporterii BBC au vizitat centrul pentru migranți de pe insulă și au relatat că mulți dintre cei ajunși acolo în urma unor traversări riscante, cu barca, pe Marea Mediterană, sunt bărbați din Africa Subsahariană și Orientul Mijlociu.

În ultimele luni, centrul a fost solicitat mult dincolo de capacitatea sa, de doar 400 de persoane.

Crucea Roșie italiană estimează că insula a găzduit cel puțin 10.000 de persoane nou sosite în urmă cu aproximativ două săptămâni, multe dintre acestea venind cu ambarcațiuni nesigure din Tunisia.

BBC mai notează că localnicii le-au împărțit migranților alimente, apă și haine, în timp ce aceștia se luptau să-și găsească un loc în interiorul centrului.

Situația din Lampedusa nu are, în mod factual, nicio legătură cu România și nu poate justifica opoziția guvernului de la Viena față de primirea țării noastre în spațiul de liberă circulație, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine se crede Antena asta 3 ? O tara corupta dela varf cum este romanica ,nu poate sub nicio forma garanta un parcurs democratic cu partide ca cele care au orchestrat lovitura de stat din 2012.Deci nu poate prezenta garantii nici asupra securizarii frontierelor,scurt !
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699