REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
22.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Autoritatea Navală Română a ajuns să aibă conturile blocate

Autoritatea Navală Română a ajuns să aibă conturile blocate

Mirela PASCAL 11 februarie 2023 | 00:00 4460

Viorel Olea, dar și Alexandru Catană, în prezent vicepreședintele CA al Portului Constanța, au obținut definitiv, bani de la ANR, peste 6000 de euro fiecare, întrucât, la data la care au fost angajați, au fost remunerați cu un salariu mai mic decât cel aflat în plata la nivelul instituției. Și, pentru că nu au primit banii în conturi, cei doi, și nu numai, au demarat procedurile în vederea executării silite a companiei. ANR ar putea intra, astfel, într-un blocaj financiar!

Autoritatea Navala Romana a ajuns sa aiba conturile blocate

Ion Viorel Olea, fostul administrator al CNAPM în mandatul lui Valeriu Ionescu, trebuie să primească 6000 de euro de la ANR, reprezentând diferențele bănești rezultate dintre salariul la nivel maxim aflat în plată și cel efectiv plătit, aferent perioadei iulie 2017- februarie 2020. Peste 6000 de euro, echivalentul în lei, trebuie să primească și Alexandru Catană, în prezent membru în CA al Portului Constanța, dar și alți angajați ai ANR. Acestor sume li se adaugă și dobânda legală penalizatoare de la data scadenţei fiecărui drept salarial până la plata efectivă. Cu toții au semnalat faptul că în perioada 2017- 2020 ANR nu a procedat la acordarea aceleași remunerații tuturor salariaților care și-au desfășurat și își desfășoară activitatea în condiții identice, aceștia fiind remunerați cu un salariu mai mic decât cel maxim stabilit și plătit pentru funcțiile de conducere, cât pentru cei încadrați pe posturi identice, astfel creându-se o inechitate sociala și economică evidentă.

ANR, executată silit

Decizia a fost pronunțată anul trecut, și este definitivă. Ceea ce înseamnă că ANR trebuia să le vireze banii. Nu s-a întâmplat așa, iar foștii șefi au demarat procedurile de executare silită, compania alegându-se cu poprire pe conturi. Compania a contestat actele de executare silită însă sunt slabe șanse să obțină suspendarea procedurii în instanță.

ANR este executată și de un fost angajat, ieșit la pensie. Compania a fost informată că s-a procedat la instituirea măsurii popririi până la concurența sumei de 31.938,33 lei, compusă din: 24.525 de lei creanță principală reprezentând diferențele nete dintre salariul de bază maxim aflat în plată și cel efectiv plătit în perioada iunie 2017 februarie 2020, 2820,87 de lei reprezentând dobânzi legală aferentă creanței principale calculate de la data de 03.02,2020 și până la data de 2.02.2022 urmând a se calcula, în continuare până la achitarea efectivă a debitului, 3.372,46 de lei reprezentând onorariu executor judecătoresc. Executarea se face la cererea lui Mihai Grigorescu, fost angajat, care, la data de 09.02.2022, a încetat relațiile contractuale cu ANR ca urmare a emiterii deciziei de pensionare și tot la aceasta data ar fi trebuit să îi fie plătite toate drepturile salariale cuvenite, în vederea recalculării punctajului de pensie cuvenit. Și în acest caz ANR a contestat executarea, însă cererea a fost respinsă.

Autoritatea Navala Romana a ajuns sa aiba conturile blocate

Cine este Ion Viorel Olea!

Viorel Olea a preluat funcția de administrator în 2014, fiind unul din funcţionarii de serviciu din Ministerul Transporturilor atunci când vine vorba de administratori sau reprezentanţi în AGA companiilor din portofoliu. Ulterior, a fost numit tot pe o funcție de conducere, șef serviciu. În vârstă de 60 de ani, Viorel Ion Olea este originar din Ştefăneşti - Argeş, a terminat Facultatea de Navigaţie din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în 1982 şi a deţinut sau deţine mai multe funcţii similare, de administrator sau membru AGA la Ceronav, Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi, Autoritatea Navală Română, Căpitănia Zonală Giurgiu, Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa etc.

Autoritatea Navala Romana a ajuns sa aiba conturile blocate Viorel Olea

Alexandru Catană e fiul fostului șef IPJ Constanța, Dumitru Catană

Alexandru Catană a ocupat și el funcție de conducere în ANR. În prezent este membru în CA al Portului Constanța, numit la începutul acestui an. Odată cu schimbarea Guvernului și preluarea, de către PSD, a Ministerului Transporturilor, Catană a fost numit, la început de ianuarie 2022, director de cabinet la secretarul de stat din cadrul MT. Nu a trecut mult, doar câteva zile, și a ajuns și în conducerea Portului Constanța, în Consiliul de Administrație, numit pe 22 ianuarie 2022. Alexandru Catană locuiește în București și este căsătorit cu un medic dentist. Potrivit declarației de avere, cuplul a strâns la nuntă 47.000 de euro. În afară de asta, Catană Jr. se mai laudă cu un apartament în capitală.

Cine a fost Catană Senior!

Dumitru Catană a fost şeful Poliţiei Constanţa în perioada august 2010- iunie 2011.Ulterior, a fost numit de ministrul Dan Şova în funcţia de director al Autorităţii Navale Române. Imediat, Dumitru Catană a decis să-l angajeze în subordinea sa pe Alexandru Dan Catană.

Autoritatea Navala Romana a ajuns sa aiba conturile blocate Dumitru Catană

În data de 28 august 2014, Alexandru Catană prinde postul tocmai la Căpitănia Zonală Giurgiu, după două luni, ajungând şef birou siguranţa navigaţiei la Căpitănia Snagov, așa cum am arătat, de altfel, și mai sus.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CAM ASA ESTE SINT MULTE DE SPUS CA CINE TREBUIE NU VEDE DAR CEI MAI TARI SINT AIA DE LA CAPITANIA ZONALA BALAMUC CONDUSA DIN CITE SE SPUNE DE UNU CARE I SE SPUNE OLIGARHUL.
19
2
Domnilor de la replica mergeți domnilor la caputaniea Tulcea vedeți in ce scop se folosesc mașinile instituției dacă o mai putem numi așa ca e ca și privata acolo se muncește o ora și restu se doarme pe la pontoane slugile iii fac mincare ca de e director trebuie sa te pui bine ca altfel e de rău Te da afara una doua trebuie sa te porți frumos și cu oameni lui puși sa dea cu Ciocu la munca domnule ca de-aia ia bani și șpagă afara alți
4
2
Se stie ca cei de la zonala giurgiu sunt meseriasii.
36
1
Tarfele si trantorii care stau la coada sa ceara bani de la ANR nu sunt doar cei de aici, din teritoriu in special cei de la zonala Oligarhului de la GR sunt cei mai insistenti. Si stau degeaba si pe ban i multi. Chiar asa de neindreptatiti se cred ?
61
1
Toate tarfele si trantorii din ANR stau la coada sa ceara bani ca nu au fost platiti de ajuns. Nu va este rusine bai nesimtitilor ? Catana junior de ce vrea ? I se pare ca merita ? Considera ca a fost angajat si promovat respectand in totalitate legea ?
51
1
Bai Replica, Catana junior nu doar ca a ajuns Sef de birou siguranța navigatiei acolo ca acel birou nu exista. Acel post a fost infiintat PENTRU EL. Ar fi interesant cum sa justificat ingiintarea acelui post in marele port Snagov.
101
3
Se fac accidente pe Dunăre cu șalupele căpitanii și se musamalizeaza tot și apoi se repara di bani ANR sau din șpagă
23
0
Dați domnule afara ce face domnul ministru cum e posibil un om ca m***i cu dosar penal sa fie director La Căpitănia Constanța și un amarit sa fie dat afara mai faceți controale domnule și la Căpitănia Tulcea Sa vedeți ce e și acolo
3
0
Și alți sunt dat-i afara așa cum se procedează și la Căpitănia Tulcea cu domnul director care este mina in mina cu directorul general a devenit proprietatea lui face ce vrea rl și fratele lui pe asta nu-l mai da nimeni afara mașini angajați toti sunt la cheremul lui angajează pe cine vrea și da afara pe cine se pune cu el și nu face treaba lui personală
6
0
m***i are dosar penal cum mai ocupa funcția de director la Căpitănia
3
0
In clubul actorilor despre care se face vorbire in articol si cer caciuli de bani de la ANR nu este si recent pensionata Luminita Neamtu inculpata in Dosarul Flota ?
99
3
Cine este acel individ care cere potopul dupa el ? A fost inspector sef al INC ?
4
0
Poi bro Catanel Junioru ,, prinde postul tocmai la CZ Giurgiu... ,, chiar nu va este clar de ce ? Ca doar acolo era terenul pregatit, nu aici ! Acolo a avut de ce si in special cu cine. Tata si Florin Oprisor frati intr-un cuget si simtiri.
93
2
FLORIN BARON SEF DE ZONALA GIURGIU NU STA LA RAND SA PUNA MANA SI EL PE JDEMII DE EUROI DE LA ANR ?
89
10
ZIAR DE DOI BANI DACA A AJUNS UN i*******r CA MEZZEY ALEXANDRU SA VA COMANDE ARTICOLELE! BAI MEZZEY DACA PLECI DIN FUNCTIE SE VOR CACA TOTI PE TINE! SI ASA DE CAND AI LUAT CONDAMNARE SE FERESC TOTI DE TINE SIFON CU ACORD DE RECUNOASTERE LA DNA
5
0
MEZZEY II UNGE PE CEI DIN REDACTIE SI PE PATRONUL NEMETT TIBERIIU SA SCOATA CE ARTICOLE VREA PWOOLA LUI,PRESA ASERVITA INTERESELOR! REPLICA,DE CE NU SCRII CA MEZZEY A FURAT BANII ANR INCASAND ILEGAL SALARIUL DIN POSTURA DE PENSIONAR??
3
1
Mai Balena shawormaro iar ai scos comentariile,grasuta mea!
2
0
De ce ati scos comentariile de la articolul cu Cupsa si panaramele de la CERONAV. S-a umplut de rusine la ce comentarii au fost acolo
4
1
La faimosul ANR se stie ca pana di femeia de servici e angata cu pile numai DNA nu vede sau mai bine zis se face ca nu vede. Acolo.e o cloaca de rar vezi. Nu stou daca 10% din cei care muncesc acolo au navigat o luna in viata lor. Dar na asta e Romania se poate si asa.
8
1
Dupa mine potopul.
62
16
Ce mai discutati de Olea,el este pensionar demult,vedeti ca aveti niste proaspeti pensionari in serviciu , care au incasat ilegal si pensie si salariu!
67
2
Vezi ca si tu esti in kkt ca si tu ai semnat plecarea la pensie a celor in culpa! Luni sunt plecati toti cei vinovati!
5
3
Juniorul Catana cu ce drept cere bani de la ANR ? Nu a luat destul degeaba si nedrept ?
95
5
Sa se scrie si ce experienta pe mare au indivizii in discutie. Nema...zero...
9
1
Cine invata si stie meserie nu trebuie sa dea spaga si trece examenul. Problema este ca sunt foarte multi comozi care prefera sa dea spaga. Eu unul pentru examenul de CDT am invatat o luna, altii stau la nava o luna in plus si dau spaga salariul pe o luna. Asta e mentalitatea noastra. Nu cred ca a fost cineva picat pe nedrept doar ca sa i se ceara spaga. Li s-a cerut doar celor care habar nu au de nimic. Si unul dintre personajele din articol este printre ei.
5
2
Zgarcitule,trebuia s ai dai 12 000 . Îți dai seama ce Cpt capabil a ieșit din el. Bravo!
4
0
Daca pana la nivelul de capitan fii-tu n a priceput nimic atunci si 6000 euro sunt putini!!! Asa sunt ipocritii, dupa ce se vad cu sacii in caruta incep sa improaste cu cacao in dreapta si n stanga. Prostul nu e p***t destul...
9
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436