REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
21.1° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Autobuzele CT BUS sunt din ce în ce mai aglomerate. Vezi ce zice directorul!

Autobuzele CT BUS sunt din ce în ce mai aglomerate. Vezi ce zice directorul!

Virgil STOIAN 19 august 2024 | 00:00 640

De regulă, autobuzele care aparțin de transportul în comun sunt foarte aglomerate, mai ales în timpul sezonului estival și mai ales după ora 16.00, atunci când constănțenii termină serviciul și se îndreaptă spre case. În loc să mai introducă noi curse, CT BUS a renunțat la 5 % din volumul acestora, din 12 august 2024, astfel că situația va fi și mai dificilă. Potrivit directorului CT BUS, Sorin Țuțuianu, este un ordin operațional venit de la Primăria Constanța, care se ocupă de planificarea programului de transport. Această decizie a stârnit deja nemulțumiri în rândul constănțenilor care se plâng de aglomerație, ziua de Sfânta Maria fiind una de coșmar din acest punct de vedere. Cu toate acestea, directorul CT BUS spune că nu au existat reclamații.
Autobuzele CT BUS sunt din ce in ce mai aglomerate. Vezi ce zice directorul!

Aglomerație în autobuz

Decizia a fost luată după un studiu, zic reprezentanții Primăriei, care a dovedit că unele autobuze erau goale în timpul zilei; ”S-au tăiat 5% din volumul curselor de luna aceasta. Pe lună erau aproximativ aproximativ 1 milion de kilometri, după ce au fost reorganizate  sunt cam 950 de mii de kilometri. Noi am primit ordin operațional, UAT este cea responsabilă de  planificarea serviciului public de întocmirea programului de transport. Măsura este din 12 august. ” a declarat Sorin Țuțuianu, pentru Replica.

Autobuzele CT BUS sunt din ce in ce mai aglomerate. Vezi ce zice directorul!Sorin Țuțuianu

De Ziua Marinei, autobuzele au fost destul de aglomerate, însă vestea bună este că vor fi achiziționate alte 22 de autobuze electrice, care vor intra pe traseu cât de curând: ”Pe 15 august a fost puțin dat peste cap programul din cauza manifestărilor de Ziua Marinei. Dar asta se întâmplă în fiecare an. Nu avem reclamații de când a fost pusă în practică reorganizarea, nu  sunt decât reclamații obișnuite. Există un program pe care primăria îl are, vor achiziționate încă 22 de autobuze electrice, care vor intra în dotarea CT BUS, dar nu știm încă perioada în care vor ajunge.

Autobuzele CT BUS sunt din ce in ce mai aglomerate. Vezi ce zice directorul!

Video:

.

Care au fost tăierile de curse

Iată care va fi programul autobuzelor, în timpul săptămânii, de luni până vineri, după tăiere: linia 101 - reducere cu şase curse/zi; linia 42 - reducere cu două curse/zi; linia 100C - reducere cu două curse/zi; linia 101M - reducere cu două curse/zi; linia 3 - reducere cu nouă curse/zi; linia 2-43 - reducere cu 15 curse/zi; linia 5-40 - reducere cu 13 curse/zi; linia 44 - reducere cu 11 curse/zi; linia 48 - reducere cu 13 curse/zi; linia 51- reducere cu şase curse/zi; linia 43C - reducere cu cinci curse/zi; linia 48 - reducere cu şase curse/zi etc. De asemenea, au fost suspendare și liniile de noapte N102, N2-43 și N5-40.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este normal ca dupa ora 16.00 autobuzele sa fie aglomerate. Constănțenii își termină programul de muncă , aglomerația de masini de pe bulevarde , asteptarea la stopurile din intersectii cel putin 3-4 minute fac ca intervalul dintre curse să crească, normal că mijloacele de transport care au capacitate redusă sunt foarte aglomerate iar călătorii au senzatia ca autobuzele vin rar. Pt a fi respectat graficul de circulatie este necesar ca la această oră traseele sa fie completate cu cel putin doua curse . Insa cine să audă cucu . Programul electoral privind grija și respectul față de cetatean a fost băgat la sertar . Alegătorul va primi doar ură si dispreț taxe si impozite marite , amenzi fără număr . In tarile democrate politicienii se consideră slujitorii poporului , la noi aceștia devin stăpânii feudelor unde au fost aleși .
2
0
Asta că au cumparat cutii de chibrituri pe post de autobuze. Astea noi electrice sunt minuscule. Fudulie mare cu autobuzele electrice, voi chiar vă credeți la Cluj? Bune erau troleibuzele și tramvaiele că erau spațioase... Dar mazăre. Oraș blestemat cu incompetenți.
7
0

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212