REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.9° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Autoritatea Navală Română plătește peste un milion de euro către soțul unui judecătoare din București

Autoritatea Navală Română plătește peste un milion de euro către soțul unui judecătoare din București

Replica API 21 iunie 2022 | 00:00 4667

Autoritatea Navală Română (ANR) plătește 5,4 milioane de lei unei firme din Berceni deținute de soțul unei judecătoare. Este a doua înțelegere parafată între cele două părți într-un an de zile, după cea de aproape un milion de lei, din aprilie 2021.

Autoritatea Navală Română a atribuit pe 31 mai 2022 un contract pentru ”Înlocuirea sistemului VHF din cadrul RoRIS”, în urma unei licitații deschise inițiate în decembrie 2021.

Conform documentației de atribuire, ”Sistemul de comunicații de voce în banda VHF are rolul de a asigura comunicarea operatorilor din centrele VTMIS cu navele, constituind suportul pentru multe dintre serviciile RIS.

Rețeaua de stații radio VHF este utilizată pentru:

• Servicii de informare asupra căilor navigabile referitor la : obstrucționări temporare ale căilor de navigație; funcționări defectuoase ale echipamentelor de suport pentru navigație; schimbări pe termen scurt ale timpilor de operare pentru ecluze și poduri; restricții de navigație datorate inundațiilor și înghețului; nivelul prezent și viitor al apei în punctele critice.

• Servicii de informații strategice;

• Servicii suport pentru situațiile de calamitate : coordonarea asistentei navelor de patrulare, informarea asupra incidentelor, prezentarea informațiilor către navele de patrulare, navelor politiei și cele pentru intervenții speciale etc.

• Servicii de management al ecluzelor și podurilor mobile;

• Servicii de planificare a voiajului;

• Servicii suport pentru impunerea legilor și a regulilor în următoarele aspecte: managementul trecerilor frontierelor, respectarea cerințelor privind siguranța traficului și respectarea cerințelor privind protecția mediului.

Aria RIS trebuie să fie în mare măsură acoperită de stații de bază VHF pentru a putea fi asigurate toate funcțiile enumerate”.

Câștigătoare a fost desemnată asocierea condusă de Knowledge Design Unit SRL din Berceni- Ilfov, reprezentată de Marius Ionuț Gamen, din care mai face parte și compania estoniană Cybernetica, reprezentată de Oliver Väärtnõu.

Valoarea finală a contractului este de 5.445.794 lei, fără TVA, iar durata de derulare este de 365 de zile.

Al treilea contract de la ANR, după cele din 2018 și 2021

Firma câștigătoare Knowledge Design Unit a mai primit un contract similar, tot de la ANR, în aprilie 2021. Atunci a primit peste 825.000 de lei, fără TVA, pentru ”Dezvoltare funcționalități componente Fereastra Unică de Raportare (MSW) și interfața cu sistemul european SafeSeaNet în perspectiva noilor recomandări internaționale (IMO și E.U.)”.

De asemenea în septembrie 2018, Knowledge Design Unit SRL mai încasa 577.000 lei de la ANR, tot pentru un sistem informatic.

Knowledge Design Unit SRL a raportat pentru anul 2021 afaceri de aproape 1,2 milioane lei și un profit net de aproape 670.000 lei, cu 4 angajați, precum și datorii de 114.000 lei. Firma ilfoveană este deținută în proporții egale de Marius Ionuț Gamen și Robert Iordan Lazăr, care ocupă și funcțiile de administratori ai firmei.

Lazăr este soțul judecătoarei Iulia Elena Lazăr, de la Judecătoria Sectorului 3. Magistratul a trecut și în declarația de avere veniturile obținute de soțul său de la Knowledge Design Unit SRL. Astfel, Robert Iordan Lazăr a încasat anul trecut 25.044 lei în calitate de coordonator de proiecte, dar și dividende de 127.810 lei.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tare frumos spus, merita invatat
0
0
RESPECT ! O IMAGINE CLARA SI APROAPE COMPLETA A BARONULUI ANR DIN GIURGIU.
0
0
O specie de mascul aparent inofensiv dar extrem de otravitor care devine balos cand simte chiar de la departare ca poate intra in posesia unei sume de euroi. Ca recomandare, a se evita nu doar contactul ci si apropierea. Extrem de periculos !
0
0
ce treaba are in aceasta afacere patronul de la capitania giurgiu srl ? si aici este prezent ?
0
0
¿Quizás esto es lo que buscabas? Interesante https://telegra.ph/Mercancias-2022-en-Espana-Argentina-Chile-Colombia-Guatemala-Mexico-Ecuador-y-otros-paises-06-23 ¿Y las frutas y verduras? Todas las frutas son ricas en carbohidratos, pero se pueden tomar ciertas frutas (normalmente bayas) en pequeñas porciones. Las verduras (también ricas en carbohidratos) se limitan a las verduras de hoja verde (como la col rizada, las acelgas y las espinacas), la coliflor, el brócoli, las coles de Bruselas, los espárragos, los pimientos, las cebollas, el ajo, las setas, el pepino, el apio y las calabazas de verano. Una taza de brócoli picado tiene unos seis carbohidratos.
0
0
Exact ! Ar fi o solutie. Hai la permise ca este deschisa afacerea zilele acestea.
0
0
Show me a man that gets rich by being a politician or a judge, and I'll show you a crook.
1
0
Cred ca toti cititorii stiu ce-i ala. Si ce scoperire are. Si ce-i ala GMDSS. A castigat omu asa cum se fac angajari la ANR. Probabil. Ce aveti cu el ? Aveti pe altul mai bun?
0
0
Pai daca onul a castigat licitatia, ce treaba are?!? Articol de doi lei
0
1
Mai ANR voi mai bine mutati sediul central la Giurgiu ! Il aveti acolo pe DG adica Baronul Sef de Giurgiu. Sef peste permise de barca, vb.unuia de mai jos.
0
0
asta nu este ala sef peste permise de barca ?
1
0
cum drequl demse duc banii la judecatori,trintori,securisti.sa.i dea pe doctori toti banii aia!
0
1
Sa o sugi! A fost licitatie, transparenta si s a acordat contractul. De unde mortii ma tii sti tu ca dorm institutiile.
1
0
asta pentru ca institutiile statului de drept dorm, unde sunt ele?
1
0
ISI FREACA MAINILE DE BUCURIE ?
0
0
Ce vrea sa devina papagalul ala de Orlando? Presedinte? Ce oligofren!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513