REPLICA ONLINE CONSTANTA

31° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
31° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Austria respinge cererea preşedintei Comisiei Europene privind extinderea Schengen

Austria respinge cererea preşedintei Comisiei Europene privind extinderea Schengen

Victor ROTARU 14 septembrie 2023 | 09:16 852

Austria a respins apelul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca Viena să renunţe la opoziţia sa faţă de aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen, susţinând că extinderea în prezent a zonei de liberă circulaţie nu are niciun sens, relatează joi Euractiv.

Austria respinge cererea presedintei Comisiei Europene privind extinderea Schengen

În discursul său anual privind starea Uniunii Europene, prezentat în plenul Parlamentului European la Strasbourg, Ursula von der Leyen i-a cerut Austriei să permită intrarea României şi a Bulgariei în Schengen "fără nicio întârziere".

Totuşi, Viena a respins rapid solicitarea. ''În prezent, cifrele privind migraţia sunt în creştere în Europa şi, în multe ţări, se discută despre controale frontaliere suplimentare, de exemplu la frontiera dintre Germania şi Polonia'', a declarat ministrul de interne austriac Gerhard Karner.

''La acest moment, nu are niciun sens pentru mine să vorbim despre o extindere a Spaţiului Schengen. Avem nevoie de mai multe controale, nu de mai puţine'', a adăugat el.

Austria blochează aderarea celor două ţări (la Schengen), temându-se de un aflux de migranţi ilegali. Potrivit guvernului austriac, România şi Bulgaria nu şi-ar putea controla eficient frontierele, care ar deveni frontiere externe ale Uniunii Europene după aderarea celor două ţări la Schengen.

Ursula von der Leyen a subliniat miercuri că România şi Bulgaria au devenit deja un model ''arătând cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările" de migranţi.

"Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din spaţiul nostru Schengen. Aşadar, haideţi să le primim în sfârşit, fără nicio întârziere", a adăugat şefa Comisiei Europene în discursul său privind starea UE.

Insistenţa guvernului austriac de a bloca intrarea celor două ţări est-europene în Schengen a fost criticată şi de partidul liberal NEOS, aflat în prezent în opoziţie.

''Acesta este un apel direct către guvernul federal austriac de a ridica în cele din urmă veto-ul său incalificabil şi antieuropean'', a declarat eurodeputata Claudia Gamon pentru agenţia de presă APA, după încheierea discursului Ursulei von der Leyen în plenul Parlamentului European, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ne fac austriecii ca prea i-am pupat in c*r si drept multumire ne dau flit!
0
1
(3) "Traficantul de arme Viktor Bout ii propune lui Trump sa se refugieze in Rusia." + Viktor Bout, recent eliberat de Washington intr-un schimb de prizonieri cu Rusia, i-a propus vineri lui Donald Trump sa se refugieze in Rusia, apreciind ca viata lui este in pericol in Statele Unite, potrivit AFP. "Veti fi binevenit in Rusia, veti gasi un refugiu sigur si de aici veti putea prelua conducerea luptei pentru poporul american", a continuat el in scrisoarea trimisa de la Moscova reporterilor. Arestat in 2008 in Thailanda, Victor Bout a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare in SUA. El a fost eliberat si trimis in Rusia in decembrie anul trecut intr-un schimb de prizonieri cu baschetbalista americana Brittney Griner, care fusese retinuta si condamnata in Rusia pentru posesie si trafic de droguri. Olga Skabeeva(Rusia-1) 3 decembrie:"situatia lui Trump este foarte grava. Sa ia in considerare azilul in Rusia!" Igor Korotchenko(expert militar rus):"Rusia ofera azil politic lui Donald TRUMP"
35
0
(2) "Karin Kneissl a tinut prima pagina a ziarelor in 2018, cand Putin a participat la nunta ei la o podgorie austriaca, unde cei doi au fost fotografiati dansand. Dupa dans, ministra austriaca a facut o ampla reverenta in fata lui Putin. Kneissl a fost ministru de externe austriac in perioada 2017-19 si s-a alaturat consiliului de administratie al gigantului petrolier rus Rosneft in calitate de director independent in 2021. Ea a parasit consiliul de administratie al Rosneft in mai 2022, dupa ce Rusia a invadat Ucraina. Pe site-ul personal al lui Kneissl se precizeaza ca aceasta si-a parasit tara de origine in septembrie 2020 din cauza amenintarilor cu moartea si a unei"interdictii de facto de a lucra in Austria". Ea a locuit la o mica ferma in Franta, precum si in nordul Libanului, inainte de a se stabili temporar in Rusia."+"Karin Kneissl s-a mutat in Rusia. Vladimir Putin i-a dat un avion special pentru a-si transporta poneii de la o baza aeriana rusa din Siria la Sankt-Petersburg."
35
0
(1) Fostul ministru de externe austriac Karin Kneissl, care a dansat cu presedintele rus Vladimir Putin la nunta sa, se va muta la Sankt Petersburg pentru a lucra la un centru academic pe care il conduce, a anuntat agentia de presa rusa de stat Tass, citata de The Guardian. Kneissl conduce centrul Gorki - Observatorul geopolitic pentru problemele cheie ale Rusiei de la Universitatea din Sankt Petersburg, a precizat Tass. "Am cofondat centrul Gorki si il conduc", a declarat Kneissl. "Deoarece exista multa munca acolo si necesita multa atentie, nu pot face acest lucru in trecere, am decis sa ma mut la Sankt Petersburg pentru aceasta munca". Intr-un raport anterior, luna trecuta, Tass a afirmat ca fostul ministru isi petrecea vacanta in satul Petrusovo din regiunea Riazan. Potrivit agentiei ruse de presa, fosta sefa a diplomatiei austriece "se gandeste serios sa se mute in Rusia".
36
0
Nu mai exista dubii, AUSTRIA are conducere marioneta pusa de Moscova! Pai ROMANIA aloca 2.5% din PIB pentru aparare, adica pentru inzestrarea armatei romane cu echipamente militare de ultima generatie, pe care le foloseste nu ROMANIA, ci soldatii romani din NATO(cea mai puternica alianta militara din istorie). Austria fiind aparata de NATO prin alianta, desi nu e membra NATO, Romania APARA DE FAPT AUSTRIA! Asta inseamna ca AUSTRIA TREBUIE SA PLATEASCA ROMANIEI"taxa de protectie", caci stam precum o umbrela cotra Rusiei+China si restul comunistilor de la EST care vor sa distruga UE si NATO. ROMANIA E IN LINIA INTAI pe frontul de EST al apararii NATO, deci daca vreodata"cade"Romania, Austria va fi absorbita non-combat de catre oricare invadator. Avand in vedere ca Austria este condusa de alta marioneta a Moscovei precum Viktor Orban, va arat stirea de ieri:"Karin Kneissl, fosta sefa a diplomatiei austriece, s-a mutat la Sankt Petersburg si se 'gandeste serios' sa se stabileasca in Rusia"
36
0
Alex ,baiatule ,nenorocitii sunt la noi !Incepand cu judecatorii corupti care nu vor sa vada abuzul in serviciu si mai ales furturile din bani publici !Ce sa cauti in Schengen cu asemenea apucaturi .....africane
5
2
se cearta prt ciolan.
0
2
cum era cu banca si benzinariile acestor nenorociti?parca nu mai trecea nimeni pe la ei!asta arata de fapt ce fel de societate suntem!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510